.:KeNaLaN MaYA BoNDa:.

JoM TuKa LiNk di SINIE

Friday, December 23, 2011

BeGiTuE KiSaHNyeR..

Dah berapa hari tak update kisah yang bebetul kisah.. wahhhh... kisah apakah itu.. kisah kesibukkan mencari tempat belajar baru untuk anak² dareku kisahnyer...

Pening seh... pening.. sumer perents mahukan the best early education for their child kan.. camtue lar jugak aku.. current tadika??  Hurrmmm.. terpakser dilupakan sebab.. fees naik melambung 50 hengget sorang.. 2 orang dah satu ratuih... huishhh... banyak tue... kat situ jer dah lepas duit bas nak angkut dowang nanti.. makanya.. atas alasan yang sangat munasabah itu.. kami mulakan kembali jejak tadika buat putri² yang kami sayangi... dah banyak tempat kami stop.. kami jumpa cikgu dia... kami kira yuran dia... yuran dak² kecik nie nak belajar.. kalah yuran aku belajar universiti dulu... giller kentang larr... kadang² raser cam... alar.. takyah lar kowang pi tadika.. Bonda dulu tak tadika jugak... pandai jer.. boleh jer nulis bacer... tapi dulu.. cikgu Bonda.. Pn. Nor Rizan.. ibuku yg super rajin kalah principle kindergarten... sebab tu aku tak kalah ngan budak yg masuk tadika sebelum sekolah rendah... tapi nyer.. aku sekolah cina ko... sepatah haremmm aku tak paham aper yg kengkawan sekelas cakap dan aku pon tak tau nak balas balik... kesian aku jadik patung cendana aka kera sumbang... cakap ayam ngan itik.. sapa yg paham... aku struggle giller maser sekolah rendah... ko ingat senang nak belajar bahasa asing... huhhhh.. its took me almost 3 years to be able to converse in chinese.. without any support or tuition.. I survive alone.. wohooooo!

Tadi.. baru jer attend Parent Orientation Session kat satu tadika nie.. and yes.. I finally make up my mind.. my princesses will roll up their next year study to this kindergarten.. Ohooo.. ada yg berkata.. yer.. aku tau ada.. aper lar susah sangat.. daftar jerlar anak kat KEMAS ker.. PASTI ker.. bukan.. bukan tanak.. tapi kami tidak berpeluang.. sebabnyer.. most of this tadika kerajaan bukan senang nak masuk.. mesti ekot alamat rumah... and yes.. tak banyak... kalau lar dapat.. banyangkan baper banyak RM boleh save.. fuhhhh... apa² pon.. pembelajaran untuk anak² ini merupakan harta yang tidak ternilai kita berikan pada mereka.. tak kisahlah mahal ker murah ker.. asalkan anak kita terdidik dan terbentuk.. dan ilmu itu mendapat keberkatan dalam hidup mereka.. hendaknya... amin....



2 comments:

yana lyana said...

semua ibu nak yang terbaik untuk anak2 kan?

good luck, sis.. :)

~aSHa~ said...

tu la kak..kalo masuk pra sekolah ke, kemas ke mesti jimat byk..sy pun tak berpeluang nak buat gitu..sbb susah nak separate kan budak2 tu skrg ni..kalo anta si abg, si adik kena belajar kat tmpt lain..dah susah....sy amik yg berdekatan rumah, dan yg sy amik ni pun mmg separuh hari jugak..tapi yuran mak ai...separuh hari pun dah RM500 sorang...sib baik bulan2 murah, RM70...ptg lak leh balik rumah, ada pengasuh dah...eh bukan petang..jam 11.30 dah kena amik...susah nye la kalo nak mudah...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails