.:KeNaLaN MaYA BoNDa:.

JoM TuKa LiNk di SINIE

Tuesday, July 8, 2008

CaCaMerBa!

Permulaan hari yg penuh dengan dugaan.. dah ler aku bad mood pagi tadi.. ada org tu bergurau tahap cipan tak sedar diri.. tak semena² perasaan dan hati nuraniku yg tulus-mulus.. suci lagi murni nie gagal dikawal.. lalu berjayalah dia melihat kecemberutan wajahku yg amat diulang AMAT sAkiT hAti!!! Ermm.. lenkali buat lar lagi.. semoga kejayaan terulang kembali...

Urrghhh... kuar umah tak lar lewat sgt pagi tadi yet arrived very late to office.. why?? Pagi tadi kan hujan giler²nyer lebat kan.. jalan laks giler²nyer padat kan.. makanya tersangkut lar kami tak bleh bergerak.. lebih satu jam lar jgk.. biasa kul 8.10 bleh sampai office.. tadi kul 9.00 baru aku n Nisa (officemate aku.. jmp kat LRT Sultan Ismail.. dia tak bawak payung kan.. maka berpanyungan lar kami saing jalan) sama² sampai office... Tapi seperti biasa.. harus inform boss dulu kan.. bagitau akan sampai lewat.. kita tanak lar owg tertunggu² kita kan... dok pk yg bukan² plaks... alasan biar telus dan terus....

Sampai kat opis laks.. waaaa... kerja dah menunggu atas meja.. maklumbalas kabinet perlu ditaip dan diemel sebelum kul 9.30... fuhhh.. sib baik ler tak panjang bebenor jawapan tu.. kalau tidak terkehel tangan aku nak menaip.. beres.. 9.20 dah siap... tiba² teraser banyak bebenor lar plaks keje kan... (padahal selalu lepaks jer ahaks!)

Akhirnya Pesuruhjaya pulang dgn berita gumbira.. tercalon akhirnya Melaka dan George Town sebagai one of world heritage... tak sia² lah usaha tungkus lumus yg dilakukan... semoga dengan tercalonnya Melaka & George Town tu.. makin ramai lar pelancong yg dtg melawat negara terchenta inie... Bukan apa biler dah tersenarai dlm World Heritage maka peta Malaysia secara tak langsung akan dimasukkan dlm list warisan dunia yg mesti dilawati.. kan menarik tu..

Apa²lah.. aku pon tak tau nak merapukan aper bender lagie... aku raser bosan sgt! Jumpa besok jer larrr... bye.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails