.:KeNaLaN MaYA BoNDa:.

JoM TuKa LiNk di SINIE

Thursday, November 13, 2008

..Masa Utk MemBeBeL..

Lately tak cukup tido.. seperti biaser di office mata mmg ngantuk.. tetambah time pregnant nie.. mmg tak tahan kalau ngantuk... dah mmg itu pon salah satu sindrom yg bakal dihadapi setiap ibu mengandung.. ini kerana.. dlm trimester pertama inie... darah dipump 2 kali ganda dari biasa.. cepat sampai pada baby.. tapi lambat pada si ibu.. maka oksigen pon menjadi kurang.. dan si ibu semestinya lah mengantuk... kalau org yg paham dia paham larrr.... dulu kat office lama.. biler ngantuk aku tido jer kat meja.. bos aku ok.. dia paham... org ngandung mmg camtu.. ilmu tentang mengandung pon perlu lar kita amik tau jgk kan... ini ada org anak dah berderet.. satu hapak pasal pompuan mengandung pon tak tau... especially lelaki yg bergelar suami lar.. penting tu amik tau every stage about pregnancy... tetambah lagi bini awk tu ngandung... lalui saat indah ini bersama.. jgn sesekali biarkan isteri anda menempuh fasa penting dlm hidupnya ini sendirian.. saat yg indah mungkin ditenggelami emosi... pompuan peknen nie emosi dia tak ubah macam ombak di pantai... tidak menentu.. ikut keadaan dan persekitaran... dan tekanan tidak baik utk ibu juga bayi yg dikandung..

Tengahari tadi lepas lunch.. aku dilanda penat yg amat sangat.. jantung aku berdegup terlalu laju masa aku check nadi.. termengah² aku duduk di meja.. macam baru lepas lari maraton.. penat dan tak tau nak buat apa.. bos aku meeting masa tu.. aku cuba berbaring di bilik belakang.. kepenatan itu tetap tak reda... baring sekejap jer.. takot nanti ada org cari tak jumpa plaks aku.. sib baik dah petang sket masa bos aku masuk... degupan jantung dah kembali normal... dan aku boleh lakukan rutin keje dengan tenang...

Hema belikan lolipop dari Sarawak untuk Alyaa.. dorang baru balik dari Majlis Puisi apatah kat Gua Niah... sonok dgr citer pengalaman dorang kat sana.. sib baik lar keadaan aku sekarang tak mengizinkan aku buat xtvt lasak dan berjalan jauh... kalau cam blom kawen dulu.. sure aku dah ekot sama ke sana... teraser betaper ruginyer peluang yg ada terpakser dilepaskan begitu... aku nie mmg suka dan terlalu minat outdoor xtvt nie... saper kenal aku time belajar dulu.. tau lah aku... exploration nie buat jiwa kita raser bebas.. dan puas... keterujaan itu sukar digambarkan..

Kat umah mak tadi Aisha terantuk kat tepi dinding.. terkena jubin kemasan.. terantuk tak lar kuat sgt... tapi.. luka dahi dia... kesian sgt.. menangis kuat anak aku... raser bersalah melanda diri.. sbb dia di tangan aku maser tu... tapi dia tarik tangan nak capai sesuatu... maser terlepas tu lar perkara tak disangka tu terjadi.. sekelip mata... aku sapukan minyak gamat...

Tak makan umah mak tadi.. we had dinner kat kedai yg belom pernah kami terjah sebelum inie.. sajer nak cuba masakan di tempat baru... sekali... order 2 nasik paprik.. milo ais segelas, teh ais egelas dan segelas air suam... tau sumer tu baper? RM17.00 hengget... waduhhh... aphal mahal sgt... out of 10 aku kasik 5 markah jer kat kedai yg kitorang singgah tadi... (aku masih berbaik hati.. laki aku kasik 3 jer.. hehehe..) Makanan... kuantiti tak berbaloi.. cikit sangat.. raser.. biaser² jer.. cam org baru bajar masak.. ingredients tak fresh... sayur layu... and this is the first time aku makan kat luar yg nasik yang dihidangkan lembik... aduhhhhh... macam maner bleh bukak kedai makan nie... masakan dah out... waiter.. muker.. aduhhh mak... tak ubah macam baru bangun tido.. rambut serabai tak terurus... cam ner bleh jadik frontliner nie... kalau nak berjumper ngan pelanggan.. kena lar make sure penampilan tu kemas.. bukan nak suh melawa.. kemas.. cukup lar.. jaga imej kedai kita.. biler berniaga.. sumer nie adalah elemen² penting yg perlu dititik beratkan... produk yg kita jual... layanan kita.. keselesaan pelanggan juga harga yg kita kenakan.. adakah berbaloi dengan servis dan produk yg kita hasilkan... sepakat aku ngan Ady kata.. kalau camnie lar.. this is the first and last lar.. sowiii lar nak dtg lagi...

Ok larrr.. till then.. 2 org anak dare aku dah pengsan.. aku pon nak pengsan dah nie.. dari aku membebel tak tentu hujung pangkal nie.. ader baiknyer aku rehatkan badan dan mata aku yg asyik tak cukup tido nie... okeh.. sampai jumpa di next entry... gud nite sumer!

1 comment:

ratna said...

kak pah.. tahniah pregnant lagi. mcm past baton jer kita ni. take care kay... saya masuk keje maybe pertengahan bln jan. sambung cuti sikit lepas 60 hari sbnrnya.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails