.:KeNaLaN MaYA BoNDa:.

JoM TuKa LiNk di SINIE

Wednesday, November 23, 2011

KoRaNG RaSeR APeR??

Assalammualaikum.. Selamat pagi.. mamam sudah??  Me? Alhamdulillah.. nasi goreng dan nescafe ais selamat dalam perut.. semenjak jadik Dutch Lady nie.. mmg lar aku sokmo cepat lapar.. tapi yg peliknya ada opismate yang berselisih tegur aku makin kurus.. aikkk... mau tabur baja dlm saya punya hati kaa??  Tapi mungkin juga yer.. dah 3 bln aku exclusively breastfeed Amna.. agaknya sebab tue kot.. puhhhh.. pegi lar sumer lemak² badan aku kepada si Amna.. biar dia bertambah montel.. budak kecik montel org tengok comel.. org tua montel.. hurmmm... mungkin comel jugak dari sudut tertentu.. tapi aku tamo ulang sejarah lama.. biler dah mencanak naik berat.. nak turunnya siksa.. so.. best tips for today.. nak kurus cepat jadilah pengeluar susu tegar... ahahahaha!!

Okeh.. nak dengar citer tak?? Bacer dengan penuh hati².. kerana cerita ini sedikit pelik dan mungkin juga seramm??  Semalam lepas cuci pinggan dan baju.. tot-tet² settlekan itu ini.. aku pon masuk tido.. biasa aku tido kul 2.30 pg.. lepas tgk sinetron Alisa.. ehehehe.. dah (tersangkut masa cuti berpantang).. tapi aritue awal sikit.. Aku orang yang terakhir tido... En. Ady dah lamer dilayar mimpi tido ngan anak² di depan..

Dah lamer aku tido dengan lampu terpasang.. tapi semenjak nak mula keje balik aku biasakan diri tido bergelap.. lebih nyenyak berkualiti tidurku.. dan semalam.. aku ngan baby Amna jer dalam bilik..

Aku terjaga jam 2.34 pagi.. ikut jam hp.. dan spontan teringat sinetron Alisa yg terlepas tengok.. aku on tv.. urgghhh nyata slot dia dah abis.. so aku off balik dan off jugak mata aku sambung tido sambil susukan Amna.. masa hampir² terlelap.. aku raser cam ada kelibat org melintas ke dapur... aku dengar macam ada org masak something.. dan macam ada org makan maggi... dan siyes.. mmg aku terbau maggi.. dlm hati aku.. agaknya En. Ady bangun.. mungkin dia belum makan lagi maser balik umah mak tadi.. mungkin dia kelaparan.. biasalah.. En. Ady mmg penggemar mee segera.. so aku buat dek... sambung tido... dan... bunyi seakan pergerakkan org masih nyata... dan akhirnya bunyi itu begitu dekat.. seolah mengangkat letak barang dekat meja solek kami dalam bilik.. macam kitorang sedang bersiap pagi² time nak pegi keje... mata yang nak terpejam.. aku bukak pelan².. nak tengok aper lar yg En. Ady sibukkan tengah² pagi buta tue.. dan dia tak pon on kan lampu...

Dalam kegelapan bilik itu.. samar² aku perhatikan setiap penjuru.. tapi aku tak nampak siapa pon.. bunyinya masih jelas... terus aku bangun on kan lampu putih terus.. bukan kuning lagie... aku bukak mata luas²... mmg tak ada orang... dan atas raser ingin tahu yg kuat.. aku keluar.. jengah ke ruang tamu... En. Ady dan anak² tido sangat nyenyak tak sedar diri.. oooohhhh.... apakah??!



Aku masuk bilik balik.. tapi idak lar pulak takot sangat... slumber.. aku sambung tido balik.. dengan lampu kubiarkan terpasang.. hehehe.. mengantuk.. malas nak layan... dan pagi nie.. dan sepanjang perjalanan ke pejabat.. aper yg jadi semalam terimbas balik di kotak fikiran.. tu yang aku buat entri ini... Korang.. agak² kan apakah itu yg berbunyi² di kebutaan dini pagie?


2 comments:

Anonymous said...

ada la tu yg tumpang rumah kak pah..
ktorg smlm ada gak yang menumpang opis.. seram sejuk meremang bulu roma .. -anisa

Ena said...

huhu.. scary jekk baca n3 akak ni..


aritu masa balik dr kg raya haji.. tiap kali mesti akan rasa tak sedap tu.. tp biasa la.. tak layan kan.. cuma tiap kali nak tido ena akan bukak pc belakang dan on kan surah al-baqarah sampai pagi.. lepas tu ok la..

bila kena tido lambat ena akan bukak radio IKIM sbb selalu ada mengaji.. jd tak rasa sunyi sangat.. lampu memg tutp je.. kecuali lampu dapur..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails