.:KeNaLaN MaYA BoNDa:.

JoM TuKa LiNk di SINIE

Tuesday, February 22, 2011

..EksPeDiSi Ke PuNCaK bROGa..

Boleh tahan lar gambar² snap maser xpdc mendaki nie.. so kita buat part by part.. penat nak wat sumer sekaligus.. yg tengok pon penat jugak kan.. ahahaha.. kalau penat.. siler pejamkan mata anda.. ehehehe.. rehat sebentar.. aku kan suker sangat gambar² xpdc camnie.. zaman belajar dulu.. gambar² xpdc² camnie lar yang aku paling sayang.. penuh dengan memori.. momento² yang tak mungkin kulupa.. gambar² mendaki Broga nie sangat penting bagi aku.. sebab.. first time mendaki ketika sedang mengandung... first time mendaki dengan laki aku sendiri.. first time mendaki dengan berkelek anak².. first time juga mendaki dengan mak aku.. (tak sangka mak kuat nak naik bukit..) first time kami lakukan xtvt keluarga yang mencabar bersama²... ingat nak buat selalu biler budak² dah besar nanti... ohhh.. first time jugak mendaki dengan si Zura and family..  everything is first time.. dan ianya satu xpdc yang sangat berjaya... budak² kecik nie sangat adventure rupernyer.. Alyaa 5 thn.. ikut aku sampai puncak.. Aisha pon boleh naik sampai puncak sebab dia tak nampak penat langsung.. tapi aku tak mampu nak jaga semua.. Ainna walaupon didukung En. Ady sangat bersemangat menuju puncak.. biler ayah stop jer.. "jom ayah.. jom..."  tak sabar dia ajak ayah teruskan perjalanan...

..saat mulakan perjalanan.. mulakan dengan Bismillah.. semoga semuanya di bawah lindungan Allah..

..En. Ady dengan Ainna..

..first stop.. walaupon tak lar penat sangat.. tapi kena pk orang lain juga.. dorang tak pernah mendaki..

..budak² nak makan dulu..

..semangat penuh di hati..

..tengok lar betapa ramainya manusia.. bagaikan semut hurungi gula..

..di lereng bukit.. stop ketiga dan terakhir..

..mak yang kepenatan.. tak teruskan hingga puncak.. stop di sini sahaja.. nak menuju puncak agak mencabar sebab sangat curam..

..thank you abang.. penuhi hajat isterimu ini..

..anak dara nie keinginannya sekuat Bonda.. degil macam Bonda juga.. jadi aku tak sampai hati menghampakan hajatnya ingin sama² berada di puncak..

..pendaki termuda rasanya..

..Ainna dengan Ayah.. kesian ayah lenguh mengelek Ainna sepanjang pendakian.. berat wooo..

..Azimi suami Zura & anak²..

..ini pokok tugu.. tugu peringatan kasut² yg mati di medan xpdc.. kasut Zura pon menerima nasib yg sama on the turun bukit.. ekekekek

..kitorang berehat kat bawah pokok tugu kasut nie.. tetiba terperasan sign kat atas tu.. ek' ehhh.. dorang kencing kat sini ker.. mak aku terkejut terus bangun.. ahahahahaaa...

..macam pesta..

..pemandangan² macam nie lar yg buat aku rindu biler tak mendaki..

..saujana mata memandang..

..Zura dan Alyaa.. maser nie dah sampai puncak pon.. cuma kami tak teruskan ke dua lagie puncak yg lebih hijau tu.. kejar masa dan keadaan tidak mengizinkan.. laki Zura dan laki aku kena pegi keje lepas tu.. sian suami² mithali nie tau..

..aku dan anak daraku.. kemahuannya sama kuat dengan Bonda..


4 comments:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

bestnya jungle tracking..lama tak masuk hutan..x cukup stamina dah kot :p

Ena said...

WAHHHHHHHHH...

syoknyer kak.. kami ni ntah bila nak sampai.. hehe.. tak pe amik pengalaman akak.. kami kalo nak p leh p berudua je la.. bebudak tu tak daya rasanya nak naik situ.. kan semput tengah jalan.. hahah..

respect la akak leh sampai ngah preggy ni.. cayalahhhh!! :D

eMMe said...

uits...ramainye yg mendaki ke puncak, rata dah bukit broga, hahahhaa....caya lah Bonda!

IxoR@ said...

best.. tapi klu aku gi tak tau sampai ke tak atas puncak tu...

hehehe....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails