.:KeNaLaN MaYA BoNDa:.

JoM TuKa LiNk di SINIE

Monday, August 17, 2009

..Aku BaHaGia....

Hmm... pagi tadi maser antar budak² umah mak disambut dgn berita buruk.. family Paksu aku sekeluarga telah dijangkiti wabak H1N1.. yg paling teruk anak dia.. dorang nie tinggal kat Penang... semoga mereka dilindungi Allah.. dan penderitaan si kecil diringan dan disembuhkan secepat mungkin hendaknya...
Semalam rasa cam lapang n happy jer hati nie... biler dpt spent quality time dengan suami dan anak²... bukannya tak pernah.. cuma semalam penuh terisi ngan pelbagai aktiviti... tapi.. di rumah sahaja... tak ke mana pon... coz keadaan tak sesuwaiii ngan berjalan² di luar... banyak penyakit menunggu... hmmm... baru nie p Pasar Malam... (aku shop sorang jer) keadaan lenggang lar sgt... ramai org dah tak beranie bersesak² di tempat org ramai... jadi.. tmpt yg biasanyer ramai org pon dah jadi tak der org... kesian pulak lar tgk mereka² yg mencari rezeki kat situ... besar impaknya wabak yg menular nie... bukan setakat kesihatan diri... kesihatan poket juga terjejas...
Berbalik pada semalam... bangun pagi sidai baju dulu sblm buat breakfast nasik goreng & air nescafe latte (nama canggih sikit bagi susu.. kwang²) ... chewahhh... then... tengahari tu... sblm mandi bebudak berdua tu tolong ayah dorang basuh keta... pancut memancut air.. abis basah kuyup... aku laks kat dalm menyapu, cuci kipas, vacuum carpet, mop lantai bagai.. abis lar cuci calat umah tu... bawak bebudak mandi.. then prepare lunch yg sebenarnya dah petang pon... kul 3.00 masa tu... petangnya cuci laman laks.. n gardening sket kat tanah yg sekangkang kera... terlebih rajin.. gunting rumput yg dah panjang guna gunting... hahahah... abis melecet tangan haku.. uwaaaa!!
Walaupon penat semalam... tapi aku rasa cam happy sgt... coz ujung minggu aku penuh terisi ngan aktiviti² bersama² org² yg aku sayang... especially Mr. Hubby join sekali... tak ler macam setengah org bila isteri sibuk buat keje... dia duk terlenggak depan TV baca suratkabar... tak ada peri kerumatanggaan langsung...... isteri tu bukan ammah eak yg anda bayar gaji tiap bulan...... dia pendampingmu.... dan anda perlu mendampinginya waima tatkala melakukan kerja² rumah sekalipun.... layanilah isteri anda sebagaimana anda mahu dilayani..... besar pahala suami yg membantu isteri nie.... aku selalu nampak seorang lelaki itue bertambah keMachoannyer tatkala menolong isteri buat keje... hensem jerrrrr kan.. cam.. aku sungguh bertuah mendapat suami terhebat di dunia..!! Sumer benda nak dibuat bersama.... bukan ketika baru kawen jer.. bila dah ada anak² nie... lagi bahagia diajak tolong mak bapak bersama.. itu lar kemanisan berumahtangga.. bila nak kekal bahagia perlu ada give and take kan..... kalau sorang dok beri... sorang lagi asyik lar dok terima.... tak seimbang lar jadinya kan... bila kapal dah senget sebelah... alamatnya bahtera bakal tenggelam... jadi... seimbangkanlah Bahtera kita..... semoga sentiasa teguh mengharung ombak, badai dan taufan........
Kat bawah nie video outing kat Paragon shopping center sebelum menularnya H1N1... dekat jer ngan umah.. masa nie budak² dah bosan sgt duk umah... sesajer jer kuar ilangkan bowink... hmmm.. tgk bebudak tu... apa yg dorang naik tuuu??

video

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails