.:KeNaLaN MaYA BoNDa:.

JoM TuKa LiNk di SINIE

Friday, October 13, 2006

Akhirnya...

Sakitnyer kepaler.. tetiba dedekat lunch time byk laks keje yg dtg.. dedua bos kasik keje.. biler dpt task segedebuk camnie raser tak menang tangan laks.. tapi tak kisah larr.. Aku pon dah byk sgt rehat.. sesekali sibuk apa salahnyer.. bukan selalu pon dpt keje camnie.. buat keje nyer pasal sampai aku terlupa yg arinieh ari Jumaat.. rehat 2 jam 1/2... sib baik aku sedar cepat.. tapi lewat sikit lar pon aku kuar..

Aku turun Masjid Jamek.. igt nak p Standard Chartered Bank Berhad nak cashkan cek aku.. sekali cek tu kena bank in.. n yg lagik bengkek.. leh bank in kat mana² akaun bank aku.. cehhh!! Pepenat jer aku naik tren.. buang maser.. buang duit.. padahal depan opis aku jer ada Maybank.. Dah lar aku bz arinieh.. balik opis masih byk keje menanti.. pas kuar bank aku nak proceed ke Balai polis Travers laks.. nak tarik balik Laporan aku.. coz sumer kes dah settled.. Alhamdulillah...

Penat nak mampus ke hulu hilir jalan tahan teksi.. sumer takmo p & ada yg tak tau pon Balai tu kat maner.. kalau aku tak tau.. kira reasonable jgk ler.. ini pemandu teksi taktau.. baik takyah bawak teksi!... Last² teksi ketiga aku tahan baru aku leh naik.. terpencil sket balai niehh.. sunyi & agak tersorok.. aku jmp Inspektor yg uruskan kes aku tu.. aku puji betul keje dia.. sekejap jer dia settlekan masalah aku.. Lega.. and a very big thanks to him.. dia nie Inspektor Cina.. jarang jmp Insp. Cina kan.. he's nice... Lepas aku tarik balik report... aku pon kuar tahan teksi lagi... wah.. kenderaan sumer lelaju jer.. take sometime jgk nak dpt satu teksi... then antar straight to my office... but I have to cross the road lar.. malas nak suh dia U-Turn².. kang bertambah² laks tambang teksi aku... dah byk aku berhabis nak settlekan case nieh...


Laporan Polis = RM2.00
Failkan Kes di Tribunal = RM5.00
Tarik Laporan Tambang Teksi = RM6.60 + RM4.90

Sumer sekali dah RM18.50... betul punyer buang masa & tenaga...... I shoudn't have involve in this stupid case in the first place.. This is the price for my stupidity.. sib baik berjaya jgk pakser dia reverse transaction kredit kad aku... At least I need not to worry pasal bayar utg tetiap bulan bagi barang yg tak setara dgn nilainya.........

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails