.:KeNaLaN MaYA BoNDa:.

JoM TuKa LiNk di SINIE

Wednesday, January 5, 2011

..TeNTaNG MeMBuYoNG..


Penat.. letih.. malas.. mengantuk.. mual.. semua bermain² dalam benakku dalam waktu yang sama... Alhamdulillah.. no morning sickness.. cuma.. aku sangat² letih menjelang tengahari... raser macam nak tido terlentang jer kat bawah meja kat opis nie.. sangat.. sangat.. sangat tak larat... raser nak muntah tu menjadi² bila lepas lunch.. macam biasa... dah ke-empat kan... control.. jangan sampai start muntah.. bila dah muntah.. susah nak berhenti... dan badan akan menjadi bertambah² letih...

1st trimester is the vital stage of every pregnancy.. maser nie lar saraf² baby mula terbentuk.. dan pengambilan ubat especially folic acid adalah amat penting agar saraf² baby membentuk dengan sempurna.. jangan culas makan ubat.. tak pedulikan diri.. tapi kesian kat baby.. biar dia tumbuh dengan sihat dan kuat.. kita tunaikan tanggungjawab kita.. selebihnya berserah pada yang Esa.. mudah²an bayi dikandung sempurna terhindar dari cacat cela.. amin...

Rehat dulu yer..


2 comments:

Ena said...

Akak pregnant ker? Alhamdulillah..

Ena pun tengah pening2 lalat lately... tapi tak check lagi.. tunggu period bulan nie.. maner tau leh geng ngan akak.. heheh..

aiDieNa said...

Hahaha.. jangkit kot.. jom kita menambahkan ummat! ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails