.:KeNaLaN MaYA BoNDa:.

JoM TuKa LiNk di SINIE

Monday, May 30, 2011

..AiNNa 2Nd BiRtHDaY..

Hari nie sangat letih dan tak bermaya.. so aku nak bebel banyak² pon tak der mood.. seperti biasa.. layan gambar sambil bercerita..

Gambar² nie sekitar sambutan ringkas birthday si Ainna yang ke-2.. dah besar dah anak dara aku.. pejam celik².. dah 2 thn.. biler dikenang maser memuler dia kuar dari perut aku.. maser keluar masuk ward sebab prolong jaundice.. maser aku menangis tak tido malam susukan Ainna sebab terlalu takot anak aku ditebuk untuk ditukar darah disebabkan kuning dia yg terlalu tinggi.. dijemur bawah 2 lampu..  tak aktif dan asyik tido jer.. tersentuh hatiku terharu sendiri.. she's a big girl now.. cerdik.. keletah.. selalu mencuit hati.. plus bergado ngan kakak² pon dah pandai.. 
Kitorang nyanyi birthday song kat dia 3 songs in a row.. tepat pukul 12.00 tgh  malam 1 Mei 2011 dalam keta on the way nak sampai umah Mertua adik aku kat Ipoh.. dia cuma kaku terpegun.. selalu dia ekot nyanyi sekali.. tapi kali nie mungkin paham itu birthday dia.. kami nyanyi untuk dia.. dia diam..
Lepas balik dari tambun.. dah berpakat nak beli kek dan celebrate her special day kat rumah sepupu kami yg baru abis pantang anak pertama.. sambil melawat kita makan kek.. Umie (adik abah aku) dah prepare simple dish.. mee goreng dan air sirap.. cukup lar kami makan ramai²... walaupon simple.. tapi tetap meriah.. plus.. save budget woo.. hehehe.. sebab kita bawak kek sahaja.. hahaha!!

Budak kecik nie sangat konfiden tau berdepan dengan kek.. dia macam dah tau aper nak buat.. tiup lilin lepas orang sumer nyanyi lagu.. potong kek dengan penuh gaya.. dia potong sampai bawah dengan sekaki tekan jer pisau potong kek tue..


..ketika nyanyian sedang berkumandang.. Yasmin anak abg aku menyanyi penuh semangat.. budak² biler nak celebrate birthday mmg sangat teruja..

Si Aisha baru bangun tido.. muka blur.. puas lar nak kejutkan dia bangun..

Si Punk head kat sebelah Ainna tu anak Putra adik aku.. cucu lelaki pertama mak aku.. beza 2 bln jer ngan Ainna.. suka sangat potong rambut anak dia camtue.. mengucap mak aku tengok.. tak tau nak cakap apa dah.. budak kecik apa tau.. pesyen apa mak pak bagi.. itu lar yg dia terima..

Peace.. I am twooo..

..macam² gelagat..

Tak sabar tunggu kek dipotong.. dowang dah cuit² ngan jari.. kek sangat memuaskan hati.. walaupon kecik tapi sangat sedap..

Aku suker pic nie.. cucu² tok.. they are soooo cute!

Alahaiii.. ini lar yg nak dikenang biler dowang dah besar nanti..

..ramai gurls..
Ainna with Ayah..

Ainna dengan Bonda..

Happy Birthday Sayang!!


2 comments:

Lia said...

happy birthday Ainna yg chomel..
^___^

Ena said...

happy belated birthday ainna.. kejap je kan.. dan nampak dier dah besar.. nak nak pakai baju gitu.. hihi..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails