.:KeNaLaN MaYA BoNDa:.

JoM TuKa LiNk di SINIE

Monday, May 16, 2011

EMeAN DaH JaDiK LaKi ORaNG..:Part 2

Sebenarnya aritu aku dah post entri nie.. tapi ntah macam maner sumer wording dah ilang dan hanya gambar² yang ada dalam draf... what daa??  Malas lar kan nak buat keje 2.. 3 kali.. ehehhh.. keje ker... hihihi... tapi supaya memori nie tercatat dan boleh diselak² kembali di masa akan datang.. nak tanak aku pakserkan diri.. taip semula kata² yang hilang.. but.. of course lar dah tak berapa nak sama ngan yg mula²...

Petang tue.. selepas Asar.. kami berkumpul di dalam Masjid.. aku kurang periksa pulak nama masjidnya.. untuk menyaksikan tersimpulnya ikatan suci dua anak Adam.. untuk meramaikan ummat Muhammad SAW..

Adik aku Syed Aminurashid Al-Qudri akan menamatkan zaman bujangnya dengan orang dekat jer.. (ntah biler cinta bersemi.. aku pon tak pasti.. tup².. suh mak masuk meminang..) sepupuku Aninasuha.. Memang lar kawen sepupu tu tak digalakkan.. keturunan tidak berkembang.. tapi.. siapalar kita nak menidakkan jodoh dari tuhan..

..yang di depan aku tu lar mak pengantin pompuan.. aku panggil dengan panggilan Chik..

..sedang dlm debaran bergelar suami.. si Emean mendengar khutbah yang diberi sepupunya sendiri.. abg kepada pengantin pompuan.. yg juga sebaya dengan dirinya... kenapa si Ahmad Mohamad Afandi nie yang bagi khutbah??  Sebab dia lar Tok Kadhi aritu.. nikahkan adiknya sendiri... bukan calang² orang boleh buat.. inikan pula orang yg dirinya sendiri blm pernah berjabat mengambil amanah menjaga anak dara orang.. ohhh.. Tok Kadhi nie masih single.. masih mencari..
"Sah??" 
"Sahhhhh!!" Hanya dengan sekali lafaz.. tergalas sudah di bahumu Syed Aminurashid tanggungjawab seorang suami.. mulai hari itu.. kamulah nakhoda kapal yg kamu layari.. baik nakhoda.. baiklah anak² kapalnya.. tetaplah kental.. hadapi gelora dengan iman di dada...

..hati berdebar.. fikiran melayang.. seperti semua bakal pengantin lalui.. termasuk diriku sendiri..

..restu diberi.. doa diangkat.. berbahagia hendaknya pasangan ini dunia dan akhirat..
..senyum manis seorang yang baru bergelar isteri.. kemanisan ini dibawa hendaknya menempuh alam berumahtangga..

..terlepas sudah satu beban di bahu mak.. melihat anak lelaki terakhir dalam keluarga berkeluarga..

..budak² dengan lagak mereka masing².. tidak kira tempat.. tidak kira masa..

..cincin hanyalah simbolik satu ikatan.. hati nurani tautan berkekalan..

..Sharifah Nurul Auni.. cucu mak aku yg sulong.. dah besar panjang..

..pak menakan ngan anak menakan pupu..

..bila Putra dan Putra bergambar.. En. Adyputra dengan anak²nya.. Syed Putra.. adik aku dengan anak²nya juga..

..ready.. action... geng bas sekolah kembali lagie.. ahahaha... I love this pic.. sumer comel dengan gaya tersendiri..
..getik lar si Ainna.. ahahaha..
..Lilis pegang anak dia ngan anak Syamina sepupu kami.. maka bertemu lar dua pupu.. (kupu²) hehehe


..bangga setelah memegang title baru... kisah kalian baru bermula.. jauh lagi perjalanan di hujung sana...
..owhhh.. jumpa lagie di episod akan datang..


No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails