.:KeNaLaN MaYA BoNDa:.

JoM TuKa LiNk di SINIE

Sunday, March 31, 2013

BeRiNGaT SeBeLuM KeNa..

 
Airport adalah satu tempat sibuk yang biasa tapi agak bahaya bagi orang yang tidak hati2.. bukan setakat bagasi.. segala tindak tanduk kita.. especially bagi mereka yg sangat baik hati.. bukan tak galakan buat pahala.. tapi tu lar org kata buat baik berpada2..
 tambah2 dgn orang yang kita tak kenal.. korang baca artikel kat bawah nie...
 
***********************
AT AIRPORT, NEVER HELP ANYBODY BY HOLDING EVEN FOR A SHORT TIME, HIS OR HER WATER BOTTLE OR Anything else.
This warning has come from an officer working at the airport.
If you happen to buy a water bottle at the airport, please check the bottle.
BEWARE of fake water bottles.
Be careful !!!! At the airport or close to any customs service, never accept or help somebody to hold his/her bottle of wate...
r or other objects , even for an elderly person or a pregnant woman, You could be arrested for cocaine or illegal drugs possession. In Singapore/Dubai, that means the Death Penalty !! Tell them to put the item on the floor or at any other place...
Watch this attached video/clipping by the US Customs, to understand. (Cocaine dealers are very smart )
 

Saturday, March 30, 2013

He Can.. So Do I..

 
An inspiring story.. never underestimate what you can accomplish... never give up.. kalau dia boleh turunkan berat dlm keadaan dia yg kurang upaya.. kenapa kita tak bolehhh... Kenapa AKU tak BOLEH???
 

ToLaK BeRSaLaM PoN aDa CaRaNyA..




Imej yang baik meliputi tingkahlaku termasuklah etika menolak salam yang betul. Ianya penting supaya tidak memalukan pihak yang menghulurkan salam.

Sebagai per...sediaan awal sebelum pihak bukan muhrim menghulurkan salam, beri tanda isyarat lebih awal. Anda boleh meletakkan tangan di dada atau menundukkan kepala sebagai tanda hormat. Ia adalah sebagai makluman yang anda tidak boleh berjabat tangan.


Friday, March 29, 2013

A SoNG FRoM A WoNDeRFuL VeTeRaN SiNGeR..


Sedap sore pakcik nie.. siyesss terpesona..


JaNGaN MiNuM AiR BoToL TiNGGaL DaLaM KeReTa..



Air dalam botol plastik di dalam kereta anda, sangatlah merbahaya!!!! Dengan cara inilah Sheryl Crow mengalami kanser payudara. Dia tampil di acara Ellen Show dan mengatakan perkara yang sama. Perkara ini telah diidentifikasikan sebagai penyebab paling utama pada kanser payudara, terutamanya di Australia.

Doktor berkata : wanita tidak boleh meminum minuman yang sudah lama berada di dalam kereta. Hawa panas yang memanaskan bahan plastik dalam botol memiliki bahan kimia tertentu yang boleh menyebabkan kanser payudara.

Jadi sila berhati-hati dan jangan minum air dalam botol plastik yang sudah ditinggalkan di dalam kereta, dan share perkara ini untuk pengetahuan rakan-rakan anda. Maklumat seperti ini sangatlah kita perlukan dan kita harus berhati-hati, dan mungkin akan menyelamatkan hidup kita. Hawa panas dapat menyebabkan toksin/racun dari plastik menjadi bocor dan bercampur dengan air dan mereka telah menemukan racun ini pada jaringan payudara. Sebaik mungkin gunakan gelas stainless steel atau botol kaca. Biarlah semua orang yang mempunyai isteri atau teman wanita atau anak perempuan mengetahui ini semua.

Seperti yg kita sedia maklum, di dalam Islam ada menyatakan air terbahagi kepada 4 dan salah satunya ialah air musyammas iaitu air yang terdedah kepada matahari sememangnye tidak elok diminum kerana kebarangkalian blh bertukar kepada racun.

Waallu a'alam..

Jadi.. renung2kan.

Tuesday, March 26, 2013

How To Pack Like An EnGiNeER.. THe PRO WaY..


Kena belajar nie.. demo yang sangat bagus utk backpackers sekalian..

Monday, March 25, 2013

PeNiPuAN MeLaLui PaNGGiLaN TeLeFoN..

Tadi pukul 11.30 pg.. aku ada terima satu panggilan.. someone yg aku tak tahu hujung pangkal mengatakan yang PA insurans aku dah nak expired... aku tanya insurans apa.. dia kata insurans AIA.. "Puan ingat tak puan ada ambil insurans nie tahun 2011".. Aku dah mula kerut² kening... sebab seingat aku.. memang aku tak pernah ambil... dia tak biar aku pk lama².. terus sambung cakap.. macam bullet train... dan suara pompuan mmg macam org yg busy.. kelam kabut.. kasar.. tak berhemah sgt lar dgn aku yg dia so called 'client'..
 
Aku tanya dia lagie... aku bantai potong ckp dia.. sebab dia tak bagi peluang langsung aku nak bercakap...
"Jap.. insurans nie ada charge tak??" Dia kata.. "Yer.. Puan akan dicharge RM20++ every month dari credit card"
"Seingat saya.. saya tak pernah apply atau terima apa² polisi insurans dari AIA"
"Tak Puan.. insurans nie bukan diapply.. tapi mmg telah dimasukkan dalam semua pemegang mastercard.. visa... bla..bla..bla... etc" Pergghhh.. giller ingat aku baru first time guna credit card aper... ko ingat aku sign buta² tak tau aper yg kena potong??
"Oh yer ker.. " I remember aku tak pernah ada potongan 20++ so and so seperti yang dinyatakan.. aku dah mula ragu²...
"Puan lupa nie.. cuba Puan ingat balik.. Puan masih pakai credit card kan.. tahun 2011 Puan pernah ambil PA insurans dan sekarang insurans tu dah nak expired dan sekarang kita cuma nak hantar polisi baru untuk renewal"
"Entah lar.. dah banyak credit card saya dah terminate..Tak per lah.. saya contact **** untuk confirm balik"
"Ok larr Puan.. Puan cuba ingat balik..  saya semak dengan bhgn apekebenda tah nanti saya call semula"  Bertuah lar aku nak layan call ko lepas nie... PENIPU!
 
Dan sebaik sahaja perbualan ditamatkan... aku search no. tepon dia... dan segalanya berhubung kait dengan insurans AIA nie... and guess what??  Korang tgk apa yg aku dah print screen nie..


Yang nie aku dapat dari link facebook page Bank Rakyat..
 


Yang nie pulak dari salah seorang blogger.. nie page dia
 
 
Jadi.. korang raser camner.. modus operandi yg sama sejibik ngan blogger kat atas aku kena.. hmmm... jadi kengkawan.. hati²... zaman sekarang nie macam² cara orang nak perangkap kita.. fikir dulu sebelum kita dedahkan sebarang maklumat peribadi kita..
 

OME: CoNFuSeD WoRDs..


Jom like page nie.. together we learn and improve our English..
^________________^
 
 

OME: MoDaL VeRBs..

 
Learn more English di sini:
 

Tuesday, March 19, 2013

Dia MeLiHaT.. DiA MeNDeNGaR..

Berita demi berita tak berapa memberansangkan berlaku di sekeliling aku.. sebagai permerhati.. terusik juga pemikiran dan terganggu juga sedikit emosi... walaupon ianya tidak lah melibatkan aku secara langsung... betapa hidup ini telah diaturNya penuh ironi dan ketidaksangkaan.. kita boleh berfikir.. merancang.. memasang angan².. tetapi Dialah yang akan mengotakan semuanya...
 
Seperti ayat biasa yang kita dengar... terjadinya sesuatu dengan hikmah di sebaliknya... baik atau buruk.. itu yang terbaik buat kita... Allah tahu segalanya... Bersabar dan redha.. dan bila satu pintu tertutup.. 2 lagi akan terbuka... terokailah pintu² mana yang kita fikirkan sesuai... teruskan perjalanan kehidupan.. lulusi ujian... Allah Maha Mengetahui.. Dia Melihat.. Mendengar... meminta dan berserah padanya untuk menentukan nasib kita..


Sunday, March 17, 2013

WatCH OuT Of FAKE BeGGaRs!!


Jaga.. byk juga berlaku di Malaysia..


 

Thursday, March 14, 2013

Tips Org BeRDiET PaTuT TaHu..


Tip-tip yang disenaraikan dibawah akan membantu anda untuk melihat perubahan yang lebih cepat kerana ia akan meningkatkan metabolisma, mengelakkan rasa lapar, menambahkan tenaga dan membuatkan anda berasa lebih baik secara keseluruhannya.


✓ 1. Menambah Karbo Selepas Senaman

Perkara asas yang paling penting dalam diet adalah memastikan anda tidak kekurangan kalori yang diperlukan setiap hari. Mengisi atau menambah semula bekalan karbo didalam badan selepas dari sesi senaman anda. Ini adalah masa terbaik kerana pada masa inilah otot berada dalam keadaan yang lemah dimana penambahan karbo sangat diperlukan. Perlu diketahui juga bahawa pada masa inilah makanan yang dimakan paling kurang untuk diserap menjadi lemak.


✓ 2. Jangan Tidur Ketika Lapar

Langkah kedua yang akan membantu mempercepatkan pengurangan berat badan ialah tidak tidur ketika lapar. Ramai yang beranggapan makan pada lewat malam akan membantutkan usaha mengurangkan berat badan. Hakikatnya adalah makan pada lewat malam tidak akan membantutkan usaha anda. Sebaliknya buatlah pilihan yang bijak. Elakkan pengambilan karbo pada lewat malam dan pilihan dari sumber protin adalah baik untuk anda.


✓ 3. Lengkapkan Dengan Protin

Protin adalah nutrien terpenting dalam plan diet anda. Protin akan membantu anda untuk mengurangkan rasa lapar, mengawal selera dan memastikan otot-otot anda mendapat bekalan yang secukupnya.Pastikan anda mengambil protin yang baik bagi setiap hidangan anda dan mencapai keperluan harian anda.


✓ 4. Jadualkan ‘Cheat Day’

Ramai yang beranggapan bila diet, anda perlu elakkan semua jenis makanan yang anda suka jika inginkan hasil yang baik. Satu persepsi yang tidak betul.Lebih baik untuk anda memilih satu hari dari 7 hari hari seminggu untuk ‘Cheat Day’ dari anda memilih untuk makan pada bila-bila masa sahaja.


✓ 5. Saratkan Dengan Serat

Serat juga merupakan nutrien yang penting dalam pengurangan berat badan. Serat akan membantu untuk menyihatkan badan dan yang paling penting ia akan membuatkan anda berasa kenyang.Sekurang-kurangnya anda memerlukan 5gram serat untuk setiap hidangan bagi membantu mengurangkan berat badan. Sumber serat terdiri dari sayur, buah-buahan dan gandum penuh.


✓ 6. Kawal Pengambilan Minuman

Salah satu yang sering diabaikan dalam kebanyakkan plan diet ialah pengambilan minuman. Jika anda seorang yang gemar dengan minuman-minuman yang manis ini, anda mungkin telah mengambil kalori yang berlebihan tanpa anda sedari. Perlu diingat bahawa kalori melalui minuman juga dikira.Langkah terbaik ialah gantikan minuman manis ini dengan air suam atau air kosong.


✓ 7. Makan Lebih Produk Tenusu(Dairy Product)

Akhir sekali, tip yang boleh mempercepatkan pengurangan berat badan ialah dengan mensasarkan untuk makan lebih banyak produk tenusu dengan kerap. Ramai yang menganggap mereka perlu menghadkan pengambilan produk tenusu ketika dalam usaha menurunkan berat badan tetapi hakikatnya adalah sebaliknya. Cuma pastikan anda memilih dari variasi rendah lemak.


MaT RaNGGi & MaT RoCK..

Seorg lelaki yg agak ranggi berjumpa dgn sahabatnya, sorg lelaki lain yg agak warak, walaupun rockers. Kebetulan, lalu 2 org wanita bertudung labuh, berjubah dan berpurdah di sebelah depa.

Mat ranggi: bro, aku rasa pompuan yg pakai kelubung2 ni outdated la bro.

Mat rock: apsal ko kata mcm tu lak?

Mat ranggi: ye la. Pompuan ni kan Tuhan cipta cantik. Sayang kalau kecantikan tu disembunyikan. Pa
kai tudung pun mcm bertopengnp ninja je.

Mat rock: jgn kutuk depa beb. X baik tu. Pakaian ikut sunnah tu..

Mat ranggi: aku x kutuk sunnah bro. Cuma, kalau aku la, aku nak la awek aku akan dtg stok up to date, pakai fesyen terkini. At least nampak body cutting dia. Bangga siot jalan dgn awek sevouge tu...eh, kelat pulak tekak ni cakap bebanyak. Ko ada gula2 x?

Mat rock: ada, aku beli hacks tadi. Kenapa? Nak ke?

Mat ranggi: hacks pun hacks la...nak seketul.

Mat rock tu pun mengeluarkan 2 bungkus hacks, dibukanya salah satu lalu dijatuhkannya ke atas tanah.

Mat rock: alamak bro, terjatuh lak gula2 aku tu. Ko ambik la mana yg ko nak. Pinggang aku sakit - x leh bongkok..

Mat ranggi tu pun kutip gula2 yg masih berbalut dengan pembalut.

Mat rock: apesal ko amek yg masih berbalut tu?

Mat ranggi: ko ni bro, soalan mcm budak kecik la. Yg dah terbukak tu dah kena tanah. Dah kotor. Takkan aku nak kutip yg dah kotor? Logik akal la bro...lu pun mcm x ikhlas je nak kasi gua..

Mat rock tersenyum.

Mat rock: bila ada 2 gula2 atas tanah - satu berbalut, satu x berbalut - pandai lak ko kutip yg berbalut sebab "tak kotor".

Mcm tu jugak pompuan ni bro. Dunia ni kotor bro. Yg dok pakai dedah sana sini tu dah terdedah dengan kekotoran dunia. Lu pk la - berapa banyak mata jantan dah jamah tubuh awek yg dedah2 tu? Pastu bayang yg bukan2? X rasa mcm dah x fresh ke awek tu?

Awek yg pakai kelubung2 tu semuanya tertutup bro. Diri depa terhindar dr kekotoran dunia. Takkan ada satu jantan pandang depa dgn pandangan nafsu pastu otak bayang yg bukan2 terhadap awek kelubung tu. Kecantikannya, keindahannya hanya utk lelaki yg halal bagi dia je. X ke fresh namanya?

Sama la kes gula2 tu. Kenapa lu x kutip je gula2 yg terdedah tu? Lu kan suka dedah2?

Mat rock tu pun berlalu dengan senyuman, meninggalkan mat ranggi terpinga2.
 
 

Wednesday, March 13, 2013

10 Tips Orang DiET keNa iNGaT SeLaLu..

Berikut adalah 10 tips mudah cara untuk kurus yang boleh dilakukan dalam kehidupan seharian anda.

1. Jadikan air masak sebagai minu...man utama
Semasa sarapan, teruskan minum jus oren atau kopi/teh kegemaran anda. Tapi selepas itu, pastikan anda hanya minum air masak dan bukannya air jus/manis/berkarbonat/tin. Kajian mendapati secara purata orang ramai minum hampir 245 kalori berlebihan sehari daripada air jus/manis/berkarbonat/tin. Ianya hampir 90,000 kalori setahun bersamaan 11 kilo tambahan kepada berat badan!

2. Makan 5-6 hidangan kecil berbanding 3 hidangan besar sehari
Kajian mendapati mereka yang membahagikan hidangan makan mereka akan makan kurang 30% kalori dalam hidangan berikutnya. Sebagai contoh, jika anda membahagikan sarapan anda kepada dua hidangan misalnya, satu sebelum ke tempat kerja dan satu lagi ketika rehat pagi, maka anda tidak akan makan banyak ketika waktu makan tengahari. Badan anda akan kurang mengeluarkan insulin yang mengawal kandungan gula dalam darah dan perasaan lapar.

3. Berjalan sekurang-kurangnya 45 minit sehari
Ambil kesempatan untuk menambahkan peluang untuk menambah masa berjalan kaki dalam perkara-perkara kecil seperti mengikut jalan jauh ke tempat kerja, menggunakan tangga, memilih restoran yang memerlukan anda berjalan lebih jauh dari biasa, window-shopping di pusat membeli-belah, parkir kenderaan anda jauh sedikit dan lain-lain. Ini kerana jika dilakukan setiap hari, anda boleh mengurangkan sehingga 13 kilogram berat badan dalam setahun tanpa perlu bersusah-payah dan tanpa anda sedari

4. Perbanyakkan warna biru dalam hidup anda
Ada sebab mengapa restoran makanan segera tidak menggunakan warna biru dalam hiasan restoran mereka. Percaya atau tidak kajian mendapati warna biru menghalang selera. Jadi apa lagi, sediakan makan malam dalam pinggan biru, pakai baju biru ketika makan dan gunakan alas meja berwarna biru. Dalam masa yang sama, elakkan warna merah, kuning dan oren di ruang makan kerana warna tersebut didapati membuka selera!

5. Buang pakaian besar anda
Jika anda berjaya mencapai berat badan yang dihajati (tahniah!), pastikan anda sedekahkan atau buang pakaian lama anda yang sudah gelebeh itu. Secara psikologinya idea bahawa anda terpaksa membeli baju baru jika berat badan anda bertambah kembali pasti menjadi motivasi untuk anda mengekalkan berat baru badan anda sekarang!

6. Gunakan pinggan yang kecil
Tahukah anda, lebih banyak makanan yang terhidang di hadapan anda maka lebih banyak yang anda makan, tanpa mengira tahap kelaparan sebenar anda. Untuk itu, gunakan pinggan yang lebih kecil.

7. Makan bijirin untuk sarapan
Bijiran sarapan seperti Cornflakes atau Koko Krunch bukan untuk kanak-kanak sahaja malahan ia sesuai untuk orang dewasa. Mereka yang makan bijirin sarapan sekurang-kurangnya 5 kali dalam seminggu menghadapi kurang risiko obesiti dan diabetes berbanding mereka yang memakan makanan lain untuk sarapan. Bijirin ini juga mengandungi serat, kalsium dan paling penting kurang lemak.

8. Makan hanya apabila lapar
Kedengarannya mudah tapi tahukah anda kebanyakan orang makan hanya kerana bosan, memang waktu biasa makan, gemuruh atau cemas, kecewa dan pelbagai sebab lagi kecuali lapar. Selepas ini, pastikan anda hanya makan apabila perut anda sudah mula berbunyi. Eksperimen mudah – jika anda inginkan/idamkan sejenis makanan tertentu, anda tidak lapar. Sebaliknya anda akan makan apa sahaja jika anda benar-benar lapar.

9. Makan dengan tenang dan perlahan
Secara saintifiknya otak manusia ketinggalan hampir 20 minit berbanding perut untuk memberi isyarat kenyang. Oleh itu, ambil masa untuk menikmati hidangan makanan anda, dan otak anda akan dapat memberi isyarat kepada anda untuk berhenti bila tiba waktunya.

10. Makan buah-buahan
Jika anda mempunyai pilihan sama ada untuk makan buah-buahan atau minum jus buah-buahan, pilih untuk makan. Buah-buahan yang dimakan memberi lebih kepuasan dan mengenyangkan berbanding sekotak air jus buah, bermakna anda akan kurang makan makanan lain sepanjang hari.
 
 
 

10 SuRaH HaLaNG 10 UJiAN BeSaR ALLAH..

1- Surah Al-Fatihah dapat memadam kemurkaan Allah SWT.
2- Surah Yasin dapat menghilangkan rasa dahaga...
atau kehausan pada hari Kiamat.
3- Surah Dukhan dapat membantu kita ketika menghadapi ujian Allah SWT pada hari kiamat.
4- Surah Al-Waqiah dapat melindungi kita daripada ditimpa kesusahan atau fakir.
5- Surah Al-Mulk dapat meringankan azab di dalam kubur.
6- Surah Al-Kauthar dapat merelaikan segala perbalahan.
7- Surah Al-Kafirun dapat menghalang kita daripada menjadi kafir ketika menghadapi kematian.
8- Surah Al-Ikhlas dapat melindungi kita daripada menjadi golongan munafiq.
9- Surah Al-Falq dapat menghapuskan perasaan hasad dengki.
10- Surah An-Nas dapat melindungi kita daripada ditimpa penyakit was-was.
Sila share - Semoga dapat menjadi amalan kita semua. :-)


Monday, March 11, 2013

BoNDa REVIEW: Huggies Dry Pants

Ingat entry ini.. yeahhh..akhirnya.. setelah hampir seminggu menunggu.. dapat jugak bungkusan kiriman huggies nie ke tangan aku... tak sabarnya nak bagi Amna cuba.. (patut terima 5/3/13.. tapi tak der orang kat rumah dan kebetulan tak der saper yg perasan slip kiriman yg ditinggalkan posmen) Hurrmm.. sip baik lar aku jumpa slip tu kan.. ehehehe... kalau tidak sampai arinie pon tak dapat si Amna aku pakaikan huggies dry pants nie.. tak pakai camner nak review kan..
 
Ini lar dia bungkusan yang ditunggu2 itu..

Makanya masa yang sesuai Amna aku pakaikan dry pants ini tadi.. sesudah dia mandi.. penat.. memang penat nak ambil gambar si kecik nie... nak tunggu momen2 menarik.. terkejar2 ke sana sini... puas lar jadik pengarah visual.. ehehehe... patut lar kan charge photography untuk kanak2 agak mahal.. jom tengok model.. ehehehe
 
Cakkk!!!




 Tengok aksi Amna berlampinkan Huggies Dry Pants.. selesa sekali hingga mahu terlelap..


Ke kiri ke kanan pusing.. budak lasak macam Amna mana boleh tido lelap.. bilamana kakak2nya galak bergelak.. yer.. Amna anak no.4.. yang bongsu buat masa ini.. dia ada tiga orang kakak.. hurrmmm.. yer lagi.. anak aku semuanya perempuan.. perempuan yang bukan sembarangan perempuan.. lasaknya mengalahkan boboiboi... ehehehe.. Tak cayer.. meh kita tengok aper budak kecik nie buat sepanjang sesi penggambaran yg aku buat..

Amna jalan2 naik 'car'..



Amna.. the perfect 'Blogger to be'.. hehehe


Ohh.. Amna tengok aper tue??  Yesss!!
 Dia dah nampak kakak dia naik tangga..
and she climbed the stairs.. nampak??  Budak lasak memang tak boleh duduk diam.. hurrmmm.. boleh korang bayangkan betapa susahnya aku nak pakaikan dia diaper?..

Huggies Dry Pants comes to the rescue.. yesss.. "Change for Better Convenience".. tak payah nak baringkan.. nak bagi toys itu ini untuk bagi dia diam sementara nak capai pelekat diaper.. sambil dia berlari terkedek2 nak ke dapur.. tangkap budak kecik tue .. "Koyak.. Salin & Lepas".. there you go.. pantas dan cepat.. terus sarungkan yang baru.. macam pakai panty jer.. ehehehe..


Dia panjat memunggah almari buku kakak juga.. mencari bahan untuk rujukan..  


Yesss! Bonda.. Yess!! Adik dah jumpa.. Pada uncle2 dan aunty2 di luar sana.. meh tengok site ini: http://www.huggies.com.my/huggies-community/request-a-sample.aspx dapatkanlah sample dry pants percuma untuk si manja anda..

Like www.facebook.com/Huggies.Malaysia untuk maklumat lanjut.. Okeh! Jangan lupa yer.. cuba dulu macam sayer..  baru tahu.. ehehehe


Aktiviti harian kanak2 memang meletihkan.. jadi.. kami perlukan yang terbaik.. yess.. berilah kami yang terbaik..

Dry Pants memang sangat bagus untuk papa mama yang sibuk.. anak yang lasak.. dan juga satu kaedah yang sangat bagus untuk melatih anak2 untuk ke tandas.. 'Potty Train' boleh dimulakan seawal anak2 pandai bercakap.. dengan memakai dry pants yang seolah2 seluar dalam.. mudah dilondehkan bila anak berhajat untuk ke tandas.. dalam proses latihan.. iyer.. kadang2 terlepas juga dalam seluar.. tapi tak perlu risau kerana dry pants adalah lampin pakai buang.. tak perlu susah membersihkan najis yg bertaburan..
Bagi aku.. dry pants juga sangat praktikal digunakan ketika emergency.. pernah terjadi.. di dalam kereta.. kakak si Amna mahu terkencing sangat2.. nak cari toilet dah tak sempat.. suruh saja dia sarung dry pants sementara jumpa tandas..

Terdapat banyak dry pants di pasaran.. dan Huggies Dry Pants adalah satu diantara pilihan yang baik.. dengan harga yang berpatutan.. kita mendapat kualiti yg lebih dari dibayangkan..

Berperegang lembut.. selesa dipakai bayi yang berkulit lembut dan secara alaminya sensitif dengan persekitaran..

Selain membantu memberi keselesaan ia juga menghalang kesan merah walaupun bayi itu lasak dan tak boleh duduk diam macam Amna.. dengan sistem pengunci kebocoran dapat dihalang..
 
Jangan tak tahu.. Huggies adalah jenama lampin bayi pakai buang pertama Malaysia yang terbukti secara klinikal membantu menghalang ruam lampin!

Jadi.. "Tukarlah Untuk Lebih Senang Dipakai"..


 

**This is a sponsored post.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails