.:KeNaLaN MaYA BoNDa:.

JoM TuKa LiNk di SINIE

Wednesday, February 17, 2010

..Cuti YG BoWinK..

Assalammualaikummm... waaaa... dah lamer cuti.. arinie dah keje.. how is ur day today? Cuti cemmaner... bagi aku.. senang aku summary-kan begini... "Cuti Panjang Yang Membosankan" huhu... nothing much to do... as we dunno where to go.. how to spend the whole free time we had.. alangkah membazirnya... kannnnn... bukan senang dpt cuti lelamer.. tapi biler cuti.. tak tau pulak nak abiskan camner... end up... makan tido jer... hahahah!!

Idak ler macam tu katanyer kan... boring² pon aku pakser En. Ady membahagiakan aku.. hahaha.... (dah dulu sebelum kawen dia dah janji nak bahagiakan aku sampai mati.. huhu.. nasib arr kan!) Aku kerah En. Ady membuang semua isu al fulusiii no moneyeeee.. paham?? Tak payah nak paham okkkk... tak penting pon! Hari Sabtu tu.. kitorang lepak umah jer dulu... hummppp... byk masa lagi kan nak berjimba²... duk umah... masak kemas umah.. jaga anak... bosan!

Ahad plaks... keadaan seolah kembali seperti semalam... makanya aku telah merajukkan diri aku... bowink arr idup cam org takder life nie.... tak der sesuatu yg interesting... utk dikenang biler dah tua nanti... tak kan cuti duk memeruk jer kat umah kan... otak dan badan nie dah keras kematu okehhhh... ku perlukan oksigennnnn... oksigennnn pliisssss..... aaaaaaa~! Akhirnya hasil dari kemerajukkan itu.. En. Ady bawak kami berjalan² sedut oksigen.. dekat.. hmmmp Taman Rekreasi Bukit Jalil.... (dekat jer pung.. bukan susah pon nak sedut oksigen kan!) Layan bebudak main kat playground.... (Playground lagikss... hahahah... dah tu what do u aspect... nak bawak bebudak kecik cinonet tu naik roller coaster??! Huhhhh... itu lar satu lagi payahnyer nak pilih destinasi yg sesuwaiiii utk berjalan dengan anak kecikkkk... payahhh!) Sebenarnya I had done some research.. (RESEARCH ko!) Heheh... yelarr kunonnyer nak mengabiskan cuti yg panjang di bawah terjunan air² dari bukit.. di celah rimbunan daun hijau yg menyegarkan pandangan mata.. diiringi merdu irama hutan yg menglipur lara.. (sbb tu org panggil Hutan Lipur.. tau dah?) Hmmmm... tapi... akak terluper yg.. anak² akak tu tecik² semuanyerrr... mana mungkin nak bertrekking masuk utan bagai dgn kekanak rebina yang tak paham bahasa lagi tu.... akhirnya.. search punya search... end up reakreasi di lappy sahaja.. tunggu lar biler bebudak tu dah besar.. bukan takat trekking.. aku bawak dorang mendaki gunung sekali... hehheh..

Supaya kerja kaji selidik aku itu tidak sesia.. dan boleh aku menggodeknya di masa akan datang.. (biler bebudak tu dah boleh mendaki gunung.. hehe) makanya.. aku raser.. ada baeknyer aku letakkan link itu di sini... so that korang dan aku... boleh jadikan rujukan biler perlu...

Air Terjun Sungai Chilling
Sungai Tekala Forest Park
Selangor Waterfall

Sebenarnya boleh jer nak berjungle trekking dlm utan itu... cumernyer blom bersedia... tunggu lar birthday En. Ady bulan 4 nie... itu dah tentu² perlu bersedia memandangkan dah lama booking kan... pasal fulusiii no moneyeee.. ketepikan dulu... itu tak boleh tidak... harus berjalan dengan selicinnnyaaaa................. melainkan tiada izin dari-Nya.... yang menakbir sekalian alammmmm....

Lepas tot-tet².. melayan bebudak tu main... pusing² taman tengok ikan burung flora fauna bagaiii... kami pon berangkat ke rumah FIL di Puchong... my FIL berniaga hari nie... makanyer kami sumer berkumpul di gerai FIL bagi tujuan melariskan jualan... hahahah!!.. Siyesss... semuanya licin.. hehehe.. balik umah... kelentang kelentung.. berborak makan²... dan pulang semula ke sarang... nun di atas bukit... sorry ler.. tak dapek nak tido saner.. bukan.. bukan.. bukanku tak sudiiii kaseh menoleh dirimu sekali lagiiiee.. cumernyer.. biler tido umah FIL sah² ler kena berpakaian supan kan... dah lar sekarang nie musim panas menyengat... memalam nak tido macam dok dlm ketuhar gelombang mikro.. hahaha... maka harus berpakaian ala tarzannnn... abis kalau kat umah FIL tak kan nak jadik tarzan... giloooo happpoooo tergezuttt berukkk laks urang yg melihatnya nanti... kot shantek ok lagiii.. ini cantik sikit jer dari mama urang dlm utan.. ikhsss... (cepat lar bang... owg nak makan TRA niehhh!) dan setibanyer ke sarang (akak feeling drakula japs.. hehehe) masing² dah letih terbongkang... letihhhh dik non.. letihhhh sungguh... mata dah tak terangkat terus tidooooozzzzz...

Esoknyer... hari Senin... hmmmm... bangun pukul beraper blas.. maklom ler pengsan kan.. hahahah... brunch maggi goreng En. Ady sediakan... (ohooo.. dia sediakan sbb haku sangat sibuk melakukan tugasan lain.. kang ader yg igt haku nie queen control lagikksss... huhhhh.. asal En. Ady yg buat kowang igt aku lepak berguyang inul ehhh! En. Ady plays my part when I got to plays my other parts... tak paham?? Lantok lerrr.. btw.. En. Ady memang seorang suami yg sangat baik... sangat memahami dan tau memainkan peranan di kala dirinya amat diperlukan.. bagi yg blom kawen cari ler suami macam En. Ady En. Ady yg laen larr.. gilooo lar kalau nak bermadu ngan haku... Seorang suami yg tau letak duduk seorang isteri yg dinikahi... teman sehati berdansa bukan babu tebusan tak berharga!)

Lepas brunch.. kitorang layan ler salah satu dari macam² movie yg En. Ady dah donlod.. dan seperti biasa... Kakpah suker feeling drakula... hahahaha... saya suker isap darahhhh... hihihi.. kitorang layan citer "Day Breakers"... citer terbalik di maner manusia² biaser nie diburu di dunia yg diperintah oleh drakula.. giller kan... huhhh... kiranyer dalam citer nie golongan manusia nie di era kepupusan sehinggakan drakula terpakser mencari substitute darah manusia... yelarrr drakula kan isap darah... kalau manusia dah takder.. dorang nak isap darah aper... lain ler dia vegetarian macam Edward New Moon.. huhu! (hero movie nie nama dia Edward jgk.. heran kan.. apsal lar drakula nie suker pakai nama Edward.. korang ader kawan nama Edward?? Baik check.. manusia betul ker Drakula... ikhhhsss)..

Malamnyer.. tetiba En. Ady bersuara... lepas maghrib tu... "Saper nak ikut Ayah cepat siap!" Hohhh... ingat ker tanak kuar²... bertapa dalam rumah jer... pick up mak kat umah.. then flung we up to NZ Setiawangsa.. aku suka makan chicken wing kat situ... tapi tempat terlalu padat lar plaks... makanyer.. kami tapau jer kepak tu and decided to find other place where we can peacefully eat... tapi... macam org ilang pedoman... En. Ady... pusing... dan pusing... dan pusing... dan pusing sampai kepaler aku naik pening... last² dia bawak kitowang menghabiskan hening malam di Downtown Danau Kota... urgghhhh.... kat situ pon pusing dan pusing dan pusing.... hanya utk mencari parking... giller bengang lar jugak time tu... ngan perut berkeriut bagaikan black metal tengah menurun... otak naik sangap.. beku dan kedu!.. Kuar jer dari keta.. terus cari tempat lepaskan nafsu serakah nie dulu... dan... nak dijadikan cerita... mmmg giller membuatkan segalernyer yg terjadi pada hari itu up to the limit... bilermaner sesudah abis makan di salah satu kedai kat situ.. (gerai² makan di tengah²nya ada playground.. anak² aku main tak hengat dunia.. berlari berkejar sampai jatuh dan luka kaki) Aku nie menghabiskan air neslo yg mak order.. sbb mak dah tak larat nak minum (dia minum suku jer)... coz dia dah abiskan air kosong segelas sbb air neslo tu pekattt lar sangat... sblm aku minum En. Ady minum dulu... then yg last aku... tengah sedut² air tu aku godek² ler ais dlm gelas... tup²... apa itu itam²... ikhss... satu.. ermmm dua... gillerr lah... LIPAS! Anak lipas ko!!... Hamekkk nyesal aku offer diri nak abiskan air... huhu... kan dah jadik lipasman... benciiii arrr... aper nieh.. meniaga jual makan kat orang... prepare lar betul²... jaga lar kebersihan... org bukan makan free... org bayar!! This is the first and last lar makan kat situ... mak aku bawak gelas tu tunjuk kat tukang amik order tu.... dia takat mintak maaf... nak tanyer mak aku nak dibancuhkan air lain ker... hikkkk... bancuh yg lain pon aku tak lau... anak lipas dlm air... sah² nescafe or milo dia terdedah.. dan lipas bertelur kat situ... euwwww...

Blah dari situ dengan penuh kesebalan dan kejakian... hahaha... kami round ler kekedai kat situ... macam² ada... siyes terlalu banyak pilihan dan semuanya murah²... tapi.. duitnya yg enggak ada.. hehehe... sib baik tak cucuk duit lagi.. kalau tidak mau habis beratus nie... dengan bebudak tu yg tak abisnyer ferasan yg mak pak dia jutawan cap duit... berjalan sambil protes biler keinginan tidak dapat dipenuhiiiii... nasib larr kowanggg.... redha jer lar jadik anak gomen servant cam BoNDa nieh!
Sampai umah kul 3.00n pg pas drop mak kat umah dia.... dan terbongkang lagi dan terbangun pukul baper blas lagi esoknya... sebab dah coma! Heheheh... Selasa.. kami tak wat aper... layan movie lagi kat lappy... citer drakula lagi.. "Cirque.du.Freak.The.Vampires.Assistant" Citernyer biasa jer.. rasanya ada sikuel.. sbb citer tu tergantung... abis tgk citer tuu... settlekan apa² keje yg tak settle... sbb esok dah keje kan.....
Dan... begitulah berakhirnya cuti panjang kamiiii.....

-The End-
Nie lar kenang²an tuk ditatap waktu memamah usia.. cheeewaahh.. walaupon akak tak der kamera canggih.. semangat nak bergambar itue tetap tinggi tau! Hehehe... here goes nothing!

..BoNDa with her notty princesses..

..Ooo itu bukan peha.. itue bantal peluks.. hahaharrrr... ko tunggu ler aku slim nanti.. masalahnyer biler tue??

..Ainna in action!..

..wajah boring Puteri Bongsu..

..waaa.. Aisha suker sgt naik slide..

..Alyaa pon samer..

..Ainna nak belajar bertatih..

..naik tangga hati².. mata tak lepas pandang bebudak nie main tau.. seriau!

..gigih panjat tangga..

..enterframe.. ;)

..ayah dan anak² gadisnya.. so sweet..

..berpimpin tangan..

..BoNDa nak ceriakan si Bongsu..

..tgk tangkap gambor tanak pandang kamera.. model mmg camnie eak?? Hahah..

..Aisha yg dah excited melihat sekitar alam..

..Alyaa merenung permukaan tasik..

.."Ayah!! Kura² tu makan roti.."

..asyik..

..di atas jambatan..

..tepi tasik..

..lepak sekejap..

.."Aisha!! tutup sikit kaki tu.."..

..haa.. kan sopan tuuu..

..wajah kesayangan hamba..

..take the moment..

..puteri²ku..

..cute!..

.. "cepatlah ayah!!"..
..Aisha dah mula berlari.. kecik² cili padi nie.. tak penat pon dia..

..menghayati..

..a walk to remember..

..daki bukit..

..melihat org lain sedang guna alat utk exercise..

..dia pon nak cuba jgk!..

..sabar yer sayang.. letih eak?..
..ker boring..

..melamun plaks dia..

..jom..jom.. jom kita balik!..



2 comments:

chugie said...

amboi kak.. ni ke cuti yg bowink tu?? penuh gak ek hehehe.. penah gak dengar2 tentang sungai chiling.. mcm best je tu. Mungkin next plan picnic kami akan ke sana plak..

comelnye ainna.. sebaya ngn fatin ni kn?

aiDieNa said...

Ahahaha.. yer larr.. tahap boring dah tu.. org len bercuti jalan sakan.. jauh nunnnn... kita dedekat jer.. emm.. itu lar Ainna yg sebaya ngan Fatin tu...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails