.:KeNaLaN MaYA BoNDa:.

JoM TuKa LiNk di SINIE

Thursday, April 14, 2011

F1 2011 LiTaR SePaNG: Part 2

Sambungan dari entri ini.. aper perasaan maser tengok race nie.. hurrmmm... menakjubkan.. dengan bunyi berdesing ngauman enjin keta² lumba.. kuat giller bunyi dia dan bunyi enjin memasing adalah tidak samer.. ngauman.. deruman dia nyata berbeza.. dan yg paling tokleh lupa... berdesuppppppp!  Keta lalu tak sempat nak kedip mata.. nak amik gambar ngan kamera cikai nie.. kena bajet² sblm keta sampai.. kalau sampai baru nak snap alamat amik gambor jalan jer lar.. macam seronok plak main tangkap² gambar racing nie.. kepuasan dia bila dapat captured.. wahhhhh.... tererrnyer haku.. hahaha!!

..keta² super sport car nie tengah beratur nak  perform kehebatan keta masing².. cantik² keta nie..

..panas maser tu.. perut pon lapar.. maka misi mencari makan dijalankan..  mahal tau makanan² yang dijual kat sini.. paling murah pon sumer start ngan harga RM5.00..
..sib baik lar tiket kami disertakan kupon makanan, satu utk makan tengahari.. satu untuk minum petang..
..selaku somi mithali.. En. Ady menjalankan tanggungjawab mengambil makanan.. tu.. seperti yg di dalam kotak tu.. nampak best... tapi...

"Abg.. Abg amik makanan vegetarian ker??"
"Tak lah.. Abg tengok sumer samer jer.. "
"Abg nie biar betul.. tu abg tengok makanan orang lain.. dorang ada ayam.. ada pasta.. kita makan sayur panggang dalam roti jer..?"
"A'aa lar.. maner Abg tau ada pilihan.."
Huhuhu.. makanyer kami makan makanan yg penuh sihat hari itu... petangnya utk tea time amik pack time nak balik.. dapat air coffee late, mineral dan salad semangkuk...sayur lagie.. kambeng lar kita arinieh!  Tapi.. sib baik air dari coffee bean dan salad dia sedap..

..nie lar makanan option lain tu.. curi² snap yg orang makan.. ahahaha...

..nampak yg kat telinga En. Ady tue??  Tue benda yg sangat penting harus ada kalau nak teruskan niat duduk kat Grand Stand nie.. kalau tidak mau pecah gegendang telinga... kuat sangat bunyi enjin keta.. kalau tak dak.. kat sini pon ada jual.. tapi harga dia.. sendiri mau ingat larr.. sib baik kami dapat sekali dalam pakej..
..yer lar.. saya jakun.. first time tengok racing live..
..malu.. ahaks!

..Hari Sabtu org boleh tahan.. tapi tak lar sesak sangat.. Ahad kompem lar tak der tempat yg kosong..

..maser kitorang tengah asyik tengok persembahan sport car tue ada insiden yang tidak diingini berlaku... tu dia.. dalam sumer keta dah start jalan.. ada satu keta dok statik kat jalan.. aku raser keta dia ada problem.. blom sempat keta dialih.. bedeboomm.. keta lain dengan kelajuan super juga dah langgar dari belakang.. perghhh.. bukan takat tengok lumba keta live... accident live pon kitorang tengok... tercabut bumbung keta yg kena langgar tu.. sib baik pemandu dia tak der apa².. dorang dah pastikan tahap keselamatan yg tinggi.. tapi dia kuar dalam keadaan pening² lalat jugak lar..

..sumer asyik memerhatikan..

 ..kami pon..

..pertunjukkan tergendala.. sementara kesan kemalangan dibersihkan..
..lama jugak.. boring.. hahaha

..keta petronas nie.. Malaysia punya team.. bangganya dapat snap.. ahahaha.. poyo lar KakPah!

..sampai masa dorang akan kembali ke garaj utk tuka part² yg patut.. isi minyak dsbnya..

..keta² lain pon aku snap jugak.. kan tengah sonok main snap² keta lumba.. best.. tak cayer cuba lar.. sebab susah nak capture..

..nie dia barisan kita.. ahahaha... gadis litar.. warna putih sumer.. selim melim.. berjalan ala² miss world.. pastu ramai lar yg dok amik gambar dorang tue..

..OK lar.. merasa sudah F1..  ^_____________________^


3 comments:

Zuwairi Aiman said...

Salam kunjungan... singgahla ke blog saya ;)

Rahimah Ramlan said...

wahhh..syoknye..

tak penah sekali pon pegi tgk F1.

huhuhu~~


tak pekak meh tinge tu??

Redbloodsnow said...

teringin la zie nk tgk ni live². nk gi..nan hado fulus ler plak nk beli flight ticket...huhu :( jeles..hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails