.:KeNaLaN MaYA BoNDa:.

JoM TuKa LiNk di SINIE

Thursday, February 16, 2012

BeRaK MaTa..

Dalam kelam kabut bangun pagi tadi.. yg maner lebih lewat dari biaser.. bersiap seadanya.. (sib baik kain dah sidai malam semalam.. kalau tak hmmmppp) Off we go on the road.. yang biasanya jammed tak hengat dunia dah.. tapi ironinya arinie tak baper jem.. cumanya kami memang dah kuar lambat kan... so..

Dalam kereta.. seperti biasa sesi borak² anak beranak.. sambil gelak² dengan topik pagi di hotfm.. budak² nie kalau tak tido dalam keta sokmo mulutnya sibuk berceloteh...

Alyaa:  Ayahhh.. hmm.. kenapa mata nie malam² jer dia berak.. (Ayah melengung mata di jalan.. memandu tak berkata apa².. aku plak ada sedikit pelik dengan soalan yang dikemukakan Alyaa..)

Alyaa:  Mata nie.. selalu berak.. kenaper??

Aku:  Lar.. taik mata rupanya... (aku dah bantai gelak... hahahah.. En. Ady a bit slow... gelak kemudian)

Aku:  Apalah kakak.. memang orang panggil taik mata.. tapi dia bukanlah taik macam yg kita berak tue.. malam² mata cuci habuk.. habuk yg keluar dari mata tue lar orang panggil taik... taik mata... (aduhaiii)

Alyaa:  Owwwhhhh....


Gambar passport amik sendiri.. cun tak?? (teacher tadika dowang mintak).. konon² nak save lar.. pegi printing jer.. sekali.. hmmm harga cuci ngan amik kat studio beza satu hengget jer.. buang karan.. baik amik jer gambar studio.. gambar studio tak der lar pulak discan nak tepek.. 10 minit jer tunggu gambar pon siap!


No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails