.:KeNaLaN MaYA BoNDa:.

JoM TuKa LiNk di SINIE

Monday, September 5, 2011

Raya KeLiMa.. SMURFY MoViE..

Mood beraya belum habis.. ramai dah kena kembali bekerja.. waaahhh... pastu tinggal lar aku berpantang sowang²... but at least 3 hari nie berjaya juga kuar umah beraya.. tak ler pi mana sangat... 4 buah rumah jer pon.. nak p rumah lelain sumer blom balik dari kampung... berpantang.. yer.. tapi mak jauh.. mak mertua pon jauh... berpantang di rumah sendiri.. begini ler.. aku paling² pantang yg bebetul pon seminggu jer.. heheh.. bukan per.. tak reti arrr nak duduk diam... sangap seh... badan pon raser lemau jer..

Tadi kitorang pi tengok wayang kat KLCC.. ehehehe.. ok lar bajet org tak ramai kunon.. tapi dah nama pon KLCC.. org dia tak pernah reti berehat duk diam² kat umah... sokmo penuh ngan manusia.. kami masuk wayang sekeluarga... including baby Amna... dia duk diam² jer menyusu bawah nursing cover sambil memerut.. hahaha... agak² sound wayang tu memantak bunyi dia... aku pekup telinga dak kecik tu kuat².. yang bisingnya si kakak² nie.. budak².. macam² hal.. abis movie ingat nak p makan².. tapi ngan gelagat putri² notty yg sukar diduga nie.. ada baiknyer tapau makan kat umah jer.. apa pon I'm happy to see they happy.. seronok dapat kuar rumah.. Bonda berpantang.. ayah jaga Bonda.. tapi dorang tak kan tak bawak pi mana.. kesian.. cuti sekolah tak kan duk kat umah jer kan.. tu yg sakan menjerit dan bergaduh tue..

Ehhh.. ok laaa... kat bwh nie a few piccas of baby Amna utk tatapan semua...

Malam pertama di wad.. first smile maser Bonda tengah sibuk clicking the camera..

 Dia menguap... cute!

Mata dah buka.. apalagi.. snap.. payah nak tengok dia bukak mata.. asyik tido jer..

Sangat rileks.. tak banyak ragam.. menangis maser nak menyusu jer.. tu pon kalau dah lama tak angkat..

 Putri Amna Zaheerah.. thats her name.. "Ketenangan Yang Nyata".. mudah²an menjadi penenang hati Ayah Bonda juga..

Meow... hehehe

Slight Jaundice hari nak kuar tu.. letak bawah phototheraphy beberapa jam sementara ayah bawak balik..

Everything is over.. finally.. lega sudah..

Macam² tag nak kena pakai.. belom masuk jarum cucuk sana sini.. urgghhhh...

Ini nama di katil saya... sebelum c-zer.. duk bilik aircond.. pas c-zer duk kat luar jer.. pakai kipas.. baru beranak tak elok sejuk² kan...

Hari ketiga telah di rumah... landing dengan selamatnya dalam bilik Bonda..

Macam katak kan.. ehehehe...

 Peace yo!

"Baper lamer lagie lar aku nak kena posing macam nie nie..." huhuhu

Akhirnya... fuhhh.. lega dapat baring selesa..


3 comments:

Rizziela said...

bb nampak besar..berapa KG waktu dilahirkan?

Ena said...

salam kak..

comei baby baru akak ni.. ada masa nak p jengah baby baru ngan bondanya sekali.. skrg baru nak urus rumah sementara masih bercuti.. umah pun tak mcm raya jekk ni.. tengah cari mood.. uhuhu..

~aYu~ said...

amboi mak budak ni.. pantang pun leh jalan² lagi siap tgk wayang lagi yer. orang tak berani nak bwk baby Ayna tgk wayang takut meragam n sian kat halwa telinga dia. huhu..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails