.:KeNaLaN MaYA BoNDa:.

JoM TuKa LiNk di SINIE

Wednesday, June 8, 2011

..SePeTaNG Di RainFoResT NuRSeRy..

Salam.. hai.. hai.. haiii... lamernyer aku pi bertapa kan.. ehehehe.. entri nie dah lama dlm draf.. maksud aku gambar²nya... hari² aku bukak nak edit entri.. tapi.. akhirnya at the end of the day.. aku tutup balik... berkepam dia dalam folder draf tu.. alahaiii... nak wat camner.. bahan ada.. mood tak dak... sekarang.. finally the mood is coming.... dia dtg pelan².. lenggang lenggok Mak Limah.. sbb En. Ady dah bagi aku kiss dahi.. pipi kanan.. pipi kiri.. maser dtg amik keta kat aku di opis tadi.. dia dah balik... sebenarnya aku sentap.. sebab... dia janji nak balik jengok² bini buyong dia nie.. tapi.. 5 days straight dia cuma call sahajer.. gerammm lar kan... huhhhh la.. la.. tu jugak akhakkkk feeling guruh kilat sabung menyabung... paling pantang org janji tapi tak buat... sedey.. huhuhu... emo mmg extraordinary biler pewut makin buncit.. tak bleh kawal kan.. hmmmm... tapi biler tgk dia tadi.. tak sampai ati laks nak marah lama².. kesian... he looks really tired.. teruk sangat ker laki aku gheja nie??  We had lunch together.. petang nanti driver aku dtg amik.. best.. takyah pakser diri bawak keta cam lipas kudung lagi... aku biler drive mmg feeling Michael Schumacher.. tak cayer??  Tengok punch card aku.. tak merah pon sepanjang pi keje drive keta sengsorang.. ahahaha.. padahal jalan memang lengang sebab budak cuti sekolah.. poyo jer ko nie Kakpah!..

Okay.. okey.. tulisan di atas tiada kena mengena dengan gambar² di bawah.. moh ler reader² ku sekalian kita jenjalan utan tropika barang seminit dua...
Aritu... berminggu² yg lepas sepulang dari pejabat kami datang sini.. maner??  Nursery jual pokok jer.. Kat maner??  Kat Ampang.. of course lar kan dedekat area umah jer.. tak koser nak pi jejauh.. time balik keje.. jalan melekatt... jammed.... so.. kita rileks² tengok ijo² dulu..

Saper tau nie pokok aper??  Deng.. deng.. deng.. yaaa.. You are 100% rite!  Pokok bunga kemboja.. ntah camner aku bleh jatuh ati ngan pokok kemboja nie.. yg biasanya ditanam di taman² persemadian.. huhuhu.. aku cukup suker tengok yg warna merah hati.. ada byk pesyen bunga dia tau.. dulu aku ingat ada warna putih jer.. skrg dah famous ditanam di taman² perumahan.. nak² umah² banglo yg lamannya luas²..

Hai.. sonok lepak² tengok pokok kat sini.. tenang... damaiii...

Ada macam² jenis pokok... tempat dia bleh tahan luas.. cuma org tak baper tak perasan tempat nie.. siyes.. macam tertutup dari pandangan orang ramai walaupon located di tepi jalan jer..

Pokok pegaga air nie sesuwai lar sangat ditanam dalam kolam.. kolam ikan yg aku  nak buat nanti.. biler lar tue?? Ehehehe..
Nie gambar kat depan entrance nursery tue..agak² kalau orang angkut pokok bunga kecik² nie dia pasan tak??  Sure tak pasan kan.. tapi jangan tak tau.. owner nie ada bela anjing.. tapi biler ada client.. dia akan suruh pekerja dia ikat itu anjing..

Nak cari pokok bunga.. alatan berkebun.. boleh datang sinie..  rujuk gambar di atas..

Kolam² buatan pon banyak ada kat sini.. harga sumer boleh dirunding.. tak lar mahal sgt.. affordable..
Nie owner dia.. aper nama dia eak.. sorry memori jangka pendek dah luput.. lupa.. hehehe.. malu² plak aku amik gambar dia.. aku kata.. "Saya ambil gambar ya.. mau promote kat blog.."

Pokok aper tah nie.. aku tak tau.. bagi aku sumer menarik dan unik²..

Maka.. bergambar lar kami laki bini..

Dia ada bela burung.. berkicau² jugak lar tempat tue..

Nie aksessori taman.. cantik²..

Terbekenan pulak aku tengok pasu daripada sabut kelapa nie.. nice.. harga.. murah jer.. tapi spt biasa.. memori ingatan jangka pendek dah luput.. hehehe


Lagie.. dan lagie.. hiasan taman..

Bunga² gantung yg comel²..

Hijau semua.. sangat relaxing.. dah tak tau nak tulih caption apa.. hehehe

Tersusun.. rapi..


Tempayan besar.. bleh buat sup org nie.. hihihi

Pokok lagie..

Pokok jugak..

Dah²... pi buat keje..


 

2 comments:

Ena said...

OK.. WAT KIJE SKRG.. HAK HAK HAK..


INCIK ADY TIADA DI RUMAH RUPANYA.. UHUHU.. SOWI LA.. JIRAN SEBELAH NI MEMG TAK TAU.. CEH! BAJET CAM BLH TEMANKAN PLAK.. KUI KUI KUI..

MeMissUe said...

ampang kat area mane tu eh? igt nak gi cari pokok nak wat hadiah utk mil la

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails