.:KeNaLaN MaYA BoNDa:.

JoM TuKa LiNk di SINIE

Thursday, June 8, 2006

Am Still HeRe..!

Yaa.. Am still here.. kat opis nie.. supposely I stay home.. today is my due date.. yet I'm coming to work.. bukan buat aper sgt pon kat opis.. tapi kengkawan opis sumer cam takot² jer tgk aku.. as if I'm an explosive time bomb... bom jangka yg boleh meletup bila² maser.. dah 3 hari actually aku dtg keje.. aku MC tiga hari jer.. Khamis, Jumaat ngan Senin arituh.. on Tuesday aku dah masuk opis balik.. nak wat camner.. baby aku nie tadak tanda nak kuar.. dia suka dok dlm perut mummy nyer lelamer.. dia sayang nak tinggalkan umah pertama dia nie.. hmmm... Alyaa.. Alyaa.. Alyaa sayang sgt kat Mama eak.. sebab tu tanak berpisah dari Mama..

Senin aritu dah p final Checkup... aku buat kat HUKM coz incase aku nak banak kat saner.. aku kena at least buat sekali checkup... memandangkan aku datang sana pon maser kandungan aku dah pon masuk 37 minggu.. sib baik aku tadak komplikasi apa² so senang keje dorang.. so.. maser checkup tu.. doc tu anggarkan baby aku nie besar.. around 3.4 - 3.6.. ikhss.. besar sgt tu.. dah ler anak sulong.. takutnyer.. harap² jauh ler dari jangkaan dia tu.. diameter paler baby last scan.. about 8.8cm.. hmmm.. makin pk.. makin ngeri laks.. tapi aku kalau boleh nak cecepat deliver.. penat ooo bawak perut.. doc kata.. kalau aku masih tak der tanda² nak bersalin sampai hari Selasa nie.. Hari Rabu 14/6 aku kena admitted.. 15/6 aku akan di-induce.. coz overdue.. ikhsss.. owg kata induce tu pon sakit.. sebab pakser beranak.. pa per pon.. aku really hope that I'll give a normal delivery.. C-sect is my last choice..

Aku dah tak p keje naik LRT.. yerlaa.. maner ler tau dlm saat² tunggu hari nie.. tup² air ketuban pecah lam LRT.. masak aku.. ikhss.. musti femes satu Malaya.. :)) That's y hubby aku asyik sampai lewat jer opis.. antar aku ke opis dulu.. tu ler pasal.. harap² tak ler dia kena bambu ngan bos..


Dunno nak tulis mender dah.. only that pada sapa² yg pernah terguris perasaan halusnya ngan aku.. secara sedar atau di bawah sedar harap dapat ler dimaafkan aku insan biasa yg tak lepas dari melakukan kesilapan.. kadang² tak terniat di hati nie.. tapi maklumlarr.. hati manusia lain².. susah nak predict.. ada yg ok.. ada yg cepat teraser.. no hard feeling k..! Maner ler tau.. org kata pompuan nak banak nie nyawa umpama telur di hujung tanduk.. bertarung antara idup dan mati... ada umur kita jmp lagi... n please pray for me & my baby.....~!

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails