.:KeNaLaN MaYA BoNDa:.

JoM TuKa LiNk di SINIE

Thursday, June 12, 2014

ArNaB BaRu KaMi..

Assalammualaikum.. dah lama terperam entry inie.. baru ada daya dan kekuatan untuk diteruskan.. kikiki.. perasan bz lar katakan.. ker perasaan malas sebenarnya.. 

Kenalkan.. ini Tuah.. arnab jantan baka Netherland Dwarf.. aku dah ada 3 ahli baru di AiDieNa's Rabbitry nie.. kikiki.. wohoo.. rabbitry kah.. kikiki.. boleh larr.. boleh.. sekarang sudah ada 6 eko arnab dewasa dan seekor baby rabbit.. adik dia dah mati.. tak cukup kuat utk survive.. tak pa itu lain cerita.. cerita kali nie untuk Tuah sahaja.. nindia Tuah yg hensem.. hensem tak.. hensem tak.. dia bakal bergelar daddy tak lama lagi.. harap sangat baby dia nanti sihat dan segak macam Tuah.. can't hardly wait.. huhuhu

 
Tuah bertukar tangan pada 23 May 2014.. yer aku memang tak sabar bagi dia berkenalan dengan Qiqie aku yg genap berusia 4 bln.. at first Qiqie malu².. tapi sekarang.. ko jilat bulu aku.. aku jilat bulu ko.. haaa..

Tuah nie macam pendekar.. sesuai nama aku bagi kat dia.. orang kata arnab tak beranie lompat tempat tinggi.. tapi Tuah dah buktikan kata² orang tu tak benar belaka.. first day aku lepaskan dia main dgn arnab² lain luar cage.. dia dah kena serang ngan mix lop jantan aku.. abis bulu2 tercabut.. aku angkat dia letak atas tong makanan dowang yg aku stact kan together.. tong di atas tong.. dan tingginya paras dagu aku.. huii.. tinggi tu Deq Non..aku letak tempat tinggi dengan harapan mudah lar aku nak rapikan balik bulu dia.. sekali terkujuttt mak!  Tau apa si Tuah buat.. dia terjun.. bukan sekali.. bukan 2.. tapi 3 kali.. sib baik tak patah riuk.. cuma kaki dia nampak macam terseliuh sikit.. tapi dah ok dah pon sekarang.. hihihi.. bertuah sunggoh!

Tengok pasangan sejoli nie.. so sweet together..


 
Makan pon sama².. hehehe

Harapnyer both dapat bagi aku cucu yg sihat² dan cumil².. kita tunggu ujung bulan nie..


No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails