.:KeNaLaN MaYA BoNDa:.

JoM TuKa LiNk di SINIE

Monday, August 29, 2011

..JaWaPaN TuLuS IKLaS AiNnA..


Malam pertama aku tido di rumah sekembali dari hospital dengan si kecik Amna.. Si Ainna menjengah ke bilik.. seperti biasa mahu tidur di tempatnya..

"Ainna tak boleh tido sini.. sekarang adik baby dah ada.. Ainna tido luar lar.. ngan ayah.. ngan kakak sumer.." Masalah yang telah dijangkakan.. dia mesti nak tido di tempat dia..

"Alaaaa... tapi Ainna nak tido sini... tu tempat Ainna.." Budak nie memang petah menyusun ayat dan bercakap..

"Ainna tido lasak.. nanti kaki Ainna naik atas adik baby.. kalau Ainna tido sini.. adik baby nak tido maner?" Selembut mungkin aku cuba fahamkan si kecil berusia 2 thn lebih ini..

"Alaa.. Bonda simpan lar adik baby tue.." Haa?? Pelik ngan jawapan si kecil itue.. apa yang dimaksudkannya..

"Simpan.. nak simpan kat maner?" Aku tanya balik.. nak jugak tau apa di fikiran dia..

"Alaaa.. Bonda simpan lar adik baby tu kat pewut Bonda" Humaaiiighhhh... meledak ketawa aku.. dlm control² sebab bekas operation sakit lagie..

"Penat² doktor kuarkan dari perut Bonda.. senang² jer dia nak suruh simpan balik... amboi.. Bonda simpan Ainaa lar dalam pewut Bonda.. nak??"

"Tanak laaaa... Ainna nak jalan.." Hahahahahha.... budak² sekarang... jawapan penuh tulus ikhlas...


1 comment:

~aYu~ said...

indah sungguh pengalaman masa preggy kan kak. budak² ni pandai. macam baby Ayna masa lahir,kakak dia tau je baby kuar ikut perut. bile dtg mood mengada dia, suh masukkan adik dalam perut lak.. huhu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails