.:KeNaLaN MaYA BoNDa:.

JoM TuKa LiNk di SINIE

Monday, February 27, 2012

Alhamdulillah.. DaH 6 BuLaN

Putri Amna Zaheerah dah 6 bulan.. Yeayy!!  Akhirnya Bonda berjaya juga dapatkan diploma penyusuan.. hahaha.. poyonyer Bonda kan.. bagi yg tak tau.. kami² ibu yang menyusukan baby secara ekslusif.. ada rate tersendiri bagi menentukan tahap penyusuan anak masing.. diploma = 6 bulan.. degree = setahun.. master=1thn 6 bln dan PHD=2 tahun... wahhhh ingat belajar tinggi² jer ker bleh dapat.. hehehe Harap² semangat Bonda akan terus cekal sehingga dapat PHD... Banyak cabaran dan dugaan menyusukan anak nie.. bukan mudah.. tapi.. berbaloi².. susu sekarang mencanak² naik harga.. tapi susu ibu adalah tetap yang terbaik.. dan.. ianya PERCUMA..

 Amna dah 8kg tau.. timbang kat rumah jer.. sebab umo 6 bln tak ada suntikan imunisasi pon.. semakin pandai.. dan semakin sayangkan Bonda.. hehehe... pendek kata.. payah jugak lar Bonda nak buat kerja rumah.. dia nak Bonda sentiasa di depan mata dia.. walaupon yg pegang dia tu Ayah sendiri.. huhuhu.. kecik² sumer anak Bonda kan.. yelah.. sementara tak der adik... waaahhhh dah pasang niat.. hahaha lama lagie.. tunggu implanon nie expired dulu..

 Masa bergambar nie.. sajer jer Bonda ikatkan lampin kat kepala Amna.. suka tengok muka dia camtue.. kita main lanun².. hahaha

 Sekejap betul maser berlalu.. tau² jer dah besar nie.. sayang kalau tak amik gambar² dorang maser kekecik nie.. time flies so fast... sedar tak sedar.. kita akan terkial² mengingat momen² dorang membesar.. muka dorang macam mana.. perangai dorang macam mana.. tapi dengan bantuan gambar.. mudah lar sikit kan..

Dalam gambar² nie Aisha tak ada sebab dia tido.. kang biler tgk blog Bonda dia tanya pulak kan.. so better explain awal² kat sinie.. Bulat Amna dari Ainna.. haihhhh... geram betul dengan budak debot nie..

6 comments:

.:fyzz:. said...

wish u luck akak...
fiza pun takat dapat degree ja....pas anak setahun cmpur formula dh...
tgk la baby..montek tui ngan susu ibu...gebu gitew

e.l.i.s.s.m.i.e said...

kiranya ai dah ada PHD la :p menyusukan my nuha utk 2 tahun 3 bulan :)

Noli@Ibu Wafa said...

boolat betul la bonda..hehe ;)

IxoR@ said...

Gebu... Semangat betol!

Ni klu mendukung ni, mau sengal2 lengan....

Yg penting, sihat!

Ena said...

owh.. memg bam bam betul tu kak.. geram nahh tengok.. tu la cepat sungguh.. dr awal akak pregy sampai skrg amna dah 6 bulan.. irfan tetap tak ber adik.. sob sob..

Tuan Tanah said...

hahaha..tahniah2x...aku tatau pun ada level2 certificate..kiranya aku ni dah degree la kan...sara masih bf till now...meh kita lumba sampai PhD ye..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails