.:KeNaLaN MaYA BoNDa:.

JoM TuKa LiNk di SINIE

Monday, February 21, 2011

..JuMPa KaWaN LaMa..

Weekend baru nie sangat packed dengan aktiviti.. padat dan meletihkan.. plan 2.. 3 minggu sebelum.. Zura (my ex-UiTM mate aka classmate aka housemate aka final sem roomate) rancang nak reunite kami² rakan serumah sewa masa outsider kat UiTM dulu.. kami duduk serumah 7 orang.. turn out only 2 of us can make it plus Zura as the tuan rumah of this so called reunion.. haiii.. susah betul nak berjumpa biler masing² dah kawen dan beranak pinak nie... actually aku pon patutnya tak dapat datang aritu.. coz En. Ady keja on that Sat & Sun.. plus ada kenduri doa selamat sedara En. Ady malam tu.. tapi aku berkeras tolak tu sumer ke tepi.. sebab rindu nak jumpa kawan² dan aku mengidam sangat²... mengidam apa??  Story next entry okay..

Paginyer we all bersiap mengemas rumah dan segala keje² yg patut dilakukan di ujung minggu.. dah pastikan budak² tu siapkan homework dan kemaskan kain baju sebab nak tido umah Zura.. so.. lunch pon kat luar jer sebab kejar masa coz nak kena beli barang budak (susu, diapers etc) sebab stok dah abis.. then Zohor kat umah mak.. since mak nak follow.. balik umah balik settlekan keje yg belum beres dan pot luck yg nak dibawa ke rumah Zura.. sebab tak sempat nak masak.. aku bawak buah mangga dan jambu madu jer buat rojak... dan juga tapai yg aku buat aritu..

Kul 3.45 ptg kami bertolak dan sampai umah Zura bih kurang pukul 4.30 ptg.. Dengkil ko.. bukannya dekat.. tapi ok.. jalan tak jammed.. kami sebenarnya berkejar nak ke Paya Indah Wetland bila kat sana.. kami dijamu bihun sup + laksa oleh tuan rumah.. Nana sampai tak lama lepas tu dengan kawan dia (Ida dan anak²).. nasib menyebelahi biler rupa²nya Wetland tu tutup pukul 7.30 malam aritu.. cecepat solat dan bergegas ke sana.. tapi.. cuaca pula tak mengizinkan.. itu lar dia piknik 5 minit dalam sejarah.. ujan lebat selebat²nya lepas tue.. so.. kitorang packed everything else dan piknik lam umah si Zura jer.. borak² update kisah masing² dan mengimbau kenangan lama.. sangat seronok.. tak sedar dah malam.. si Nana & Ida balik lepas maghrib.. so tinggal kami² makan malam dan borak².. anak² laks keje dok berebut mainan.. masing² cuba lelapkan diri seawal yang boleh.. aku.. awal tak awal pon pukul 12.30 malam aritu.. pon masih tak boleh nyenyak.. tido² ayam jer since budak² (si Ainna & Alyaa) berlawan² bunyi.. si Ainna kejap² menangis dalam lena.. Si Alyaa laks kejap² bertempik macam orang nak bersilat (dia memang selalu macam tu.. mengigau dalam tido.. marahkan saper tah).. terkejut² aku dibuatnya.. dah tu camner nak lena...

Ok.. layankan jerlar pertemuan singkat kami nie..

..sempat jejakkan juga kaki ke sini.. walaupon sekejap..

..laki Zura tengah mendaftar pelawat masa nie..

..deretan rumah rehat.. ada tau.. baper semalam aku tak sure.. itu kena gugel..

..tertonggek² budak² nie nak tengok hippo..

..begini lar kami beramai²..

..tengok lar betapa gelapnya langit petang tu..

..dorang sangat excited..

..nak makan KFC pon sambil tonggek..

..hippo laks malu².. mengintai di balik tabir air..

..ayah & Ainna..

..Aisha.. pandang sini!..

..baru nak bukak bekal.. tiba²..

..ujan menderu turun..

..packed.. packed balik.. kita makan kat umah.. sib baik umah si Zura dekat jer ngan Wetland nie..

..budak² peduli aper kan.. makan tetap makan..

..Ainna menanti giliran dipayung ke kereta..
 
..bergambar kenangan..
  
..ntah biler boleh jumpa lagi kan.. dari kiri Zura, Ida, Nana & Me..
  
..nie pet keluarga Zura..

..excited budak² nie mengejar cik Arnab..

..berebut² pegang..

..sampai kecut jantung cik Arnab..

..lari sudah.. nak selamatkan diri..

..tapi kena tangkap balik..

..buat hal masing²..

..Si Ainna mulakan misi memunggah.. sib baik si Ayah ada.. nonono..
  

3 comments:

Ena said...

best gak kan sesekali jumpa cenggitu.. mesti tak abis nak menyembang.. mcm2 citer nak share kan..

Emy said...

kak pah, nape sy tak join nie???? takde cakap apap2pun??

IxoR@ said...

Aku blom sempat nak citer pasal gathering kite... dah nak lemau dah.. tp tak pe.. akan ku post entri juak! hehehe...

terubat rindu di hati bila jumpa korang berdua...

p/s: aku minta izin curik satu gambar ko tau! sekeping aje... hehehe....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails