.:KeNaLaN MaYA BoNDa:.

JoM TuKa LiNk di SINIE

Friday, August 10, 2007

Bila MaMa PeNGuiN MuLa BeRCeLoTeh!! LoTeH ko BacER.. hehehe...

Ketidakselesaan perut semakin teraser semenjak 2 menjak nie... tak boleh makan bebanyak sekaligus cam dulu.. kena makan sikit².. kalau tidak raser macam nak meletup jer.. makan pon tokleh nak simpan lelamer.. kalau tidak baby tak kasik chance Bonda rileks.. asyik meligas ke kiri ke kanan.. isyarat yg menandakan dia sempit.. aduhhhh... letih²... pernafasan pon dah termengah²... jalan pon dah makin slow.. laju² cam dulu nanti rasa nak terkucil pulak.. yg paling tak tahan biler tulang temulang nie macam dah terputus dari cantuman.. siksa akak nak bangun tau... sakit pinggang sakit belakang...

Baby dlm perut aku nie lasak tau... lebih lasak dari kakak dia.. kuar sok taktau lar cammaner plak kan.. aku dah mulakan lawatan ker specialist.. aku cadang nak banak kat sana.. KBMC.. tmpt dia walau kecik.. very Islamic & mesra pelanggan... doc dia pon peramah dan tak kedekut senyum.. sungguh berbeza kan hospital bayar ngan hospital kerajaan nie.. next checkup will be on my 36 weeks of pregnancy.. Doc jangka aku mungkin bersalin awal dari tarikh jangkaan.. mungkin pada bulan poser nie.. tapi aku harap sgt.. seminggu lepas raya ker.. at least aku dpt posa penuh & tak yah pk pasal ganti... lagipon nak jugak aku raser suasana raya walaupon aku nanti di rumah berpantang sajer... Doakan aku kengkawan!

My Alyaa dah boleh berlari².. tak reti diam.. biler dia diam pon aku tgk muka dia yg tengah baring melepak cam dok pk aper dia nak buat pulak... sekarang abis sumer tin.. paper.. tupperware.. sumer aku ubah letak tempat yg lebih tinggi.. anak dara aku nie byk akal.. ader jer mender dia nak buat.. kebolehan terbaru.. menyusun tin susu dia.. macam buat block.. pandai pulak dia susun dari yg besar ke yg paling kecik kat atas sekali... we quite amaze actually maser memuler tgk dia susun tin tu.. waaaa... anak Bonda dah makin cerdik rupernyer.. setiap hari ader jer mender baru yg dibuatnyer yg membuatkan kami saling pandang memandang... macam tak percayer.. anak aku pandai buat nie??? And we as the parent really proud of it.. Alyaa dah pandai membilang.. One.. Two... Three.. dia menjerit dgn bangganyer dlm bahasa dia yg agak pelat.. setakat meniru percakapan org dewasa tu perkara biasa bagi setiap bayi.. ada sekali aku terkejut biler dia yg selalunyer memanggil Ady ayah.. tetiba terjerit² panggil.. "Bang!!.. Bang!!" Amboi².. dia ikut cara aku pulak panggil ayah dia cenggitu.. ikhss.. maner bleh camtu Alyaa.. nanti ayah pasan muder.. padahal anak dah nak masuk dua... :))...

Semalam B'day aku yg ker.. tutttt... meningkat setahun lagi usia.. makin hari.. makin tua.. tak lamer lagi dah nak tiga puluh... hahaha.. sambutan tak ader.. setakat wish dari insan tersayang jer.. itu sudah memadai.. ada rezeki lebih kita celebrate lebih.. pulus tak cukup tak yah lar nak membazir.. I'm not a demanding person.. bersyukur atas apa yg ada... dan nikmati bersama..

Rumah yg kitorang beli tu mungkin dah boleh diduduki awal bulan sepuluh nie.. ukhhh.. awal dari jangkaan lar plaks.. procedure pembelian dah sampai ke final stage.. so.. kitorang sekarang nie dah mula packing barang sikit²... bukan aper.. biler aku dah bebetul sarat nanti aku takut laki aku tak terlarat nak buat tu sumer sorang²... Aper lar sgt yg boleh aku tolong time tu.. tolong tgk jerla kot.. nampaknyer cam aku bakal berpantang di rumah baru.. tapi timing tu macam tak kena lar kan.. aku ngan sarat nak banak.. rayer yg dah makin menjelma.. rumah laks time tu forsure lintang pukang... kalau dah banak ngan baby lagi.. ngan Alyaa lagi.. huhhh.. aku dpt bayangkan betapa serabutnyer nanti!!

Aku malas nak cerita pasal lawyer utk proses pembelian rumah aku nie.. I really pissed off u know and would not suggest anybody to engage with their service.. cakap tak serupa bikin punya org.. aku mmg pantang biler org dah janji tapi tak ditepati.. dan org yg ckp nyer berbelit ngalahkan ular sawa!!.. Harapan aku biar cepat lar segalanya selesai.. aku nak idup aman tenteram kat umah baru kitorang nanti.....

That's all for now.... see ya the coming weeks!

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails