.:KeNaLaN MaYA BoNDa:.

JoM TuKa LiNk di SINIE

Wednesday, February 24, 2010

BadiGoL So'Ot!!

Wohooo.. musti ramai dah busannn ramai kerrr?? bacer entry contest montest aku.. ingat nanti aku nak bukak site yg khas utk aku bercontest-montest sahaja... macam bukak folder layaknyer jadi idak ler kowang berpinor mata melayan kerenah giller bercontest aku inie... tapi sebelum tu.. aku gunakan ajer platform yg ada inie k...

Hmmm.. sebenarnyer.. aku nak citer pasal kejadian yg dah pon jadik pagi tadi masa aku drive selepas drop En. Ady di opisnya untuk ke opis aku... maser tu aku nak keluar simpang.. which is two ways road.. aku berada kat T-junction lar kan... maser tu jalan di sebelah kanan clear... so.. aku menjengolkan kepaler (kereta lar).. kiranyer aku dah separuh jalan nak belok ke kiri lar kan.. but yet still kena tgk jgk jalan on the other way clear atau tidak... dan... aku amat pasti.. terang lagi jelas... maser aku nak belok tu... jarak kereta di sebelah kanan tu adalah dlm 500 meter... kira jauh lar jgk kan... dan dia sememangnyer nampak aku yg sedang mengangkat tangan utk memasuki jalan secara berhemah layaknyer... tapi... korang tau aper keta haramsate... bahlul..bangang Badigol So'ot tu buat... dia bukan nak perlahankan keta dia... tapi terus memecut.... sikit lagi koranggg... sikit jer lagiiii.... kalau tidak aku berhijrahlah ke alam lain tanpa menempah passport.. aku blom mahu menjadik permanent residence alam lain yer.. giller kan... apa lar mentaliti org yg memandu macam tu.... aku yg tak menyangka dan terkejut dengan tindakan Badigol So'ot tu memecut keretanya pulak terus menekan pedal minyak dan membelok... hampir² hilang kawalan ko... kalau lar kan... kalau lar si Badigol tu langgar keta aku maser tu... I am sure 100% yg keta aku akan berpusing² macam gasing di tetengah jalan tu... laju tu dia pecut.. impak dia kalau berlanggar harus ler kuat.. to make it worst.. mungkin juga keta aku dilanggar pulak oleh keta lain di arah bertentangan................... dasat tak Kak Pah nyer imaginasi Maha Suci Allah memelihara aku dari sebarang keburukkan... Alhamdulillah............


Kat atas nie illustrasi bodo² utk korang bayangkan..

I am so upset with the stupid Badigol So'ot nyer attitude ketika memandu... kalau aku mati.. saper nak jaga anak dare aku yg kekecik kat umah tu woiiii??!

Kalau jadik kat korang perkara macam yg jadik kat aku nie... aper korang raser dan aper korang nak buat?

4 comments:

Ena said...

nie betul2 marah nie..

sabar yeh kak.. memg ader banyk org yg cenggituw..

miss♥wahida said...

kalo saya...saya kjar dia balik...bodoh punya orang...

yatie said...

apa punyer teruk makhluk tu..spesis dari mana la tu...nasib baik tak jd apa2 kat kawan aku ni...ermmm...agaknye dia da kencing dalam suar la tu pasai laju semacam...ko tak perasan ke dia punyer no. plat??? kalau ko ingat kan bagus iklan dalam FB ker??? biar padan muka bodossss tu...huhuhu mulut ku dah bole tahan da ni...

aiDieNa said...

Tu laa. kengkadang aku tak paham pengguna jalan raya nie.. dorang igt jalan tu dorang yg punya.. kita pon bayar road tax jugak.. tak jadi aper tak per lar.. kalau accident.. apa nak jawab.. dedua pon susah.. sumer org susah...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails