.:KeNaLaN MaYA BoNDa:.

JoM TuKa LiNk di SINIE

Thursday, May 5, 2011

..Secretaries Week 2011 @ KL ToWeR.. : Part 2

Ntah kenaper tak berapa nak ada mood nak update blog arinie... dah lar semalam tak der entri langsung kan.. yerlarr.. bos aku patut pegi perak semalam.. ingat ker pagi² tue dia dah bertolak.. sekali sampai ke petang kelam kabut kena settlekan itu ini... Jabatan kitorang ada function kat sana... most urusetia majlis akan bertolak arinie.. bab tu sunyi sepi jer opis arinie.. macam lar korang bleh dengar kan.. ehehehe.. okeh berbalik pada topik asal...

Dah lamer sebenarnya tak join function² khas untuk secretary camnie.. since when..? Hurm.. since I sign up to be a government servant.. biasanya function² rasmi jer.. budaya keje gomen tak samer ngan budaya keje private.. bos bz² belaka.. tak der maser nak pk mender² remeh temeh camnie.. abis bos private tak bz ker??  Bz jugak.. cumanya kami ada jawatankuasa khas uruskan function utk hari secretary nie.. depend sebenarnya.. untung sabut dapat bos yg best.. sporting.. tak berkira... sonok ler.. 10 thn dalam bidang nie.. macam² bos aku dah hadap.. yang paling garang.. yang paling cerewet.. yang mengada²... yang kedekut.. yang baik.. yang rajin bagi hadiah.. macam² ada... kata manusia.. rambut pon dah tak sama itam.. inikan pulak hati.. sumer tu kita ambil sebagai pengalaman.. yg baik jadikan teladan.. yg tak baper nak baik sempadankan jauh²..

Ada orang kata.. sonok lar ko.. keje jaga bos jer.. rileks.. anak emas.. apa nak sumer dapat.. saper cakap?? Siapa yg cakap tu nampak sangat cetek ilmu kurang pengalaman... nak kata kitorang keje best naper dulu uols tak apply jadik secretary jer dalam borang keje?  Keje apa pon sebenarnya sama jer.. ada part sonok.. ada part tak sonok... pandai² lar bawak diri... sepanjang jadik secretary apa yg paling perit nak hadapi??  Hurmmm... korang tau tak secretary nie sebenarnya dlm kata lain... orang tengah... orang tengah antara bos dan pihak ketiga... paling tak syok biler jadik punching bag... gajah sama gajah gadoh.. pelanduk terperosok di tengah²... tahan telinga sini... tahan telinga sana... orang lain gado.. kita yang tersiksa jiwa raga... apa hal??  Korang raser?? Cer citer.. cer citer... whateva.. semoga kita berjaya dalam bidang masing²...

..maser baru kuar lif.. entered the room.. snap gambor dulu..

..settle down kat meja VIP yg kununnya tak layak untuk kami sebab budak banquet tu tanya kami macam² soalan utk confirmation.. apada dey!.. tengok perut lar!

..dalam keterujaan tu.. terserempak pulak ngan budak² nie.. saper ingat.. a'aa budak² nie coursemate kat secretarial course kat Tekam dulu... Ima dan Yatie.. terharu dorang ingat nama aku.. aku nie puas lar nak ingat nama dowang.. maklum lar.. anak dah ramai.. urat dah banyak yg putus...

Aku ngan Nisa lagie.. bergambar depan pentas sebelum acara bermula..

Jom tengok menu... lidah matsalleh aritue..



..menu² yang menjadi santapan.. peliknya dah abis makan.. macam tak puas.. perut tak kenyang seh..

..Meja kami..
..majlis dibukakan dengan tarian.. terkojut acik... ngan baby aku sekali berjoget dalam perut agaknyer..

..seksi you dancer dia... skirt giller nyer pendek.. yg sebelah tu laks lelaki.. sore pompuan... konpius akhak sekejap!

..tu dia Lady Gaga Malaysia..

..Didie Alias yg sempoi giler bahasa dia petang tu..

..Norynn Aziz dengan suara lantangnya... memang power² aa suara dorang nieh!..


..Dayang Nurfaizah.. she's sweet..
..Siti Sarah.. aku sangat suka suara gemersik dia.. kesian.. penat² letih² mabuk ngandung pon datang jugak nak hiburkan kami..
..laki Siti Sarah.. Shuib Sepa pon datang join bini dia..
..nak amik feel menyanyi kena berdiri..

..Nie dia orang paling bertuah petang tu... dapat grand prize you... 3 hari 2 malam bercuti di Koh Samui.. tak sia² pegi kan.. masin mulut Kakpah.. awat aku tak sebut no. aku sendiri haa.. musti masin jugak kan.. eheheheh

2 comments:

Ena said...

wohaaaaaa..

paling best hak menang p koh samui tu.. woweeeeeeee!!

Kaoshi said...

seronok lettew... dah lah tak lama lagi ari ibu...

Sila lawat: Kaoshi Troll

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails