.:KeNaLaN MaYA BoNDa:.

JoM TuKa LiNk di SINIE

Monday, February 8, 2010

HujUnG MiNGGu D BLN FeBRuaRi..

Salam... semalam payah nak tido lagi.. macam ayam berak kapur dah aku.. mata terkelip² tanak jgk lelap².. dibuatnya si Ainna yg bangun kul 2.00 pg.. merengek².. dia cirit balik.. dan buntut kembali merah.. alahai cian bobot BoNDa.. semalam jgk mak, Natun, Dekly & Fana datang lepak umah.. kul 11.30 baru Natun balik.. lepas tu tot-tet² selesaikan keje² yg blom settle.. sidai baju.. lipat baju.. sterika baju.. hamik ko.. sumer hal baju² belaker.. hehehe... tuan² puteri telah dipakser beradu... sakan dorang main dari pagi ke malam... masuk je bilik tak sampai setengah jam.. jengah balik tengok memasing dah lena diulit mimpi... legaaa.. akhirnya patern tido dorang dah bleh diatur sedikit demi sedikit.. tak elok kan bebudak tido lewat²...

Minggu lepas.. semalam² lar.. tak p mana pon.. Jumaat.. balik umah awal.. makan malam di rumah.. masak sutun goreng kicap dan sawi tumis air jer.. layan mega movie 'Flight Plan' (tgk kat wayang citer nie ngan En. Ady maser blom kawen dulu) kat TV.. tido..

Sabtu.. bangun awal aritue.. sarapan maggie goreng.. then layan donlod movie "Susuk Pochong" (citer indonesia) Memuler cam seram.. tension jer En. Ady melayan aku jerit.. hahahah... dia pon ekot terkujut.. hahaha.. tgk citer antu tak jerit tak feel lar kan.. tapi pastu lawak lar plaks.. terus ilang aura seram dia.. rating.. ermmm... 2 1/2 bintang out of 5... biasa jer..

Owhhh yer.. citer pasal movie.. nie haa nak ghak update.. aku dah pon menunaikan hasrat berdating ngan En. Ady midnite movie.. (kul 12.30 - 3.00 pg.. huhu) AVATAR yg telah pon pecah rekod filem Titanic tu... hmmm... mmg mengagumkan dari segi efek dan every detail of the story... maser tgk citer tu aku asyik lar dok kagum.. (siyes tak ngantuk langsung!) camner lar pengarah pelem nie bleh terfikir se-detail itu utk every scene citer nie... yg paling menarik suasana hutan dia yg sungguh mempersona mataku.. everything glow in the dark.. cantik sungguh.. dan flora dan fauna dia.. bentuk pelik tapi cukup menarik... 5 out of 5 stars for this movie... dah donlod pon bleh layan kat umah plaks nanti... ;)





Petangnya (hari Sabtu tu lar) bawak bebudak main kat Playground Tasik Ampang Hilir... walaupon agak risau coz langit mmg cukup mendung.. dan rintik² ujan dah mula turun waktu tu.. tapi akhirnya... dapat jugak bebudak tu main dengan sepuas²nya coz langit tak jadik pulak nak menanges.. agaknyer sbb happy tgk kanak² yg kegirangan terujer nak bermain di situ... Alhamdulillah... syukur sangat... tak sesia kitorang mengelek askar² kecik tu ke situ hari itu.. heheheh... akhirnya dorang dpt lepas dendam sepuasnya... kat bawah nie gambar² yg BoNDa sempat snap.. ;)



































Balik umah.. mandi.. makan malam (lauk tgh hari tadi.. hahaha.. tak baek membazir malas betul nak masak kan?) Malam layan bebudak sesambil tgk cerekarama... Aisha tido dulu sementara aku ditemani si Alyaa.. En. Ady kuar p tengok bola kat Mamak corner ngan kawan dia... urrggghhhh... bosan ditinggalkan sendiri... aku sudahkan lipat baju... bila Alyaa dah ngantuk aku suh dia tido.. walau pada mulanyer igt nak layan citer chucky kat tv.. tapi sengsowang.. eiiiyyy.. sowiii lah... baik aku tido.. dah lar smlm tgk citer puchong hahahah... (dlm masa yg sama tunggu jgk kepulangan En. Ady yg akhirnya tiba setelah jam berinjak pukul 3.00 pg...)

Ahadnyer laks... bersarapan nasik goreng.. dan secepat yg dapat bersiap dan kitorang kuar.. (sblm pakcik jual pasu tu balik) dengan misi mencari tanah utk dimuatkan dalam (apa nak panggil eak.. kolah?? bongkah?? Ikhsss... yg aku mintak dibuatkan khas utk aku bercucuk tanam menanam pokok supayer berseri sikit laman nan kontang di dpn rumahku itu... balik umah beli sikit bahan utk masak makan tgh hari... tomyam & telur dadar jer.. tapi... barang runcit skrg nie bapak nyer mahal kan... RM50 tu lekat celah gigi jer... tak nampak apa... ikhsss... sungguh kos hidup maser kini mencekik urat saraf org yg gajinyer kais bulan dtg bulan.. hahahah!! Gaji naik seciputttt... barang naik bagai ributtt... oowwhhhh hooooo... mintakkk nyawaaaa... mintak nyawaaaa.... oksigen plisss... :( :(

Agenda masak memasak secepat kilat mengambil tempat sepulang dari shopping ala² mintak nyawa.. hahaha... pas masak.. makan.. solat everything... maka agenda menjerumuskan diri dengan lumpur tanah.. taik kucingsemak samun pon bermula... I gave all out semalam.... walau hujan dah mula menyirami bumi yg aku cabut rumput²nya dgn rakus sekali... tidak sekali aku berganjak... selagi belum terlaksana misi... waaaa.... dan setelah puas hati... ke dalam aku.. berehat sebentar melayan sang puteri... puteri bongsu aku si Ainna tak abes² menangis mohon simpatidiperhatikan... argghhh... si kecik tidak lah tahu betapa bondanya ini kepenatan... En. Ady uruskan sumer budak²... mandi petang dan minum susu... sib baik ada En. Ady kan.. hehehehhhh... Malamnyer seperti mukadimah di atas... begitulah berakhirnya ujung mingguku...


No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails