.:KeNaLaN MaYA BoNDa:.

JoM TuKa LiNk di SINIE

Monday, September 4, 2006

A TiRinG WeeKenD..

Minggu lepas.. iaitu dari hari Khamis hinggalah Ahad semalam.. mmg hari² yg agak meletihkan.. igt ker sandwich holiday tu bleh ler aku merehatkan badan yg dah agak tidak terurus sejak akhir² nie dgn rileksnya.. tapi lain pulaks jadinya.. tiba² macam² program yg muncul...

Hari Khamis My family together with my mom and sis went to Bukit Tinggi.. yg maner pada mulanyer merancang utk ker JB.. memandangkan maser dah suntuk kitorang terus amik keputusan utk ke Bukit Tinggi on the dot.. Alang² dah bersiap dan masak bekal.. so there we went.. Seronok jgk p saner.. very peaceful dan lanskap dia mmg menarik.. pegi ladang arnab.. keldai.. rusa.. sayangnya Alyaa tak tau aper lagi.. biler dia dah 6.. 7 bln mesti best.. dah pandai tgk menda.. dah ada raser ingin tau.. nanti ler aku upload gambar tu.. coz my USB Hub ada problem sket...




Hari Jumaat.. yg pada awalnya aku rancang nak amik annual leave.. akhirnya tak jadik.. mandangkan cuti aku cuma agak terhad.. tinggal 6 hari jer.. lagipon bulan semilan nie tadak any public holiday.. and bulan 11 pon sama.. so aku kena simpan cuti² tu utk hari² kecemasan.. yelah dah ada anak nie.. segala kemungkinan perlu diambil kira.. Dept aku.. aku sorang jer yg dtg keje.. yg lain sumer cuti.. hmm.. malamnyer gie Yankies Hut.. Seri adik Ady banjer makan sempena dpt gaji kerja pertama dia... suasana kat saner ok.. surrounding best.. makanan aku bagi 2 1/2 star sajer out of 5.. Whatever pon thanks Seri..!! Next time biler ada rezeki lebih.. mungkin turn kami pula..


Hari Sabtu laks gie umah bos aku En. Khalid.. kenduri sempena anak sulong dia dpt melanjutkan pelajaran ke luar negeri.. amik engineering.. ramai dah pompuan sekarang nie jadik engineer.. :D Dari umah En. Khalid kitorang speed up to attend Padil's akad nikah kat Sungai Buloh.. Menggelabah giller Padil.. berjalan sebatu jauh dari rombongan.. aper ler Pengantin Lelaki nie.. haru jer.. hahaha!! Dari kenduri tu kitorang singgah laks umah Pezal.. tumpang semayang & mandikan baby.. cian dia dah letih dan lempam.. Mekasih yer tuan rumah.. :D Alang² pinjam serial Prison Break & LOST sekali.. coz citer² tu mmg layannnnnnn... Dari umah Pezal terus ker Ampang.. singgah umah mak tumpangkan baby jap.. Ayah & Bonda dia nak gie dating.. hahaha..!! Kitorang gie tgk wayang kat Galaxy dkt umah mak aku.. tiket murah jer.. baru RM9.00.. tmpt tak crowded dan selesa.. dah lamer tak tgk wayang.. rasernyer setahun lebih jgk lah.. last citer tgk "Electra".. Bebanyak citer kitorang pilih citer "Monster House".. Citer utk seisi keluarga.. kalau Alyaa dah besar.. mesti kitorang bawak dia.. sayangnyer kecik lagik.. Layan.. then fetch Alyaa.. we proceed to pasaraya Tesco Ampang.. beli adiah kawen Padil & Mimie.. :D.. Pastu baru balik umah.. sampai umah pengsan~!

Ahad.. bangun bersiap²... pegi kenduri Mimi Azirah former UiTM classmate.. igt bleh jmp Speed & McDa.. tapi dorang dah balik daa.. coz we all sampai agak lewat.. aper ler.. :)) Sorry geng.. igt nak call or sms.. tapi tepon laks tadak kredit.. :D Then p kenduri umah Padil laks.. same goes.. sumer org dah balik.. umah Padil kitorang tapau jer makanan coz dah kenyang makan kenduri Mimie.. dan yg betulnyer malas nak masak malam nanti.. :D To Both Pengantins... "Welcome to the Club.. semoga Berbahagia melayari idup bersamer.. Berkekalan ke akhir hayat!!" Balik dari Kenduri from both place.. we all pegi pulak "Jom Heboh" kat Bkt Jalil.. since dah last day.. tak byk aku beli tapi abis ler jgk duit beratus.. beli Novel baru with 20% discount.. beli tudung 4 helai.. top-up prepaid.. dan daftarkan no. prepaid sekali (FYI.. saper yg tak daftar no. prepaid dia by end of this year.. no dia will be automatically terminate.. so.. cecepat ler daftar di Telco terdekat!) beli air yeos... n domino's pizza.. then kitorang balik.. nak jalan² lelamer sgt pon tak selesa.. sian kat baby.. sesak.......... balik... raser letih sgt.. makan & layan citer "Prison Break".. then tido.......ZZzzzzzzzzzzzzzz... letih ooooooooooo

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails