.:KeNaLaN MaYA BoNDa:.

JoM TuKa LiNk di SINIE

Thursday, August 18, 2011

"Me' nate Steak House"

First time aku tau pasal Steak House nie kat TV.. dalam slot Safiyya TV9 tu.. perghhh.. pastu terus kecur² air liur... aku cakap kat En. Ady...

"Abang... Ayang nak Abang bawak Ayang makan kat situ sebelum deliver.. okay..." giller demand mak buyung nie.. alar.. mmg teringat sangat².. org ngandung mmg tokleh tengok menda makan² nie.. dengar org sebut jer pon bleh Ting!!  Sedapnyer.. tingin nak makan... huhuhu...

En. Ady kata ok.. sebagai advanced birthday celebration aku.. memandangkan birthday aku nanti jatuh bulan Ramadhan.. takut tak sempat nak bawak coz nak tarawikh dan etc... etc...

Maser menunggu order sampai..

Makanyer.. seperti yang dirancang.. kami pon pegi lar redah lar jalan Kolam Air utk ke destinasi yang dituju.. pusing punya pusing.. maner eak.. tu lar bajet terer.. address pon tak amik.. sekali dekat jer larr.. dia nyer tempat sebelah 7E kat derat rumah kedai... nak masuk jalan dah lar jammed.. banyak giler keta nak masuk lorong tu... dan di dalam restoran tu.. dari jauh dah nampak penuh... owhhhh.. adakah aku bakal kempunan... En. Ady drop aku depan restoran.. suh tgk ada seat tak.. dia p park keta.. aku pon dukung lar si Ainna.. dengan perut terboyot.. kasut dia lupa nak amik dlm keta.. biler aku sampai depan entrance.. sumer mata dok pandang aku.. aiiii.. aper pandang².. aku pon nak makan steak jugak lar.. hahahah!!  Dorang tue ramai² berkumpul nak celebrate birthday..

Bawak Ainna sorang jer.. yg lain ekot Tok dia p umah Ami dorang kat Bukit Indah..

 Nasib menyebelahi ibu mengandung... walaupon penuh.. time aku melangkah masuk ngam² ada couple baru sudah makan dan angkat kaki... makanya.. aku pon duduk lar di situe.. fuhhh.. cecepat aku call En. Ady bagitau aku dah dapat seat.. dia pon quite surprise sebenarnya... itu lar yg dinamakan rejeki.. hehehe

Biler dah amik seat.. siler lar tinjau² daging² mentah utk dimasak ekot citarasa korang kat kaunter depan inie yer.. harga daging tu dah ditag siap² kat bungkusan.. price termasuk masak..

Menung pulak ayah nie..

Owhhh.. air adalah free.. tapi tokleh minum sesuker hati.. tak abis kena charge.. minum ukur dengan tekak sendiri ler..

Kitorang amik air utk Ainna pon sikit² jer.. ada sekali dia kasik tumpah dah.. sib baik tak kena charge..

Ini aku punyer... raser dia.. perghhhh... sangat sedap dan juicy.. gravy dia pon mmg superb.. berbaloi² lar sesekali datang kan..

Ini En. Ady punya.. dia order kambing.. masak sekejap jer.. 15 min dah siap.. hmmmm...

Makan time.. raser meraser menu masing².. nampak cam tak cukup.. tapi kenyang dia tak tau nak habaq..

Tengok!  Alhamdulillah... "Bang nanti kita datang sini lagie yer.." Hehehe

Tersenyum kepuasan.. tertunai sudah hasrat di hati.. hihihi..

1 comment:

Ena said...

nampak sedap...

kejap je.. akak dah nak deliver kan.. :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails