.:KeNaLaN MaYA BoNDa:.

JoM TuKa LiNk di SINIE

Tuesday, April 19, 2011

"Ayah ngan Bonda nie macam nak Kawen² jer.."

Semalam lepas balik dari umah mak.. dlm bilik masa baring rehat².. Aisha & Alyaa lepak² ngan aku atas katil..

"Bonda.. Bonda.. biler baby dalam perut Bonda tu nak kuar..?" Aisha seperti biasa becok mulutnya.. bertanya apa sahaja yang terlintas di fikiran..

"Lagi 4 bulan.. sekarang dia kecik lagie.." Aku menjawab seperti biasa..

"Ermmm.. tapi.. Aisha tak tau baby dalam perut Bonda nie nama dia apa.." Itu yang menjadi persolannya.. aduhhhhh...

"Bonda baby nie nama apa.?"

"Entah lar.. Bonda pon tak tahu.." Speechless..

*********************

"Bonda.. nanti baby dalam perut Bonda tu kuar Bonda nak bagi saper..? Bonda nak bagi kat Umie ke Cik Ani?" Dia buat dah... slamber jer tanya...

"Apsal pulak Bonda nak kena bagi kat orang..?" Aku tanya dia balik.. budak nie suka bagi soalan pelik².. agaknyer dia nak tau saper nak jaga adik dia kot..

"A'aa.. mana boleh bagi kat orang.. nie anak Bonda.." Sambil sengeh²..

**********************

Dalam keta kami selalu melalak kuat² menyanyi lagu² yg keudara di radio.. sumer anak beranak.. bajet kunun tak der yg dengar.. yelar.. cermin keta sumer tutup kan.. ahahaha... konsert sepanjang jalan.. yg best biler lagu² lama yg anak² aku tak pernah dengar.. jadik dorang tak tau nak ekot.. maka dengan bangganyer aku ngan En. Ady jer yg buat konsert... hehehe... seperti biasa dorang jeles...

"Aisha tengok Ayah ngan Bonda nie macam nak kawen² jer.." maksud dia gedik nyanyi sama²..

"Nak kawen²... abis Aisha ingat Bonda ngan Ayah nie dah kawen ke belom?"  aku memang suka soal dia balik.. sajer nak telah apa yg ada di fikirannya..

"Belom lah!"  Ahahaha.. aku ngan En. Ady berpandangan..

"Kawen tu aper Aisha..?"  Aku nak duga pengetahuan si cilik yg mulut banyak tue..

"Kawen lah.. pakai songkok.. pakai tidung (tudung)..." Hahahah...

"Lagie..??"  Tak cukup bahan nak gelak weh...

"Pastu dapat anak..." Aisha explain lagie.. hehehe

"Abis Aisha tu anak saper??" Aku nak duga akal dia..

"Anak Bonda lar..." tau pon...

"Abis.. Ayah ngan Bonda nie dah kawen belom??" Aku tanyer lagie.. dia nie paham ker idak apa yg cuba aku jelaskan...

"Belom lah... kalau kawen kena lar tunang dulu..." Aku ngan En. Ady berpandangan lagie...

Ahahahahahhhahahaha... full stop.


4 comments:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

comel tengok keletah anak2 kan :) soklan yang menduga akan btol.
hri tu my nuha tengok sijil nikah me, siap dia tanya mana dia sebab ada gambar my hubby n me jer..hehehehe

Rahimah Ramlan said...

hahahhaha!

comel je...

beshnye ada famili sdiri kan?


hurmmm...
bile la turn akak ni eh??


huhuhu

Ena said...

heheh..

memg kelakor bila diingatkan balik..

Ayu said...

ahaha.. kelakarla.. pandai tul Aisha ni yer..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails