.:KeNaLaN MaYA BoNDa:.

JoM TuKa LiNk di SINIE

Wednesday, June 13, 2012

Aku YaNG PeRaSaN BzzZZzzz

Dah lama tak bersiaran.. agak rindu jugak lar kan dengan blog dah lama tak berpenghuni nie.. life been quite tight lately... macam² ceriter.. tak tau nak mula dari mana... me.. still sound.. baru jer baik dari sakit tekak.. tiga hari aku menderita bercakap macam robot.. suara hampir hilang.. gilerr perit.. people keep asking.. kenaper leh jadik camtue... well... the simplest explaination is the weather... didn't anyone notice the temperature nowaday been a bit over hot.. malam² pon susah nak tido kan..

Baru jer balik dari birthday party anak buah tadi... birthday yang pertama... anak adik aku Syed Ali Imran.. anak dia sebaya ngan si Amna.. beza 3 bln jer.. and the best thing is anak Dekly namanya sama ngan anak sulong aku si Alyaa... tarikh lahir pon dedekat jer kan.. dia 10/6/11 Alyaa 14/06/06... hmmm.. birthday Alyaa hari Khamis nie.. tapi hadiah birthday dah dapat pon... kali nie bawak dia pilih sendiri hadiah yg dia nak... dan puas menunggu.. ambik yg nie.. letak yg tu... nak pulak yg nun... bukan dia sorang memilih cik... sumer adik beradik ekot memilih.. kalahkan org yg punya birthday.. harus ler hadiah utk sorang kuar utk 4 orang... macam tuelar halnya biler dah ramai anak... idak lar kita sampai hati beli kat kakak adik² nengok jer..

Sebelum ke party.. kitorang ke kenduri kawen dulu.. yerlah.. musim cuti nie kan sama dengan musim mengawan... oppsss! Musim mendirikan masjid.. esok kan sekolah dah nak bukak.. gunakan hari² terakhir percutian dengan sebaik²nyer... fuhhh... letih mikior nak mengharung jem semula... nak sediakan baju budak²..  beg dorang.. bekal diorang... ahhhhh.... blm masuk baju duduk umah Tok sementara ayahbonda balik... dan beg susu si Amna... macam²...

Aku memang sangat takder maser update segala tok nenek sebenarnya... FYI kami warga Warisan.. masih dalam proses settle down kat tempat baru.. dengan kata lain.. berpindah pejabat.. dari  Chulan Tower ke Istana... wowww... saya orang Istana sekarang tau.. dia punyer fasa tu lama.. dari mem-packing... memindah.. dan sekarang harus menyusun dan meng-unpack.. dalam keadaan kelam kabut pindah memindah tue.. datang pulak satu dugaan di dalam keserabutan.. aku terpaksa pulak menduduki peperiksaan KPSL N41... gilooo.. aku ingat exam tu dah tak jadik... yerlah kecoh² pasal SBPA lar.. pemansuhan lar.. so aku pon rileks² jerlar.. satu haram tak study... tup² 4 hari jer lagi nak exam aku dapat tau nama aku naik.. tak pegi kang nama kena blacklist kan... so nak tanak serah diri jer... masa tu lar terhegeh² nak cari buku.. dalam masa 4 hari tu lar aku berjuang... wohooo... hingga ke lelapan mata yg terakhir.. hahaha... study lar sangat.. kat opis boleh lar konsetret 4.. 5 jam... yelah barang sumer dah bungkus maser tu kan.. komputer internet sumer yilek... aku jadik penunggu kotak yang beriman... sabar menanti hingga mesin punch card menyanyi... sebab kat rumah.. tak der nyer makner nak bukak buku... banyak sangat gangguan... cobaan.... jadi aku pasrah... kata exam open book.. cuma betul tak betul jerlah mukasurat dibuka tue.. jawapan semua dalam bentuk esei.. dan semuanya berdasarkan undang² dan fakta... poning lalat jugak lar nak pilih jawapan yg betul.. dan.. yg paling tak tahan... kekuatan tangan nie nak menulis... 3 jam menulis tanpa henti... kalau berenti lama²... alamat tak abis lar jawap soalan...

Sekarang semua telah berakhir.. cumanya perjalanan baru ke tempat baru... kebiasaan baru.. duit minyak dah jadik double.. sebab route baru ke opis sekarang kena harung lagi banyak jem... jem mengajar kita erti kesabaran... kalau tak sabar time² jem nie konpem masuk spital... darah tinggi mencanak² naik.. so.. leks² jer..

Jom tengok opis aku.. gambar² kat bawah nie dah lama.. maser memula dapat tau kitorang kena pindah.. kira nie sesi lawat tapak lar...

Dah penuh pon tempat nie ngan orang Bahagian Pentadbiran..

Nie bilik Pn. Anisa.. PA Dato'..

nak posing jugak.. hehehe.. tengok pipiku.. tembam kan..

Dalam perjalanan tengok tempat aku pulak.. bahagian aku ngan Pentadbiran terpisah.. kami nun kat belakang..

Alang² dah sampai kan.. kita pegi lar tengok pameran kan..

Korang dah tengok??  Tinggal baper hari jer lagi nie..

Rantai permaisuri kot nie.. sumer nak cepat.. aku sempat snap² jer..


Baju upacara rasmi..

Mahkota.. woWWwww.. agak² baper RM?

Haa.. ekslusif di sini sahaja.. tau bangunan apa nie??

Ini lar bangunan kitorang bakal pindah secara kekal.. sekarang tengah renovate.. mungkin dalam setahun jugak lagi baru kitorang pindah ke sini.. PINDAH Lagie... kaaaaannnnn... hmmmmpppp! ~sigh~

Ohh.. ada lak gambar nie.. bangunan nie yg sebenarnya dicadangkan pada awalnya sebagai opis kitorang.. tapi tak jadik.. dekat jer ngan opis kat atas tue..


1 comment:

elly hamzah said...

okler tu, dah namanye keje kan? elly langsung xkeje, melangut aje kat umh..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails