.:KeNaLaN MaYA BoNDa:.

JoM TuKa LiNk di SINIE

Tuesday, February 5, 2013

StOP THe NaGGiNG PLeASeeee...

 
Aku tak tau orang lain... tapi kalau aku memang sangat² pening kepaler kalau kena leter.. Penangan dibebel seandainya fikiran di luar kewarasan rasernyer ada yang terjun kereta berguling²... jangan seksa telingaku dengan membebel benda yang di repeat berulang kali... you spoil my mood... their mood.. and everybody mood...
 
Aku tak suka berleter dan tak suka dileterkan.. meleter nie penat tau... pot pet.. pot pet.. tak berhenti... dia punya peluru sekali keluar kita yang dengar nie nak bernafas pon cam tak cukup oksigen.. SEMPUTTtttssss.... sumbat kain buruk baru tau!  Huhhh... cukup lar anda sampaikan mesej.. yg jitu dan jelas... don't repeat the same thing over and over again... BORINGGGGG....
 
Membebel sekali sekala adalah comel.. tapi kalau tiap² HARI maknanya kamu MEROYAN mencari perhatian... Membebel dan memberi nasihat itu lain... tak sama... totally different... membebel itu datangnya dari orang yg sentiasa merasakan dirinya PERFECT.. "aku tak pernah buat silap per.. korang.. korang.. KORANG sumer perlu diajar... supaya sentiasa perfect macam aku... tengok lar aku orang yang SEMPURNA.... wooooohoooooo lar SANGAT! Satu jari tuding pada orang... selebihnya tunjuk pada siapa??
 
Bebelan biasanya keluar dari perasaan penat.. letih.. tak puas hati.. marah... geram.. putus asa.. fikiran tidak waras yang wayarnya agak² dah weng.. sebab tertekan.. sesuatu tak berlaku seperti yang dia harapkan... sesuatu berlaku dan terjadi juga di luar kawalannya... satu perubahan yang dia mahukan tidak berlaku dalam masa yang singkat.. perubahan ke arah kebaikan tu bagus.. tapi tidak akan berlaku seperti sentuhan tongkat sakti... give time.. luahkan rasa tidak puas hati dengan cara yang lebih positif.. hati tak terusik... perasaan tidak terdera.. untuk berubah perlukan semangat.. dengan bebelan... secara relatifnya kamu telah merentap semangat itu dalam hingga ke dasar akar tunjang...
 
Kadang² orang diam bukan sebab dia TAWADHUK mendengar bebelan kamu yang tak berpenghujung... tetapi dia telah tenggelam dalam dunianya sendiri... menerawang mencari ketenangan.. diluar suara kamu lantang berkumandang.. di dunianya kamu bagaikan siaran tv yang telah di'silent mode'kan... kan mesej tak sampai tue... jadi kalau nak bagi nasihat.. nasihat secara berhemah... gunakan kata² yang hikmah... Insyaallah kita sama² dapat berubah...
 
 

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails