.:KeNaLaN MaYA BoNDa:.

JoM TuKa LiNk di SINIE

Thursday, April 19, 2012

Dia DiLaHiRKaN pD taRikH itu 33 Thn yG LaLu..

Telah menjadi amalam.. sejak mula kawen.. kami mesti celebrate hari² istimewa dalam keluarga kami.. tak kira walau macammana simple sekalipon... rezeki lebih kita kongsi ramai².. rezeki kureng kita celebrate kita² jer.. tak kisah lar walau hanya sepotong kek.. atau sekeping kad.. apa yang penting??  Tanda ingatan.. memberitahu yang kita tidak pernah luper...
17 April 2012.. cepat betul maser berlalu.. dah 3 thn melangkaui 3 series dah laki aku nie.. tapi.. perangai kadang² lebih dia dari budak².. a Man will always be a boy..

Tak plan apa² sebenarnya.. dan aku juga dah buntu nak carikan En. Ady apa sebagai tanda ingatan.. last² aku ajak dia singgah kedai kek and we decided to have a lite dinner.. tetamu VIP harus Pn. Nor Rizan yang dah seharian jagakan cucu²nya.. hari² kami balik lambat kan.. kesian kat mak!
Sebenarnya ingat nak makan ikan bakar.. tapi cancel dan bertukar ke tempat terdekat.. makan Steamboat jer di Thai Steamboat BBQ Ampang Waterfront..

Ada dua pilihan.. steamboat sahaja (RM22) dewasa  (RM12) kanak² atas 100cm ketinggian dia atau steamboat dengan grill (RM27) dewasa dan (RM14) kanak² dengan syarat yang sama seperti di atas.. sebab tu tak bleh bawak ramai².. kira kepala maaa... hahaha..  bukan kedekut.. but am trying to be a wise financial planner..

Sambutan kecil²an kami anak beranak jer.. si kecik Amna pon ada sekali.. ater.. anak beranak kan.. semua yg diberanakkan harus ada.. kesian budak kecik nie.. nothing to snack on.. ahahaha.. dia tepuk² meja nak makan sekali.. suap lar sikit² mana yg boleh.. Bonda nak makan pon tak feel sangat.. kena tengok tuan puteri kan.. kalau tak tengok kang abis sumer mender nak dijilatnyer.. huhuhu

Aku masih memakai baju kurung.. yer.. tak mandi tak aper.. balik keje singgah umah mak.. solat dan amik budak² sumer.. challo... malam tu jugak kami pegi.. rasernyer kalau buat esok.. cam penat.. so better malam tu juga.. which is baru 16 April.. aku bajet baik nak suh En. Ady tiup kek tepat jam 12.00 malam..

..dan.. setelah hampir semua tetamu dah challo kami masih melepak di sini.. perut dah sengkak.. mata dah mengantuk.. dan masanya untuk tiup kek.. yer kami laki bini esoknyer bercuti sempena birthday En. Ady.. ahahaha... cam kelakar.. tapi rasanyer cuti mmg diperlukan.. letih lar.. pi makan² pon letih...

lepas tiup kek dan bergambar.. terus balik.. tak larat dah.. budak² pon dah ngantuk.. dan dorang tidak bercuti.. masih tetap perlu ke school pagi esoknya..

Gambar kenangan dengan aku.. budak pelayan tue tak pandai snap lar.. blur.. and me look sangat chubby.. tak suka!


1 comment:

Ena said...

HEHE..

ow.. patut la semalam err. 2 hari lepas nampak ada kete kat umah siang hari.. coti upernye..

kami pun aritu p celebrate kecil2an kat sini.. best jugak.. cuma kek dah potong dulu kat umah.. cerita pun tak de.. hanya tayang gambo semata sempena WW.. hoho..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails