.:KeNaLaN MaYA BoNDa:.

JoM TuKa LiNk di SINIE

Tuesday, October 2, 2012

jOM LeCiTHiN...

Salam buat pembaca² yg tak jemu² berkunjung ke umah Bonda yang dah mula mengkomersilkan pengumpulan sawang... ehehehe... tak der mood lar nak berblog... @__ | __@
 
Hari² bukak jer.. tgk baper org tgh online.. tengok entri² lama.. tapi roh nak menaip dan membebel tu entah ke mana... maafkanlah hamba blogger picisan yg tidak kental berblogging... hmmm...
 
Ok.. ingin kukutip semangat yg bertaburan dengan melaburkan maklumat copy paste yg aku kutip dari facebook... sharing is caring maa... aku paste kat sini sebenarnya utk rujukan aku juga... memandangkan..ya.. memandangkan aku sedang mengamalkan pengambilan supplement ini bagi mengawal diet harian ku yg tak beraper nak diet nie... kalau berkesan... nanti aku buat satu entri khas untuk itu iyerrrr... :)
 
 
Meh baca... menarik nieh!
 
1- lecithin membantu mencegah penyakit yang berkaitan dengan lebihan lemak dalam badan, seperti darah tinggi, stroke, sakit jantung dan lain- lain. ini kerana lecithin bertindak sebagai pelarut lemak.

 2- lecithin memecahkan lemak, dan jika diambil untuk mengurangkan berat badan, dan jika anda turut bersenam, lecithin mampu membakar lemak dengan lebih cepat.

 3- lecithin juga berperanan dalam penyerapan zat- zat penting dari saluran darah ke dalam sel badan kita.
 
4- lecithin membantu melindungi sel darah merah kita daripada serangan virus dan bakteria.
 
5- lecithin sangat baik untuk meningkatkan daya ingatan. sebab itu lecithin dapat membantu mengelakkan kita daripada penyakit seperti alzheimer disease. lecithin adalah makanan otak dan saraf.
 
6- lecithin dapat membantu masalah insomnia. ianya sumber kepada hormon neurotransmitter yang membantu proses tidur.
 
7- lecithin adalah asid lemak yang penting bagi paru- paru bagi mencairkan mukus dan melegakan irritation.
 
8- lecithin membantu mencegah eczema, kerana ia adalah zat kecantikan (untuk kulit, rambut).
 
9- lecithin bertindak sebagai pelincir kepada sendi- sendi badan kita.
 
10- lecithin diperlukan dalam penghasilan hormon epinephrine yang diperlukan bagi mencegah simptom menopause dan PMS.

 
Jom LECITHIN....


4 comments:

Srifairus said...

nanti dah abis stok lecithin tue, meh amik lecithin dgn sri pulak.. asli, tau bkn sintetik atau tiruan... harga boleh runding.. adik beradik.. hihi

Anonymous said...

What a material of un-ambiguity and preserveness of valuable knowledge on the topic of unpredicted emotions.
Also visit my web page Como Conquistar A Una Amiga

Anonymous said...

Inspiring story there. What happened after? Good luck!
Also visit my blog post :: government mortgage help

Anonymous said...

Great article. I will be going through many of these issues as well.

.
Here is my website :: click through the up coming web page

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails