.:KeNaLaN MaYA BoNDa:.

JoM TuKa LiNk di SINIE

Wednesday, March 23, 2011

FeLDa ReSiDeNCe TEKAM: Part 2

Ok.. here comes the second part of the whole pack of piccas.. hehehe.. sebenarnya dari semalam nak publish.. tapi.. mood malas.. teruk kan.. sib baik lar masih ada yang sudi jengah blog si pemalas nie.. ahahaha..

Biarlah gambar menceritakan segalanyer.. tengok.. malas lagie.. eheheh.. okeh2.. kita story sambil tengok gambar yer..

Nie xtvt selepas dorang berakit ke hulu.. water survival.. dia nak train supaya biler dah jatuh kat air.. jangan panik.. saper panik nanti lintah naik kat badan dia.. so better not panik.. hahaha.. sebab nanti lintah2 kuciwa (bak kata En. Roslan.. lintah situ terperangkap.. pusing2 tang kolam tu saja.. dapat merasa darah pon seminggu sekali.. tu pasal dia frust) yg ada dalam sungai buatan aka lombong tu terkezut sebab vibration kejutan orang yang takut tenggelam..

..rata2 sumer beranie2 belaka.. cayalah.. dalam tau lombong tu.. kaki tak cecah tanah..

..see.. mereka sangat steady.. tapi.. ada jugak lar satu dua yang terkial2.. kesian tengok dorang terkapai2 panik.. aku tolong redakan perasaan panik dowang tu jer... bagi semangat.. cakap2 ngan dorang.. supaya dia rileks.. biler dah rileks sekejap jer boleh sampai tebing..

..salah satu yang panik dari kumpulan aku.. budak come lote dari ASWARA.. tapi dia berjaya mengatasinya.. belajar hadapi masalah dengan tenang.. masalah kita.. perasaan kita sendiri.. control perasaan.. baru boleh control badan.. akhirnya sumer berjaya.. berakit2 semula pulang ke pangkal jalan.. hehehe

..aku tumpang bangga jer..

..ini lintah kuciwa yg sangkut kat kaki Ros.. eheheh.. besau bulat dah dia kekenyangan baru si Ros nie perasan..

..darah tak berenti mengalir biler lintah ditarik secara paksa.. tapi gambar nie tak jelas sgt.. maser kat sungai nie tak ramai yg kena lintah.. tapi maser xtvt sesi petang.. masuk gua.. dengarnya ramai yg kena pacat.. xtvt nie aku tak dak gambar.. sebab keboringan menunggu dorang balik di bilik resort.. buat apernyer aku ekot.. buat kejang urat saraf jer tunggu dalam bas tu.. 3 jam baru dorang kuar dari gua.. sebenarnya aku frust.. tak dapat join!


..ini sessi senaman hari terakhir.. bagus tau senaman yang diajarkan En. Faiz nie.. korang pernah dengar Senaman Tua??  Senaman nie diklasifikasikan salah satu cara alternatif merawat penyakit.. banyak penyakit berjaya disembuhkan bagi pengamal senaman nie..

..banyak step senaman nie.. sebab semua peserta pompuan.. En. Faiz turunkan ilmu khas utk penjagaan kesihatan luar dalam wanita atas dan bawah.. yang ringan2 aku bleh follow.. tang part last2 tu tak dapek lar akak nak mengekotnyer.. sebab perut tengah buncit kan.. serius.. memang senaman nie memberikan kesan.. baru sekali dah teraser.. memang bagus untuk diamalkan.. senaman dia pon mudah jer.. just a few simple steps.. petua orang lama2..

..tolak.. jangan tak tolak.. dorang kata part nie paling best.. sedap.. ahahaa..

..kata2 akhir dari En Faiz.. moga dapat jumpa lagie..

..layan posing sorang2.. mak buyung.. mak buyung..

..ini Yati.. darah tengah manis.. pengantin baru 4 bulan.. bergambar di sebelah aku dengan niat mudah2an berjangkit.. heheh. mudah2an dik..

..had nie Ima.. sweet jer budaknyer.. single lagi.. sok2 jmp lagi kenai ker idak ntah lar.. :)

Takat tu jer.. so far berpuas hati ngan kursus nie.. cuma timing laks tak kena.. takper sok2 ada peluang kita pegi lagie..

3 comments:

Ena said...

owh.. yati.. patut ler macam kenaiii.. heheh..

tu eima PA kat bsas jugak kan kak? tak berapa nampak sangat mukanya sbb kat opis kali eima tu bertudung kat luoar tak.. tak berapa cam plak.. mungkin ye mungkin tak.. hehehe..

bunga_ros said...

Mm.. bestnya kursus ni.. Rasa rugi plak tak pegi.. tp apo kan dayo..!! Tangan tak smp.. huhu..

Rahimah Ramlan said...

jeles sungguh tgk gambar2 tu sumer...
huhuhu..

ok ke tempat tu?
bilik ok?
food?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails