.:KeNaLaN MaYA BoNDa:.

JoM TuKa LiNk di SINIE

Wednesday, February 16, 2011

..Si MaLas.. MeNaiP AkHiRNyA..

Dah bersawang blog nie.. 5 hari dah aku tinggalkan.. ada hari aku tak jenguk langsung ke sinie.. dasat kan aku.. itu lar tahap kemalasan aku sekarang nie.. bukan takat mengadap blog.. buat apa² pon.. puas berlengah.. tak tau lar nak cakap aper.. ini sindrom perut membuyong ker?? Lain sangat.. honestly.. sebelum nie.. kandungan² yg lepas.. aku sangat rajin buat kerja rumah... sarat² pon aku masih gagah.. nie.. baru nak masuk 3 bln.. malasnyer.. huhhhh.. tengok keadaan rumah pon dah tau... ehehehe.. tapi sekarang dah lega.. cuti semalam macam² aku dah settlekan.. dan En. Ady dampinganku yang sangat memahami settlekan selebihnya.. peti ais dah bersih aku kejekan.. lega.. bersihkan microwave.. settle.. toilet En. Ady dah bersihkan the next day after this post.. baju dah berlipat.. lantai tungkus lumus laki aku mop maser mak aku bertandang semalam.. mineral water pot pon dia cuci sekali.. mainan bebudak dah aku susun in order (ikut kategori hehehe) per lagie.. haaa.. kain baju kotor.. mmg selalu kena basuh.. tak leh kumpul.. nanti tak dak tempat nak sidai.. paham jer ler biler ada anak kekecik nie kan.. menyalin baju sehari baper lai.. sorang bleh tahan.. tiga??  Kalau 4?? Basuh tadak hal.. tang nak sidai tu leceh sikit.. nak lipat terus lemah gemalai tulang temulang tangan nie.. baju dah kering pantang dia satu.. lepas kutip harus terus lipat.. kalau tidak.. kemalasan itue harus bertambah².. bab per??  Keadaaan bih kurang buat filing kat opis lar.. biler ditangguh².. mak aiii.. tak sedar dah membukit.. bercinter nak settlekan sumer tue.. sebab.. nak tengok pon tak sanggup... pengsan!

Okeh!!  Malas lar nak citer pasal keje rumah... boring... korang pi mana semalam.. ader ker yg berarak maulud nabi??  Aku??  Berarak ngan budak² tu jer ler kat umah.. petangnyer kitorang piknik kat Bukit Belacan jer sekejap.. kitorang tak mandi pon.. just temankan anak² yg dah memberontak seharian terkurung dalam rumah.. eleh kuar tu pon sebab adik aku tepon ajak join dorang berkelah.. hehehe.. Sekejap jer pon kitorang kat situe.. pastu ujan.. bergegas menapak ke parking yg super jauh... lenguh kaki akhak dik non oiii.. pastu aku singgah beli pisang emas yang tak dibawa belayar.. alkisahnyer mak buyong nie mengidam nak makan cekodok pisang.. kat kedai tu aku merasa makan sebiji pisang kaler pink.. aku tanyer jer tu pisang aper.. terus tuan kedai tu offer sebijik kat aku.. tu pisang Raja Udang.. korang pernah makan?? Alah.. tau lar aku sorang jer yg tak pernah raser.. jakun.. hahaha..

Tertunai sudah hajat di hati.. cheewahhh.. macam K. Ina KL lar plaks.. hihihi.. sekarang nie aku pantang nampak makanan sedap²... terus terliur.. kalau nak makan benda sedap.. tolong! Jangan tayang kat aku.. tambah² kalau benda susah nak dapat.. kesian tau.. nanti aku teringin.. sedeh jer selagi tak dapat.. kelmarin.. tertengok opismate aku makan rojak buah petis.. terus.. petang tu jugak aku ajak En. Ady cari.. keinginan itu perlu dipenuhi segera.. dah dapat... hmmm.. ok dah boleh telan air liur.. hahaha.. perut kenyang.. suka hati... >____________<

Sekarang nie aku kerap lapar.. so aku nak p tapau sedikit makan untuk aku lapikkan perut dah semakin menebal nie.. so.. jumpa lagie! Biler aku rajin.. hehehe


3 comments:

So Shy Lady said...

sama spesis la kita....
dahulukan mn2 yg utama dulu ;D

Ena said...

kak,
semalam kan, kitorg pun planning nak p bukit belacan tp jam 3, abah anis tido.. bangun2 jer terus bertukang keletang keletung.. terus cancel!

alamak!! akak, jgn bukak umah ena tau.. ada tayangan gambo makanan.. soweee!!

Lia said...

lia ni pun akak malas jugak nak berblog. seronok tgk org yg rajin berblog tu ye.. byk idea diorg.. ^__^

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails