.:KeNaLaN MaYA BoNDa:.

JoM TuKa LiNk di SINIE

Saturday, October 10, 2009

AuRa itu KuPeRLuKan...

hOLLA ALL!!! Assalammualaikum.... ;)

Ramai sangat orang dok bising sbb tak der new entry.. tetambah pengunjung tegar blog inie... (wahhhh... ada kah?? Hehehehhhhh)Soriiilah eak... lambat nak amik mood utk update blog inie.. bukan perrrr.. lepas perut kenyang makan kuih raya... raserrr malas semacammm lar plaks... berat badan toksah cakap larrr... kalah rupabentuk sebelum posa mula.... bagaikan kembang semangkuk sudahhhh... hmmm... hari nie cuti kan... dan hari nie jgk... dah 4 jemputan rumah terbuka aku terima... adakah jemputan2 ini akan memperkembangluaskan perkembangan2 terkiniiii?? Nak tolak aku tak mampu... bukan per yg menjemput itue antara orang2 yang terdekat dlm hidupku... lagipun... memenuhi jemputan itu kan hukumnya... jom kita baca apa kata research... di website2 inie...

1. http://abumuslimsalafi.wordpress.com/2007/07/19/hukum-memenuhi-undangan/
2. http://www.google.com.my/#hl=en&source=hp&q=hukum+memenuhi+undangan&btnG=
Google+Search&meta=&aq=0&oq=hukum+memenuhi+&fp=63542e440761b56

Okehhh... sudah bacer?? Jelas?? Alhamdulillah.. So.. dah tau apa hukum... dapat satu ilmu hari iniee... sebelum nie aku pon main suka2 jer penuhi jemputan... bila ada mood nak pegi aku pegi.. biler raser malas aku tak pegi... tapi tak ler alasannyer malas semata... terkadang masalah fulus no money... masalah jarak perjalanan... masalah yang bersangkutan yg agak menyukarkan aku untuk hadir.. maka aku tidak hadir...maaffff sesangat pada mereka yang tidak aku penuhi jemputannya sebelum ini.. dulu tak berapa nak tau... atau tak ambil tau... tapi sekarang dah tau... sedaya mungkin akan kupeuhi jemputan2 akan datang sekiranya tidak berhalangan dan keuzuran...

Hmmm... sekarang nie aku di rumah.. ditemani puteri2ku yang sibuk bermain, bergado dan buat sepah.... aduhhhh... budak2... itu jer ler kejenyerrrr... korang dulu pon camtu jugak kan... hahahah.. aku pon... ;) So sekarang giliran kita pulak lar merasa penangan menjaga anak2 yang galak membesar inie..

Aku sebenarnya ada banyak nak dikongsikan kat blog nie... pasal Aisha Ameerah 2nd Birthday Celebration... pasal sambutan Family Day opis kat Sunway Lagoon.. pasal menang adiah kat SOGO... again setelah tahun lepas menang Sony PSP... alhamdulillah.... semoga Allah mengurniakan kita rezeki halal yang berkat.. luas dan melimpah ruah.... dan semoga kita yg menerima kurniaan inie tak pula lupa diri dan termasuk dlm golongan manusia yang tamak haloba dan ghairah dengan harta dunia...

Selalunyer kan... kalau aku lambat update blog... adalah disebabkan tidak berkesempatan... yelah bz keje... buat keje rumah yang tak pernah abis.. layan anak² yang byk ragamnyer.. layan kyle xy kat youtube.. berebut pc ngan laki aku... ngan anak aku jugerrr... yg pantang tgk aku dok kat laptop... (bondaaaa... nak tgk ikan... bonda... nak tgk katunnn... bondaa... nak tgk citer antuuu... haaa kooo... citer antu tu si Alyaa larr punya permintaan selalunya..) idea ada.. tapi mood kureng... mind block.... buntu dan yang paling malas.... nak menunggu satu² gambar untuk diupload... boring beb!... sebab masa tu aura kemalasan melebihi segalanya.... hehehehhhh...

Percaya tak... satu entry aku nak siapkan sampai berkali² sambung menaip disebabkan hal² di atas... sama lar jgk ngan entry inie....

Okehhhh... yang lain aku update di entry seterusnya! Bila aura rajin itu menjelma.. ;)!

Pergghhh.... aku tak dapat nak upload gambar... sbb byk sangat surat masuk untuk bos aku arinieh... (aku sambung draf kat opis.. hari Senin lar arinie... kerja didahulukan.... prestasi diutamakan... cheeewahhhh.... soooo.... blog kena stop dulu...)

2 comments:

mak lang 2t said...

mak lang pun dah makin mengembang memenuhi undangan rumah terbuka... tak pe.. nnt baby fahry sedut blk.. bonda alya, aisha & ainna pun jgn risau2 sangat dah kembang ke ape... tu tanda kematangan tue.. hihi

miss♥wahida said...

ritu tgk x kembang pun..okey jea..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails