.:KeNaLaN MaYA BoNDa:.

JoM TuKa LiNk di SINIE

Monday, April 4, 2011

..SeKiTaR WoRKSHoP AriTue..

Lanjutan entri ini.. gambar² di bawah sebagai kenang²an sepanjang kursus berlangsung.. kenangan 3 hari yang penuh keceriaan.. trainer kami best tau.. kalau lar.. kalau kan korang nak pi for any English Course yg trainernyer Mr. Sukumaran.. please do attend.. korang tak kan menyesal.. :) 

Nie maser 1st presentation utk semua group memperkenalkan group masing².. dari nama group.. logo.. explain pasal pemilihan logo dan diakhiri dengan persembahan nyanyian..

..Nie group kitorang.. design logo tu dari aku.. aku pon tak tau awat lar dorang pilih aku nyer.. bukannyer cantik pong!

..Ohh.. kalau ada yg tertanyer² ngan maksud logo tu.. F dan no. 7.. itu mengambil nama group kitorang "Fantastic 7" - aku jugak yg bagi nama.. ahahaha.. dorang sumer setuju jer.. baguih kan group kami.. sebulat suara.. ehehehe

..lain yang di-plan.. lain yang jadi.. biler sampai depan abis sumer lintang pukang.. lawak².. tapi takper.. kami redha jer jadik bahan gelak.. You happy??  I'm happy too to make you happy.. ehehehe

..hari² dipenuhi keceriaan.. tengok tu aku dah gelak.. sampai nak nyanyi pon payah.. geli hati punya pasal..

..nie salah seorang peserta hebat.. nama dia En. Azman.. dia nie tak paham sangat pon Bahasa Inggeris.. tapi semangatnya bekerjasama participate dalam workshop nie sangat mengagumkan.. dari takut².. malu² dia dah berani berucap di depan.. lagi berani dari aku kot.. hehe


 ..maser buat tugasan kumpulan.. masing² sibuk menyumbangkan idea dan tenaga.. tak der pon yg duduk.. lepak² buang masa..

..nie one of my group member.. Zuria dari Filem Negara Malaysia.. dia mengingatkan aku pada adik ipar aku Farhana..

..Kak Ellie from RTM Sabah.. yg anak sulong dia lagi tua dari aku.. sangat co-operative kumpulan aku nieh!
 ..maser nie sesi buat poem untuk group masing².. kumpulan kami buat 2 poems.. satu koloborasi ahli group.. satu lagi personally from me..

..Feroz tukang tulis poem bertittlekan "Time"..


..ini poem dari aku sendiri.. tulis sendiri.. deklimasi sendiri juga..

..gambar kumpulan kami.. agak blur kan..

..ini buku yg En. Suku edarkan sepanjang kelas.. best bacer buku nie.. firstly sebab saiz dia yg comel.. sangat portable dibawa ke mana sahaja.. buku yg penuh dengan kata² nasihat..

..comel kan..


 ..presentation on the last day.. kitorang kena buat sketsa dari tajuk citer dongeng buku.. skrip olahan sendiri.. kelakar sangat.. dan persembahan masing² superb!

..she has a sweet smile didn't she?..
..senyum mak buyong.. topi tu aku yg buat utk props sketsa kami..

 ..aku suker tengok persembahan kumpulan nie.. simple.. tapi kelakar..

..monkey dance oleh Nik.. sangat konfiden okay dia menari.. ehehehe..

..Kumpulan nie lar yang paling best.. nama kumpulan dia GRE8T selalu come up with idea yg berlainan.. sangat kreatif.. no wonder kumpulan dia dapat hadiah khas lepas pemberian sijil kursus..

 ..selalu tertunggu² what sort of new idea they'll come up with..

..ini dikenali rappers workshop nie.. kumpulan kitorang.. nama dia Feroz.. tengok dia tingat adik aku Emean..
..yang kecik molek tu Jannah dari BERNAMA.. abg botak encem nie pulak Zulkhidir.. ada ker dia kata muka aku macam Sudirman.. merapu sungguh!


..nie aku dah perkenalkan kat atas kan..
..Introducing "Fantastic 7" ada ahli yg aku tertinggal sebelum nie.. dari kiri Shamsuzie, Jannah, Aku, Kak Ellie,Zulkhidir, Mr. Sukumaran (trainner kami) Maszuria dan Feroz..

..berakhir sudah kenangan manis 3  hari..

2 comments:

Ena said...

best kalo dapat trainee yg best kan kan.. memg tak sempat nak menguap la.. tahun ni tak p lagi kursus ni.. tp rasanya last year dahhh.. pos best jugak.. dari awal sampai akhir.. :D

Rahimah Ramlan said...

entah knp akak x penah suke workshop lah training lah...eiiii...lemah lutut siku sumer ada....




huhuhu~~~



tapi bab dapat cert, laju je tadah tangan......ishhh

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails