.:KeNaLaN MaYA BoNDa:.

JoM TuKa LiNk di SINIE

Monday, April 21, 2008

..PeMBeRiAn DaRi En. K..

Bos dah balik.. iring Menteri sambut Deligasi dari Vietnam utk Mesyuarat 3rd ASEM Culture Minister Meeting. Well.. for this half an hour... what to jot down huh.. hmmm... esok aku cuti lag.. tanpa rekod coz ada exam lagi utk penilaian IT Skill Assessment and Certification (ISAC).. gomen nie byk nor examnyer kan... tapi tak per.. aku suker.. ianya mengingatkan aku zaman ketika masih bergelar pelajar.. aku suker exam... mengasah semula ilmu yg ada.. mengukur kefahaman dan ketajaman fikiran kita utk berfikir.. supaya otak tak tumpul... lagipon keje gomen nie bukan setahun dua.. sampai pencen beb.. tu pon kalau panjang umur.. kalau tak der method pengukur pengetahuan nie.. alamat berkarat lar otak....

Kali nie tak ler tension sgt coz exam nie just to acknowledge our basic information technology on computer.. mudah (tapi tanak lar terover confident..) bagi org yg selalu berdepan komputer seperti aku dan kamu² semua.. kalau boleh aku nak dalami lagi ilmu berkaitan IT nie coz I have passion into it.. aku minat.. dah jodoh pon tersurat dengan pasangan yg turut berkecimpung dlm bidang ini juga.. sifu ada kat rumah.. apa tak paham tok guru boleh turunkan ilmu.. hehehe...

Sekarang tengah hujan kat luar sana.. harap² dedekat aku nak chow nanti dah redalah... pagi tadi bercinta aku nak bangun dari tido.. liat sungguh.. (Alyaa buat hal lagi semalam.. payah betul dia nak tido.. dah tak tido mulut dia dok chot.. chet.. chot.. chet.. mengalahkan mak nenek.. adusss.. ada jer mender nak ditanya.. disoal.. mulut macam bertih jagung org utara kata.. ) tapi kugagahkan juga bangun awal coz dah niat nak buat nasik goreng utk tapau kami laki bini.. sampai opis quite early.. office masih lagi sunyi rombongan ke Samporna, Sabah masih belum pulang sepenuhnya.. ada yg flightnyer petang nie.. so esok meriah kembali lar agaknyer..

Last week.. bos aku yg murah hati memberikan aku hadiah.. ole² dari Paris... yg tidak aku sangka².. tergamam buat seketika.. hanya terima kasih terkeluar dari mulut.. dengan selumbernyer dia kata.."you suka ker tak suker ker I tak tau.. patent dia warna dia I tak tau.." lebih kurang maksud dia nak bagitau (terimalah hadiah itu seadanya...) Tengkiu boss... I tak kisah asal barang free I terima jer... keh! keh! keh!... (dlm hati jer beb.. hiii)..

Nie ler barang nyer pemberian boss aku.... dlm sibuk² tu igt jgk dia kat aku.. walau tak sampai setengah tahun aku berkhidmat dengannya.. (terharu lar tu kunun... hehehe..)


No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails