.:KeNaLaN MaYA BoNDa:.

JoM TuKa LiNk di SINIE

Thursday, April 7, 2011

..ULaNGTaHuN BoNDaKu Ke-55..

Dari hari ke hari nak post entri pasal birthday mak yg dah 2 minggu berlalu nie.. akhirnya arinie berjaya jugak tangan yang sibukkan benda lain nie melangsaikan niat tuannya.. hehehe..

Mak dah pon 55 thn.. wah.. dah kategori warga emas kah?.. Dah boleh kuar pencen pon... sehari sebelum kitorang adik badik dah berdiskusi di dalam FB (maser system prob. kat pejabat aritu sumer site unblock.. sekarang sumer dah diblocked balik..huhuhu).. maklum ler masing² sibuk ngan keje.. biler masernyer nak jumpa.. kami cadang buat pot luck jer kat umah mak.. aku ditugaskan beli kek.. beli kek tu mudah.. yg menjadi susahnya.. mencari kek yg mak aku suker.. mak kitorang nie suker makan kek kosong jer.. ikhss.. dari kedai ke kedai aku ngan En. Ady jelajah lepas balik keje petang tu.. satu kedai pon tak dak jual kek kosong yg boleh dideco.. yg ada tu lar.. kek yg bebetul kosong.. RM7.50 tu... lagi murah pon ada juga.. tak kan lar kan nak beli utk birthday mak kek sekecik dan semurah tue.. murahnya kasih sayangmu.. elelele.. padahal kasih sayang bukan dinilai dengan sebijik kek.. ngada² Kakpah nie.. bukan per.. kalau boleh nak lar yg spesel² sikit.. (mak aku tak pernah tiup kek tau..) syssshhhh!

Cari punya cari.. kami lar orang yg terakhir sampai balik umah mak.. sebelum tu dah drop bebudak dan semyang maghrib dulu kat situ.. kuar balik mulakan pencarian.. maser sampai tu perut punya lar lapar.. org lain dah belasah sumer makanan yg ada.. sib baik dorang ada asingkan utk aku ngan En. Ady.. mau tak nyer kul 10.00 pm baru kitorang sampai.. hehehe saper nak tunggu kan.. org lain pon lapar jugak!..

Ohhh.. elok kitorang melantak.. maka majlis dimulakan.. majlis mula lepas tetamu melantak.. ahahaha.. lawak.. lawak.. dimulakan dengan bacaan doa dari En. Wazir.. adik ipar aku laki si Lilis..
..Mak dipakserela memberi ucapan... baru nak amik feel En. Ady bersuara.. "Maka dengan ini.. saya penyimpan mohor besar besar raja² mengumumkan.." berderai ketawa sumer yg ada.. aper lar laki aku nie... potong jer!

Mak ucap mekasih pada sumer anak cucu yang hadir.. sebenarnya kan.. mak dah majuk aritu.. sebab tak dak sapa ucap epy birthday kat dia.. mak dah nak kuaq umah p jalan ngan kawan dia.. sib baik abg sampai awal.. yg mana abg jugak lar yg telah membocorkan surprise party kami... ikhsss!
..Nie jer kek yang mampu beli.. ahahaha.. setelah berputus asa.. pedih perut tahan lapar.. jadi ler.. tu pon tak abis.. tak abis sebab kek murah kot.. ahahaha.. selera besar kau adik badik aku nieh!

..Nie anak buah aku Wardina ngan anak aku si Ainna.. Abg aku kata.. petang tu dia bawak dedua pupu (yg bezanya cuma 2 bln tu) jalan².. ramai lar org yg stop pandang budak tecit 2 org nie.. dorang tanyer.. "Kembar ker?"  Hahaha.. sama ker muka dowang??

..Tok malu betul nak tiup kek.. dia malu kitorang nak nyanyikan lagu birthday kat dia.. punyer cepat dia tiup lilin.. ahahaha... kelakar lar tengok mak shy² cat!

..biler part nak tiup kek.. cucu² lar yg paling excited!..

..dedua nie aik ipar aku.. satu bini Dekly.. satu lagi bini Putra.. satu lagi bakal bin Emean yg akan dirasmikan pada 29/04 ini.. dirasmikan.. ehehehe..

.. En. Ady yg dah tak tahan lapar tidak dapat melindungi keinginannya.. makan.. makan dan makan.. makanan aritu simple jer.. aper yg penting perut terisi..
..tengok baju yg Emean (yg berdiri kat TV tu pakai)..

..Tengok pulak baju si Ah Chan nie pakai.. sama tak.. same corak.. same colour.. cuma betuk leher jer yg beza.. maser tu rasernyer sapa pon tak pasan.. sebab si Ah Chan seperti biasa tak dapat meninggalkan tugasnya di tempat keje walaupon di luar keje.. chef kena duduk kat dapur.. ahahaha.. oooo.. patut pon si Emean balik awal malam tu.. takut owg pasan baju dia ngan Ah Chan sama lar tu.. ahahahaha..
..tengok lar telatah² mereka inie.. bising wooo biler dah kumpul ramai² camnie..


..lagie dan lagie.. malam semakin melabuhkan tirai.. masing² dah mengantuk.. aku lar.. letih sangat malam tue..

..Alyaa ngan sepupu dia aka bestpren dia lar tue.. beza 7 bulan jer.. tahun lain².. anak abg aku si Yasmin..
..tak lama lagi tak dapat jumpa Yasmin selalu dah.. dowang nak duk kat Riyadh..

..cucu² sibuk main ngan kotak² adiah utk tok.. isi tok amik.. kotak cucu main..

..si tecit nie cucu hero kedua mak aku.. anak si Lilis.. Hafiy..

..dia ngan mak dia..

..aku ngan Fida..

..Ainna dengan muka semongeh dia..

..Abah to be.. si Dekly bakal menimang cahaya mata pertama Insyaallah 2 bulan lagie..

..biler raksaksa tiba.. ultraChan sedia menyelamatkan dunia..

..Selain penyelamat dunia Ultrachan juga seorang photographer sambilan.. hehehe

..dua orang makhluk jadian.. maklum ler tengah bulan penuh tue..
..ehhh saper yg tembam nie.. gumoknyer..

"Selamat Hari Lahir Mak... I Love U.."
..pic beramai².. yg balik awai siler jangan tanya awat gambaq hang tak dak naaa..

2 comments:

Ena said...

SELAMAT HARI ULANGTAHUN BUAT MAK AKAK YE.. MOGA BERBAHAGIA SENTIASA DAN SIHAT2 SELALU.. AMIN

BIAR SIMPLE KAK.. JANJI MERIAH KAN..ITU YG LEBIH DIKENANG.. ;D

Rahimah Ramlan said...

happy bday to ur mom :)

muka awk sama sungguh dgn muka emak awk ye ;-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails