.:KeNaLaN MaYA BoNDa:.

JoM TuKa LiNk di SINIE

Wednesday, August 30, 2006

Frust.. :((

Frustnyer arinieh.. gambar yg kitorang amik maser kenduri cukur jambul Alyaa abis ilang dlm digital camera Ady.. ikhsss.. ikhss.. dah lah peristiwa besar tu.. terkilannyerrr.. pasnie bukan nak buat lagik kenduri tuh.. nie sumer memory card nyer pasal.. sikit² error.. tu lah yg tak bestnyer ngan digital.. kalau tak hati².. all captured moment will be swept away just by a zap! Tensionnyerrr... nak buat keje pon tak der mood rasernyerr.. byk gambar comel Alyaa dlm tu.. igt nak upload arinieh.. kitorang laks tak sempat backup gambar tu dulu kat umah since last night bateri kamera dah low.. so kena charge.. nak buat camner.. terima jerlah.. walau tak rela... uwaaaaaaaaaa... waaaaaaaaaa :((

Yang kitorang ada sekarang nie hanya video rakaman dia.. hopefully yg tu selamat.. jgn ler ada apa² mender laks.. kalau tidak cam sia² rasernyer saat bersejarah tu.. sian Alyaa nanti tak der memori zaman kanak² utk dikenang... soriii sayang.. everything is unpredictable.. Bonda tak bleh buat aper.. kengkawan Bonda pon dah surrender.. gambar tu mmg tak dpt diselamatkan.. tapi kita leh tanyer Tok Bibi.. Bibi Maria aku ada snaps a few pic maser kenduri tuu.. itu sajer larr harapan yg aku ada.. walaupon tak byk.. at least ada..

Gambar ikhsan dari kamera Tok Bibi

Aku mmg suka kumpul gambar.. especially yg berkait hari² istimewa.. so.. no pic yet for Alyaa kenduri.. hopefully will be.. least one.. hmm... esok cuti Merdeka.. sedar tak sedar dah 49 thn negara kita Malaysia terchenta dah Merdeka.. kita nie anak² Merdeka.. tak merasa jerih perih nenek moyang kita mengharungi kehidupan.. berjuang utk mendapatkan kemerdekaan buat kita.. oleh itu bersyukurlah kita hidup dlm negara yg aman damai nie.. tiada tempat yg lebih baik dari negara sendiri.. tanah tempat tumpah darahku... Nie dia lagu Merdeka utk semua....

31 Ogos

Tanggal 31
Bulan lapan lima puluh tujuh
Merdeka ! Merdeka !
Tetaplah merdeka
Ia pasti menjadi sejarah

Tanggal 31
Bulan lapan lima puluh tujuh
Hari yang mulia
Hari bahagia
Sambut dengan jiwa yang merdeka

Mari kita seluruh warga negara
Ramai-ramai menyambut hari merdeka
Merdeka !

Tiga satu bulan lapan lima puluh tujuh
Hari mulia negaraku merdeka


No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails