.:KeNaLaN MaYA BoNDa:.

JoM TuKa LiNk di SINIE

Friday, July 22, 2011

..2nD HaND CLEARANCE SALE..

Salam.. lamer giler raser tak update apa² kat blog nie.. pd yg connect fb ngan aku musti tau pasal hal nie.. sekarang baru nak up kat blog kan.. perasan bz lar pulak.. ahahaha... entah... sekarang nie raser malas.. malas lar sangat nak berblog bagai.. setakat bacer jer entri² org... aku sekarang tgh sibuk pk hal keje yg tak terbereskan nie... harapnyer dapat lar settle sumer sebelum aku bersalin... lagi baper minggu jer lagie... Ya Allah.. permudahkan lar urusanku... sihatkan tubuhku dan jauhi aku dari penyakit malas...

Ohh.. berbalik pada tajuk entri.. nie haa... aku bercadang nak let go barang² kat bawah nie one by one.. maksudnyer.. idak ler sekaligus sumer.. cuma nak cari market dulu... replace barang lama bila dah ada yang baru.. sumer barang nie aku pakai since my first year married.. bilang sendiri dah baper tahun.. ehehehe... but still in good condition... nak letgo sumer barang cam nak pindah pulak gayernyer... ehhh idak lah yer... jangan salah paham... dulu beli barang kecik² comel jer.. sebab duduk pon menyewa.. kat apartment kecik laks tu... just the two of us... so buat aper serabut²... tapi sekarang... keluarga dah berkembang.. membiak dengan jayanyer macam padi malinjer.. eheheheh... umah pon dah jejak tanah.. hak milik sendiri... makanya... udah sesuwai sangat lar rasernyer nak deco..deco..deco cam orang lain juga..  barang yang nak di-letgo harapnya dapat digantikan dengan perabot yang lebih sesuwai... tapi Tuan Siddiq Segaraga bukan nak bagi zakat yer... Tuan Siddiq yang ini bukan jutasawan... tak ada harta berkoyan²... nak beli yang baru pon perlu modal maa.. kalau lar satu hari nanti kami nak bagi sodoqah wal jariah.. mudah²an idak ler ditunjuk².. lagi² kat fb atau blog bagai... orang kata bagaikan tangan kanan memberi tangan kiri ko tak tau apa²... haa.. macam tu lar afdalnyer..

So.. these are the barang letrik & perabot yang I intend to letgo..


Mesin basuh Otomatik Panasonic muatan 6kg tak silap.. tak ingat lar..
RM300
Condition: 7/10
Kena tukar ngan mesin basuh lebih besar sebab ahli keluarga dah ramai.. baju nak basuh banyak.. budak kecik pakai baju keje menyalin jer..

Bleh set up date.. calling² dtg tgk barang.. kalau minat.. mod of payment preferred cash.. tapi barang kena angkut dengan pengangkutan sendiri lar yer..

Nie laks peti sejuk satu pintu jenama Samsung.. baper liter aku tak pasti..
RM400
Condition: 7/10

Nak jual sebab nak beli yg 2 pintu.. sebab utama senang nak simpan stok susu utk the baby dlm pewut nie nanti..


Termos Elektrik (hadiah kawen nie.. pakai sekali jer maser mula² pindah duk sendiri dulu)
RM80.00
Condition: 7/10
Mudah memang mudah.. tapi  nak letgo daripada rosak dok simpan sebab nak jimat letrik..

TV JVC 21"
RM400
Condition: 7/10
Nak ghak pakai tv besar yang kurus kan.. walaupon tv nie tak mogok dlm bertugas.. maksud aku tak pernah rosak.. remote pon ada lagi.. tapi dah retak sikit remote tu dikerjakan nak² dare En. Ady..

Meja makan 6 kerusi
RM350
Conditon: 7/10
Nak ubah selera larr..

L-Shape Sofa
RM200
Condition: 7/10
Nak letgo sebab nak beli yang besar sikit.. nak sesuaikan dengan ruang tamu yang kosong..


Rak tv with sliding door
RM400
Condition: 7/10
Elok lagi cuma cermin tengahnya kena tempa balik sebab si Alyaa dah pecahkan.. biler tengok tv sokmo kaki dia letak kat situ.. ikhs.. ikhs.. ikhs..

Kabinet Dapur 2 pintu
RM100
Condition: 8/10
Beli yang 2 pintu sebab dapur kat apartment dulu sangat kecik space sangat limited.. nak jual sbb dah ada kitchen cabinet kat umah sekarang..

Rak Dapur 2 Tunku Besi
RM80
Condition: 7/10
Sangat sesuwai utk orang yg suka ubah² kedudukan dapur dia.. portable dan kukuh.. besi maa.. nak letgo sbb aku dah tak perlukannya.. dapur sekarang atas table top..

Wah.. wah.. wah.. dah berabuk ko.. meja komputer tu harus di letgo sbb tak guna pon.. aku kasik ngan printer² tu sekali kalau ada orang nak..

RM50 (Meja Komputer) & RM30 (Rak Pinggan)

Ammacam?? Ada ker yang minat.. aku sarankan orang² yg baru kawen/bujang.. yang duduk menyewa atau umah sempit beli barang nie.. sebabnyer barang² nie kecik² comel jer.. senang nak susun.. jimat ruang.. dan yang paling penting.. murahhhh... hehehehe..

10 comments:

SYANI said...

Banyaknya barang nak letgo.... Pasni masuk perabot baru sure lagi berseri rumah ek..

Salam perkenalan !! ---> follow u on 331

Ena said...

manyak yg akak nak let go ni kak.. heheheh.. kalo la adik ena tu dok dekat KL leh je suh dia jenguk2 kot2 berminat sbb dier baru pindah umah.. tp dok jauh plak.. erm..


psst!,
nampak gayanya yg kena pergi Putrajaya tu bukan akak, tp ena ler plak.. uwaaaaaaaaaaaaaa... jauh tu.. akak plk yg mai dataran ni.. camtu ena nak masuk kat warisan lah.. heheh.. ada kosong ker skrg ni? skrg sumernye dah dibekukan.. uhuhuh..

nanizamros said...

KLAU MINAT NAK AMIK KAT NER?

aiDieNa said...

SYANI: Salam kenal kembali..

Ena: Tu lar kalau adik Ena tu dekat sila jerlah datang.. jangan malu²..

Hmm.. pasal pindah p Putrajaya tu akak pon baru tau tadi.. rumours kata kitorang akan pindah ke BSAS jer.. lega tau.. igt ker boleh lar gether² shoping ngan Ena.. sekali dia pulak yg nak berpindah.. hurmmm


nanizamros: Kalau minat datang amik kat umah.. pengangkutan sendiri.. minat yg mana?

Redbloodsnow said...

byk nyerrr brg di umah yg nak di jual ek. sayang arr zie jauh. kalau tidak...hehe

Anonymous said...

salam.kak,sye berminat nk beli peti ais akak.camne nk ctc akak??sye dd area wangsa maju.

Anonymous said...

salam,kak sye yg minat nk beli peti ais akak td.saya ddk area wangsa maju.klu akak ok,bleh msg sye,ctc#0146345431-nadia.

aiDieNa said...

Zie: Tu lar kan.. kalau dekat boleh dtg umah tengok² barang.. baru² kawen kalau tak duk umah sendiri lagi.. maksudnyer menyewa.. tak yah beli barang mahal² beria.. nanti payah nak mengangkut biler dah beli umah sendiri.. yg sempoi² sudah..

Nadia: Nanti akak call you.. :)

Anonymous said...

kak,cmne deal kite jadi ke x??klu boleh nk amik sblm puase.klu akak call sye xdpt angkat,akak msg pon xpe,k-nadia.

aiDieNa said...

Ok Nadia, spt yg dipersetujui dalam telefon.. deal yer.. bila nak amik call dulu.. takot akak tak der umah.. bagitau sehari sebelum.. :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails