.:KeNaLaN MaYA BoNDa:.

JoM TuKa LiNk di SINIE

Friday, September 30, 2011

..aiNNa & aMNa..

Salam.. 2 hari tak berupdate.. mesti bowink kan datang sini.. maklum tuan tanah feeling bz.. hehehe.. sowiii..

Sedar tak sedar tinggal lagi 2 hari aku dah nak abis pantang.. pantang lar sangat kan.. hehehe.. sekejap jer maser berlalu..kadang² macam mimpi.. maser berlalu tak teraser sampaikan the tiny cute thing inside me kuar.. dan dah jadik kuih pau!  Tak cayer tengok lar pipi dia sekarang.. maser lahir 3.2 kg.. last timbang maser cucuk utk sebulan kat klinik aritue berat Amna 4.6 kg.. wohooo... membesar bagai Johan!

Sekarang nie.. balik jer En. Ady.. budak² masuk pintu terpa adik baby dulu... dorang tak sabar nak pegang tangan.. nak cium.. nak dukung tue kalau boleh.. ikhsss... tengok keadaan tue.. dalam hati aku selalu berharap.. mudah²an mereka adik beradik rapat hingga ke hujung usia... bertolak-ansur.. hormat-menghormati.. sayang-menyayangi.. walau apa pon terjadi.. air dicincang tak akan putus...

Ramai orang kata muka si Amna nie lain dari yang lain.. yelah.. org lain botak.. dia berambut.. org lain keteng.. dia lurus.. rasernyer.. org lain capang.. tinga dia ekot Bonda.. hakikatnya.. anak² aku mmg muka tak samer.. kalau samer tu kembar kan.. hehehe.. cer tengok dia senyum.. dia tau tue.. Bonda nak snap gambar dia.. hehehe

Momen yang paling aku suker.. memerhatikan anak² tido lena.. especially maser dorang baby.. tulus mulus.. bersih.. suci... tenang jer hati nie...

jadi.. jangan dipersoalkan biler aku banyak koleksi gambar budak² nie tido... aku suka..

dia dah makin tembam.. hari² Bonda geram..

Biler tengok anak² tido.. segala keresahan.. dan masalah dunia.. hilang.. dalam hati berkata.. ohhh.. begini rupanya anak²ku... ohhh.. tak sangka.. dah empat orang.. ohhh.. dah besar mereka.. ohhh betapa aku terlepas pandang... aku nie sebenarnya dah tua..

Lepas Amna.. rasernyer lambat lagie kot nak dapat adik.. sebab Bonda nak ikat kontrak 3 thn ngan implanon.. kalau masih punya rezeki.. mungkin seorang lagi untuk yang terakhir.. lepas tu kilang ini berkemungkinan besar akan ditutup for good.. owhh.. yer... Alhamdulillah.. bersalin aritue aku tidak di BTL kan..

Dulu.. Ainna baby kecik Bonda.. tapi semenjak ada adik baby nie.. Ainna nampak sangat besar..

Ainna dah pandai berlagak kakak.. sekarang tak bleh tengok adik bukak mata.. mesti dia ajar adik dia panggil kakak... ka... kak... ka.. kak..

Sibuk nak bergambar ngan adik.. tapi adik layan lentok..

.."tido jer adik nie Bande.."

Tido pon tido lar.. bergambar.. tetap bergambar..

..alolololooooo..

Ainna nie keletah.. mulut dia pot-pet²... suka menyanyi.. suka menari.. dan.. kuat merajuk..

Tengah tengok tv kat bilik Bonda.. "Ainna kaper tak tido lagie?"

Alasan² diberi..

"Ana tak nantuk.."
"Ana tanak tido.. kat luar ada antuu"
"Kat luar maner?"
"Kat umah Bande nie lar".. ikhssss.. budak sorang nie.. pengaruh televisyen sunggoh!

"Ainna dah senaman hidung?"  Saper nak tau camner senaman idung.. haa tengok camner Ainna buat.. heheheh.. budak² nie ada nama samaran tau.. Alyaa=bunga.. Aisha=kuntum.. Ainna=kembang.. Amna=wangi.. walaupon selalu bau asyheemmm muntah dan jeluak.. tetap wangi di hidung Bonda..

Ok lah.. Amna dah nangis.. mamam time... daaaaa!


4 comments:

Lia said...

chomelnya amna dan ainna.. :)

Ena said...

memg sekali pandang nampak seiras aje ainna dan amna tu.. :)

aritu rasa tak puas sembang ngan akak, mc banyak je nak citer dan tanya.. sayangnya.. huhuhu.. nak wat cemaner la kan, ada anak2 yg tengah membesar dan tak reti duduk diam.. terpaksa la mengalah..

Lady Rina said...

comelnya baby....:)

IxoR@ said...

Semoga kasih sayang adik-beradik ni kekal sampai bila2... Tak gaduh-gaduh.... Tak selfish.....

Comel amna....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails