.:KeNaLaN MaYA BoNDa:.

JoM TuKa LiNk di SINIE

Wednesday, July 11, 2012

My BaBy ALyAa is SiX..

Raser macam baru semalam jer lahirkan Alyaa.. the one and only child yg aku lahirkan secara normal.. dan di waktu malam.. adik² dia semua lahir di waktu siang dan melalui  c-sect due to various difficulty.. dan dia membesar di depan mata kami.. seorang anak yg energetik.. cerdas.. banyak bercakap.. suka menyanyi.. menari.. melukis.. main games kat pc.. tengok citer katun.. dan tak pernah boring.. kartun dan kartun dan kartun lagi.. cerdik.. dan dah boleh diharap.. cuma nakal tue toksah ceriter lar.. budak mana pon sama..

Tahun depan Alyaa dah darjah 1.. wahhh.. Alyaa dah nak masuk sekolah rendah... hurrrmmmm... Bonda dah raser sangat tua... aku harap Alyaa dah cukup bersedia.. Alhamdulillah dia dah boleh membaca since school started early this year.. Bahasa Melayu & English seiring dan sejalan.. and I'm impressed... dia minat buat latihan matematik dan sains.. selalu jugak aku perasan.. dia boleh lukis balik apa yg cikgu tadika dia ajar kat sekolah dan cerita balik kat aku kitaran hidup seekor serangga..  nampak macam dia betul² paham.. sekarang aku risaukan pelajaran agama dia.. kami belum berjumpa guru mengaji yg betul².. setakat nie Alyaa belajar mengaji dan semyang dari Tok.. banyak juga lar doa dia dah hafal..

Alyaa punya satu sikap yang aku tak berapa berkenan.. cepat sangat jatuhkan hukuman.. biler bergaduh.. tangan dia cepat jer naik.. seorang yang baran.. cepat melenting biler tak puas hati.. merajuk dan memberontak.. sikap yg masih cuba dilentur agar dapat dikawal dengan baik.. Alyaa suka makan daging (sebab tue baran kot).. tapi tak suka makan sayur.. biler dia suka² satu² masakan tue makannya bertambah².. maknanya masakan tue kena lar dengan selera dia..

Putri Alyaa Safiah.. Bonda harap Alyaa dapat menjadi contoh yang baik buat adik².. jadi seorang kakak yang bertanggungjawab.. anak yang taat dah solehah.. Bonda doakan Alyaa berjaya dalam pelajaran dan dalam kehidupan.. dunia dan akhirat.. Ameeenn... Bonda SAYANG Alyaa!

 



2 comments:

Ena said...

Selamat Hari Ulangtahun Alya..

Tahun depan dah nak sekolah yeh.. Hrmm.. nanti Alya sek kat mana kak?

ratna said...

Dah besarr...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails