.:KeNaLaN MaYA BoNDa:.

JoM TuKa LiNk di SINIE

Tuesday, February 27, 2007

..TeLaTah ALyaa..

Terlewat bangun arinie.. laki bini kelam kabut siap.. mana nak antar Alyaa lagi.. nak buat susu dia.. nak change diaper dia.. sumer kena buat in a zaappp! Tp kitorang ttp kuar umah time yg bih kurang sama.. 7.30a.m... end up aku pon sampai lewat juga ke opis.. (biasa awal lar jugak 10 - 15 min) Kelam kabut nyer pasal.. dedua tertinggal hp kat umah.. so.. saper nak contact saper nie.. kasik offline msg kat YM jerlah nampaknyer... biler satu² menda dlm rutin kita terkeluar dari jadual asal.. everything will be upside down.. cara nak hadapi.. rileks... berfikir secara waras.. tapi buat keje dgn cepat.. supaya.. yg lambat tak akan bertambah² lambatnyer... I'm sure setiap dari kita pernah alami perkara yg samer.. rileks.. setakat nie blm ada yg kena hukum gantung sampai mati sebab sampai lewat ke office.. "Better late than never" kan.. Tapi kalau selalu² sgt lewat pon buat org meluat.. so sblm org meluat.. sendiri lar mau igt.. Macam nie ler keje kulikutip...

Laki aku kata banyak kali Alyaa bangun semalam.. cian che abe.. ngantuk tak cukup tido.. yg peliknyer aku tak sedar langsung waktu biler dia bangun mamam... sedar² terbukak mata.. hari masa dah pon terlewat.. Anak aku nie keletah betul.. bayangkan dah tetengah malam kul satu pagi.. dia bleh ajak kitorang main.. anak aku dah pandai bergurau.. n suka menyakat jugak jgn tak tau... kengkadang aku sengaja selimut tutup kepala aku so that dia paham its time for sleep... dia tarik selimut kepala aku... nak tgk pandai tak pandai dia.. tersengeh² tunjuk gigi dua batang.. buat muka nakal.. anak bertuah tu.. aku pon tak sedar pukul baper dia lelap semalam.. ayah terpakser layan anak dara sorang tu coz kepala aku dah terlalu berat & penin.. last aku remember.. dia ngah goncang² menan plastik dia.. buat bising tetengah malam... pastu aku tak igt apa dah......

Balik dari opis to pick up Alyaa.. aku jenguk kat pintu sesenyap.. tgk apa Siti ngah buat ngan anak aku.. jenoh jgk ler dia nak kelek Alyaa n layan anak Kak Odah bertiga yg lasak² tu.. dgr jer sore aku kat pintu umah.. melangkah jer kaki aku masuk.. Alyaa terus merangkak dgn lajunya menerpa kat aku.. aku dukung dia & aku perasan Alyaa peluk aku kuat²... cam rinduuu sgt.. cam mmg dia tunggu² bonda dia pulang.. dia kiss aku 2..3 kali kat pipi... dgn suara kecik dia mambling... dkt setengah jam duduk atas ribaan.. baru dia menggelisah nak turun & main.. Perlakuan Alyaa arinie mmg agak mengharukan dan membanggakan hati seorang ibu spt aku.. mmg rasanyer lain sgt menerima ciuman sayang dari darah daging sendiri... begitu ikatan memainkan peranan... Samer juga biler Alyaa biler pandang wajah Ayah dia setelah seharian ditinggalkan.. tak dpt digambarkan wajah excited dia... dgn suara yg melonjak² wajah yg ceria dan gelak ketawa... cukup mengubat kerinduan kami berdua... she is our pride & joy! Aanak mmg anugerah Allah yg tak ternilai.. gelak tawa mereka merembeskan satu hormon ketenangan dan keharmonian dlm diri jua suasana yg tak tergambar dgn kata²... Bonda sayang Alyaa!

Lepas Ady fetch kitorang kat umah Kak Odah.. singgah solat umah mak.. then terus ke Wisma Sentral.. aku mengidam nak makan kari ikan... sedap sungguh kari ikan semalam... mengandung kali nie mmg aku asyik dok ngidam benda rempah².. asam tak baper sgt.. tak tau lar kalau belum masanya lagi....

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails