.:KeNaLaN MaYA BoNDa:.

JoM TuKa LiNk di SINIE

Wednesday, April 27, 2011

..Sekitar MajLis PeRSaNDiNGaN FiDaH..

Gambar kat bawah nie diambil sekitar berlangsung Majlis Persandingan sahabat kami... dulu aku pernah wat entry pasal dia.. menghormati permintaannya.. terpakser lar aku delete entri tu.. dia kenalan semasa kami belajar di UiTM Jengka dulu... budak baik... dulu badan kurus jer sekeping.. sekarang.. ehem².. ader ker yang tak kenal?? Ala bukan takat Pidah.. sumer² kami nie lar.. sekarang dah double in size... respek aaa pada mereka yg masih kekal bentuk badan.. yg tambah kurus lagie pon ader... macam² kan... rata² tak lar berubah sangat... kira selisih bahu kat jalan tu masih mampu dicam lar.. maser kenduri tue macam reunion 5 sahabat lama... yg paling lama tak jumpa.. tu lar DJ THR Radio tue.. si Linda... tak berubah langsung dia.. Linda datang ngan mak dan anak dia.. baru sorang.. comel macam dia juga.. sebaya ngan Ainna anak aku.. Linda nampak kurus dari dulu.. ceria as usual..

Dari kiri Nana, Zura, Linda.. aku..

Bergambar beramai² dengan pengantin..

..bulat aku sekarang kan..

...bini orang sumer nieh!..

..yang kecik di tengah yea..

..abis pelamin Fidah kami kerjakan..

..sib baik tak roboh..

..bergambar ngan cik puan pengantin..

..me with Fidah..

..me with Linda..

..mak pon ekot jugak.. dia tunggu kat luar jer.. kat dlm panas mak kata..

..budak² nakal nie..

..bergambar kat luar pulak sambil bertukar² cerita..

..nak balik dah..

..Zura's Family..

..Putri Aisha Ameerah..

..Tok berjalan ngan Ainna..


Letih.. penat.. tapi seronok dapat jumpa kawan lama.. ada umur kita jumpa lagie yer gurls ;)


Tuesday, April 26, 2011

..RaGaM NaK DaReKu Di RuMaH KeNDuRi..

First of all nak ucapkan Selamat Pengantin Baru buat sahabatku Pdah.. akhirnya bertemu juga yer... Alhamdulillah semoga kalian kekal hingga ke akhirat.. mendapat zuriat yang ramai dan dikurniakan rezeki melimpah ruah... hidup aman.. rukun.. sentosa..

Sebelum hari meraikan pengantin baru tu tiba awal² kami dah war²kan pada puteri² keteng tu.. esok nak pi kenduri.. kawan Bonda kawen.. buat perangai elok².. behave.. jangan nakal².. on the day.. bangun awal.. bersiap.. macam² ragam lar anak² kecik nie kan... drama tangisan tu tak bleh skip.. harus ada.. Ainna buat hal takmo dimandikan.. sudah berperang dalam toilet dan Bonda pon kuyup.. dia dilepaskan pada Ayah utk disiapkan.. sbb Bonda pon nak mandi jugak.. baju sumer dah prepare.. tinggal sarung jer.. terpakser lepaskan pada ayah sebab dia dah declare perang ngan Bonda.. harus aper yg cuba Bonda lakukan lepas tu ditepisnya... angin tantrum dah sampai... surrender... settlekan diri sendiri ada baiknya..


Dirumah kenduri budak² nie punyer lar tak sabar nak tengok pengantin.. si Alyaa sibuk nak bagi hadiah.. nak diterpanya ke pelamin nak bagi hadiah kat tangan pengantin sendiri... ingat majlis hari jadi aper.. ikhs..ikhs..ikhss.. aku bawak hadiah letak kat bilik pengantin..

Paling seronok dapat jumpa member lama.. sambil berborak bertukar² khabar mata tak senang kena perhati anak² yang buat hal masing²... mak pak sibuk bergambar dorang sibuk nak jadik jurugambar.. layankan jerlarr..


Di meja makan.. bukan takat layan perut sendiri... Alyaa makan sendiri.. lega dia dah besar.. sumer boleh buat sendiri.. si Aisha ke hulu ke hilir dia takmo makan.. si Ainna.. "Bonda.. nak ayer.."  "Bonda Anna nak akan (makan) kek.." "Bonda.. Anna (Ainna) nak cuci angan (tangan)" macam²..


Lepas makan.. cuci tangan... tengok Alyaa ngan Aisha dah masuk ke rumah pengantin tak sempat aku nak cakap apa².. si Ainna dah turun kerusi lepas cuci tangan... terboyot² (perut x-tra tegang sebab dah penuh terisi) aku mengekor budak² tu ke rumah pengantin.. sibuk pulak dorang kat celah langsir bilik pengantin... Alyaa becok tanyer aku.. "Bonda.. pengantin tu maner?"  Aku tak jawab sebaliknya memerhatikan mereka seorang demi seorang... "Kakak... Ainna maner Ainna??"  "Kat ayah kot.." Terkochoh² aku kuar utk mendapatkan En. Ady... aku pesan kat Mak suh tengok²an Alyaa & Aisha kat dlm rumah..


Mata aku melilau.. hati tak tenang... cepat² tanyakan si kecik tu kat En. Ady... En. Ady blur.. dia pon tak nampak kelibat Ainna... hati aku kembang kuncup.. jantung macam nak luruh... satu persatu budak² kecik cam Ainna aku perhatikan... bukan... yg tu bukan... yg nie pon bukan... Ya Allah.. maner hilangnya anak aku... cuba tenangkan diri.. mencari di kalangan tetamu² yg hadir... En. Ady dah berjalan ke hujung tempat letak kereta... tergerak kaki melangkah aku ke rumah berdepan rumah pengantin... aku nampak kelibat budak pakai baju pink... Alhamdulillah... Ainna........... dia tersengeh²... slumber jer dia lepak kat umah orang tue.. tak takot orang langsung.. kasut pon dia bukak.. duduk dalam macam umah sendiri... makcik kat umah tu cakap... "Biar lar.. dia nak main.. kat sini ramai kawan.."  dalam hati aku.. ya Allah.. tak terfikir ke makcik anak siapa budak kecik nie... "Nak luruh jantung saya cari dia makcik.."  En. Ady tengok kelibat aku dan Ainna... dia pujuk Ainna bawak keluar.. dlm keadaan marah² tak puas hati diajak keluar.. si Ainna didukung juga si Ayah..


Aku sebenarnya susah nak percayer.. anak aku dah nak masuk 4 orang... tak terbayangkan biler yg kecik dalam perut nie lahir kelak.. join the kakak² .. bertambah lah kekalutan kami laki bini.. hal kenduri kendara nie.. memang susah kami nak attend.. melainkan org² yg bebetul signifikan yg menanjurkannya.. bukan tak suka.. bukan nak anti sosial.. tapi.. ini lar sebab musababnyer... tak menang tangan... kalau masing² dah besar dah paham bahasa.. senang ceriter... tapi... dorang semuanya kecik² notty.. nie ada 2..3 kenduri aku kena attend lagie.. harus lar hadir kan adik sendiri yg kawen... pening.. pening..
 

Cepat lah membesar anak²... tenangkan hati Ayah dan Bonda..


Inilah ketua.. banyak dah boleh diharap.. cuma kadang² dia lar jadik pencetus semuanya.. ketua selalu ingat dia betul kan..


Monday, April 25, 2011

ADeR ke Yang MeNuNGGu??..


Hehehe.. tajuk tak bleh blah.. hari ini adalah sangat biziiii.. kelam kabut settlekan macam².. since separuh hari telah terisi dengan perhimpuan Jabatan... sambutan 5 thn penubuhan kami.. hmmm... macam² anugerah ada.. tapi itu sumer tak penting.. sebab nan ado sangkut nyo namo den nie haa.. ehehehe.. yang penting perut kenyang.. kita makan free.. ahahahah... sampai termengah² ko nak bangun.. tu lar sumer nak raser... bukan per.. nanti baby kempunan.. hihihi

Okeh... berbalik pada persoalan kita di atas... ada ker?? Ada ker yang tunggu... entri terbaru dari sayer... ahahaha???  Soriii ler.. ada story to up... tapi tu lar.. maser laks takder... soon... minggu nie bos tak der.. boleh lar buat aper yang patut.. hehehe

Saturday, April 23, 2011

..It's NoT aBoUt THe MoNeY..


- Price Tag -
Jessie J Song and Lyrics Code


[Jessie J]
Seems like everybody’s got a price,
I wonder how they sleep at night.
When the sale comes first,
And the truth comes second,
Just stop, for a minute and
Smile

Why is everybody so serious!
Acting so damn mysterious
You got your shades on your eyes
And your heels so high
That you can’t even have a good time.

[Pre-chorus]
Everybody look to their left (yeah)
Everybody look to their right (ha)
Can you feel that (yeah)
We’re paying with love tonight

[Chorus]

It’s not about the money, money, money
We don’t need your money, money, money
We just wanna make the world dance,
Forget about the Price Tag

Ain’t about the (uh) Cha-Ching Cha-Ching.
Aint about the (yeah) Ba-Bling Ba-Bling
Wanna make the world dance,
Forget about the Price Tag.

[Jessie J - Verse 2]
We need to take it back in time,
When music made us all UNITE!
And it wasn’t low blows and video hoes,
Am I the only one gettin’… tired?

Why is everybody so obsessed?
Money can’t buy us happiness
Can we all slow down and enjoy right now
Guarantee we’ll be feeling Alright.

[Pre-chorus]
Everybody look to their left (yeah)
Everybody look to their right (ha)
Can you feel that (yeah)
We’re paying with love tonight

[Chorus]

It’s not about the money, money, money
We don’t need your money, money, money
We just wanna make the world dance,
Forget about the Price Tag

Ain’t about the (uh) Cha-Ching Cha-Ching.
Aint about the (yeah) Ba-Bling Ba-Bling
Wanna make the world dance,
Forget about the Price Tag.

[B.o.B]
Yeah yeah
well, keep the price tag
and take the cash back
just give me six strings and a half step.
and you can keep the cars
leave me the garage
and all I..
yes all I need are keys and guitars
and guess what, in 30 seconds I’m leaving to Mars
yes we leaving across these undefeatable odds
its like this man, you can’t put a price on the life
we do this for the love so we fight and sacrifice everynight
so we aint gon stumble and fall never
waiting to see, a sign of defeat uh uh
so we gon keep everyone moving their feet
so bring back the beat and everybody sing
it’s not about…

[Chorus]

It’s not about the money, money, money
We don’t need your money, money, money
We just wanna make the world dance,
Forget about the Price Tag

Ain’t about the (uh) Cha-Ching Cha-Ching.
Aint about the (yeah) Ba-Bling Ba-Bling
Wanna make the world dance,
Forget about the Price Tag.

It’s not about the money, money, money
We don’t need your money, money, money
We just wanna make the world dance,
Forget about the Price Tag

Ain’t about the (uh) Cha-Ching Cha-Ching.
Aint about the (yeah) Ba-Bling Ba-Bling
Wanna make the world dance,
Forget about the Price Tag.

[Jessie J -Outro]
Yeah, yeah
Oo-oooh
Forget about the price tag.


Friday, April 22, 2011

Dari Pagie TokLeH AcCeSs InTeRNet.. TENSION!!

Akhirnya.. dapat jugak aku access tenet nieh.. gilo suis mender problem ngan line kat opis aku nie.. yg tak bestnyer pc aku termasuk antara yg terganggu.. payah tul... bosan kan idup tanpa internet.. dah tue aku access nie dari mana??  Dari broadband... Alhamdulillah.. akhirnya dipulangkan.. tak.. bukan aku nyer.. opis nyer.. aku nie sebagai guardian jer... biasa lar.. PA sumer gheta mender Bahagian dia yg kena simpan.. bukan senang woo nak pikul tanggungjawab... pepehal jadik... sendiri mau ingat.. huhuhu!

Pagi tadi aku tak kat opis pon.. ada program Jabatan kat Kelab Sultan Sulaiman.. ada program Warisan Tidak Ketara.. "Puisi dan Gurindam"... ramai bebudak sekolah yg datang... fuhhh... sesak dewan.. raser cam sekolah² dulu plak... program abis tengahari... lunch time kan lamer... merayau pulak kat pavillion.. sebenarnya aku malas dah... perut kenyang.. mata ngantuk... tapi harus juga menapak kaki.. sebab aku punya misi yang belum selesai... bos aku suh cari dakwat fountain pen dia.. puas lar aku tawaf shopping mall yg luasnya mak aiii tue... kat TIMES nan ado... pegi pulak ke Parksons... haaa... baru lar berjumpa akhirnya... aku nie maner lar biasa beli² dakwat camnie.. biasa guna pena mata bulat jer... dakwat² basah nie rimas... comot... biler kena air lagi lar... tapi bos aku cakap.. hasil tulisan dia tahan lama... hmmm... ohh sebab tu ker bos² suka guna pen nie.. especially tang nak tenyeh tandatangan kan..

Huhhh... ok lar.. aku nak balik dah nie... kalau rajin kat umah nanti boleh sambung mengarut lagie... :)


Wednesday, April 20, 2011

..HentiKaN BerMaDaH..

Jom nyanyi sesamer..
^____________________^
 
 
 

Jaclyn Victor & Rio Ferbian - Ceritera Cinta

Bertanya sang bayu padaku
Mengapa kau masih disitu
Tiadakah jemu kau menunggu?
Oh…
Dan buat seorang perindu
Penantian hanyalah waktu
Di kamus hatiku tiada istilah jemu
Oh..
Hentikanlah saja jenaka bermadah
Biasa terlalu sering ku dengar
Ceritera cinta tiada berubah
Hanya mimpi yang indah
Akhirnya nanti kecewa
Bukalah sedikit hatimu
Kenali siapa daku
Perit ku pendam rasa hati
Malu mengakui
Hentikanlah saja jenaka bermadah
Biasa terlalu sering ku dengar
Ceritera cinta tiada berubah
Hanyalah mimpi (hanya mimpi) yang indah
Akhirnya nanti kecewa
Tanpa mahu mengakui kau pun dihati
Diluar sedar kau ku rindui
Penantianmu/ku hanya ruang waktu
Tiba masa kan terbukti cintaku
Tak mudah percaya pada pengakuan
Aku dihatimu yang tersayang
Hentikanlah saja jenaka bermadah
Biasa terlalu sering ku dengar
Ceritera cinta tiada berubah
Hanya mimpi (hanya mimpi)…yeah…yeah…
Akhirnya nanti kecewa
 


JoM MaKaN PeN!

Dulu.. maser korang kecik².. atau sekarang pon.. time menulis.. mencari ilham.. mesti ada yg tak sedar.. dia tergigit batang pensel/pen.. yerlar tengah khusyuk... aper??  Tak pernah.. iyerr ker tak pernah.. tak per gigit jer.. tak telan pon.. penat² jer gigit kan.. tapi sekarang.. korang tak rugi lagie.. ada pen yg boleh dimakan begitu saja... heheheh.. tak cayer??  Tengok bawah nie.. sebenarnya agak teruja jugak lar maser memula terjumpa artikel pasal pen nie.. tak sangka ilham terujud melalui satu tabiat lalu terhasil satu produk yang agak menarik... sesuwaiii utk mereka yg suka berfikir lama² sebelum dinukilkan melalui mata pena... hummm... jom kita tengok... saper yg cipta produk simple tapi unik nie..

"You ever wanted to eat my writing pen? Probably not, just insane comes to mind absorb the like. However, Dave Hakkens, Student Academy of Design behalf of Eindhoven in the Netherlands, made a handle that can be called edible. As Dave says, he wanted to create a handle, which he could chew on without getting it dirty. Reflecting on this, he concluded that the ideal for his purposes will handle that can be eaten. Having decided this, he proceeded to create it."

..khuyuk sambil menggigit..
 
..begitu ruperrnyerr gula² di btg pen..

..ada byk perisa..
 
..proses pembikinan..

..panjang tu jer mata tulis dia..
 
..ini gula² yg terhasil dari acuan yg belum disadur..

Saper pernah jumpa gula² camnie di Malaysia??
 

Tuesday, April 19, 2011

OpiCk - RaPuH

I really love this song.. menusuk ke kalbu setiap kali aku mendengarnya.. dan raser macam nak menangis.. setiap bait.. setiap kata benar belaka..

 
**********************

Detik waktu terus berjalan
Berhias gelap dan terang
Suka dan duka tangis dan tawa
Tergores bagai lukisan

Seribu mimpi berjuta sepi
Hadir bagai teman sejati
Di antara lelahnya jiwa
Dalam resah dan air mata
Kupersembahkan kepadaMu
Yang terindah dalam hidup

Meski ku rapuh dalam langkah
Kadang tak setia kepadaMu
Namun cinta dalam jiwa
Hanyalah padaMu

Maafkanlah bila hati
Tak sempurna mencintaiMu
Dalam dadaku harap hanya
DiriMu yang bertahta

Detik waktu terus berlalu
Semua berakhir padaMu


"Ayah ngan Bonda nie macam nak Kawen² jer.."

Semalam lepas balik dari umah mak.. dlm bilik masa baring rehat².. Aisha & Alyaa lepak² ngan aku atas katil..

"Bonda.. Bonda.. biler baby dalam perut Bonda tu nak kuar..?" Aisha seperti biasa becok mulutnya.. bertanya apa sahaja yang terlintas di fikiran..

"Lagi 4 bulan.. sekarang dia kecik lagie.." Aku menjawab seperti biasa..

"Ermmm.. tapi.. Aisha tak tau baby dalam perut Bonda nie nama dia apa.." Itu yang menjadi persolannya.. aduhhhhh...

"Bonda baby nie nama apa.?"

"Entah lar.. Bonda pon tak tahu.." Speechless..

*********************

"Bonda.. nanti baby dalam perut Bonda tu kuar Bonda nak bagi saper..? Bonda nak bagi kat Umie ke Cik Ani?" Dia buat dah... slamber jer tanya...

"Apsal pulak Bonda nak kena bagi kat orang..?" Aku tanya dia balik.. budak nie suka bagi soalan pelik².. agaknyer dia nak tau saper nak jaga adik dia kot..

"A'aa.. mana boleh bagi kat orang.. nie anak Bonda.." Sambil sengeh²..

**********************

Dalam keta kami selalu melalak kuat² menyanyi lagu² yg keudara di radio.. sumer anak beranak.. bajet kunun tak der yg dengar.. yelar.. cermin keta sumer tutup kan.. ahahaha... konsert sepanjang jalan.. yg best biler lagu² lama yg anak² aku tak pernah dengar.. jadik dorang tak tau nak ekot.. maka dengan bangganyer aku ngan En. Ady jer yg buat konsert... hehehe... seperti biasa dorang jeles...

"Aisha tengok Ayah ngan Bonda nie macam nak kawen² jer.." maksud dia gedik nyanyi sama²..

"Nak kawen²... abis Aisha ingat Bonda ngan Ayah nie dah kawen ke belom?"  aku memang suka soal dia balik.. sajer nak telah apa yg ada di fikirannya..

"Belom lah!"  Ahahaha.. aku ngan En. Ady berpandangan..

"Kawen tu aper Aisha..?"  Aku nak duga pengetahuan si cilik yg mulut banyak tue..

"Kawen lah.. pakai songkok.. pakai tidung (tudung)..." Hahahah...

"Lagie..??"  Tak cukup bahan nak gelak weh...

"Pastu dapat anak..." Aisha explain lagie.. hehehe

"Abis Aisha tu anak saper??" Aku nak duga akal dia..

"Anak Bonda lar..." tau pon...

"Abis.. Ayah ngan Bonda nie dah kawen belom??" Aku tanyer lagie.. dia nie paham ker idak apa yg cuba aku jelaskan...

"Belom lah... kalau kawen kena lar tunang dulu..." Aku ngan En. Ady berpandangan lagie...

Ahahahahahhhahahaha... full stop.


Monday, April 18, 2011

Genap sudah 7 hari..

Akhirnya yg ditarget telah dicapai.. arinie aku kursus lagi... lengkap lar sudah 7 hari berkursus.. lepas nie boleh lepak² tak yah pk dah.. yg wajib telah dipenuhi... Alhamdulillah..

Pagi tadi kelam kabut.. ikutkan hati malas sebenarnya nak datang kerja.. badan adalah sangat letih tidak bermaya.. dan rasanya darah aku berada di tahap yang low... coz kepala agak ting tong pagi tadi.. macam nak pitam.. dan tekak agak mual.. rasanya keadaan terjadi kerana terlalu mengerah tenaga menyusun atur bilik tidur bagai nak rak.. of course dengan bantuan En. Ady.. yelah sebelum perut nie terlebih boyot.. harus selesaikan mana² yang boleh dan.. mengemas membasuh seperti rutinnya... tidak cukup tidur + tidak cukup rehat = penat...

One of my colleague sudah pon bersalin.. baru 7 bln tapi due to darah tinggi complication.. dia tumpah darah.. bersalin emergency ceaser pagi tadi.. Alhamdulillah mother & baby selamat.. tu lar kan.. pregnant lady nie nasibnya unpredictable.. segalanya mungkin... yang boleh dielak.. kita elakkan.. kita hanya merancang.. Dia yang tentukan.. semoga segalanya berjalan lancar buat diri dan bayi di dalam rahimku ini.. amin~


Friday, April 15, 2011

..THiS iS SaD..

Tolong jangan bazirkan makanan.. bersyukurlah dengan rezeki yang diberikan Tuhan.. rahmat yang dinikmati tidak terbandingkan.. kadang² kita lupa.. tidak semua menikmati apa yang kita ada...

Please.. Don't ever waste your food...







Thursday, April 14, 2011

Kan DaH Kata.. BeLi KeTa.. UKuR DuiT SeNDiRi..




F1 2011 LiTaR SePaNG: Part 2

Sambungan dari entri ini.. aper perasaan maser tengok race nie.. hurrmmm... menakjubkan.. dengan bunyi berdesing ngauman enjin keta² lumba.. kuat giller bunyi dia dan bunyi enjin memasing adalah tidak samer.. ngauman.. deruman dia nyata berbeza.. dan yg paling tokleh lupa... berdesuppppppp!  Keta lalu tak sempat nak kedip mata.. nak amik gambar ngan kamera cikai nie.. kena bajet² sblm keta sampai.. kalau sampai baru nak snap alamat amik gambor jalan jer lar.. macam seronok plak main tangkap² gambar racing nie.. kepuasan dia bila dapat captured.. wahhhhh.... tererrnyer haku.. hahaha!!

..keta² super sport car nie tengah beratur nak  perform kehebatan keta masing².. cantik² keta nie..

..panas maser tu.. perut pon lapar.. maka misi mencari makan dijalankan..  mahal tau makanan² yang dijual kat sini.. paling murah pon sumer start ngan harga RM5.00..
..sib baik lar tiket kami disertakan kupon makanan, satu utk makan tengahari.. satu untuk minum petang..
..selaku somi mithali.. En. Ady menjalankan tanggungjawab mengambil makanan.. tu.. seperti yg di dalam kotak tu.. nampak best... tapi...

"Abg.. Abg amik makanan vegetarian ker??"
"Tak lah.. Abg tengok sumer samer jer.. "
"Abg nie biar betul.. tu abg tengok makanan orang lain.. dorang ada ayam.. ada pasta.. kita makan sayur panggang dalam roti jer..?"
"A'aa lar.. maner Abg tau ada pilihan.."
Huhuhu.. makanyer kami makan makanan yg penuh sihat hari itu... petangnya utk tea time amik pack time nak balik.. dapat air coffee late, mineral dan salad semangkuk...sayur lagie.. kambeng lar kita arinieh!  Tapi.. sib baik air dari coffee bean dan salad dia sedap..

..nie lar makanan option lain tu.. curi² snap yg orang makan.. ahahaha...

..nampak yg kat telinga En. Ady tue??  Tue benda yg sangat penting harus ada kalau nak teruskan niat duduk kat Grand Stand nie.. kalau tidak mau pecah gegendang telinga... kuat sangat bunyi enjin keta.. kalau tak dak.. kat sini pon ada jual.. tapi harga dia.. sendiri mau ingat larr.. sib baik kami dapat sekali dalam pakej..
..yer lar.. saya jakun.. first time tengok racing live..
..malu.. ahaks!

..Hari Sabtu org boleh tahan.. tapi tak lar sesak sangat.. Ahad kompem lar tak der tempat yg kosong..

..maser kitorang tengah asyik tengok persembahan sport car tue ada insiden yang tidak diingini berlaku... tu dia.. dalam sumer keta dah start jalan.. ada satu keta dok statik kat jalan.. aku raser keta dia ada problem.. blom sempat keta dialih.. bedeboomm.. keta lain dengan kelajuan super juga dah langgar dari belakang.. perghhh.. bukan takat tengok lumba keta live... accident live pon kitorang tengok... tercabut bumbung keta yg kena langgar tu.. sib baik pemandu dia tak der apa².. dorang dah pastikan tahap keselamatan yg tinggi.. tapi dia kuar dalam keadaan pening² lalat jugak lar..

..sumer asyik memerhatikan..

 ..kami pon..

..pertunjukkan tergendala.. sementara kesan kemalangan dibersihkan..
..lama jugak.. boring.. hahaha

..keta petronas nie.. Malaysia punya team.. bangganya dapat snap.. ahahaha.. poyo lar KakPah!

..sampai masa dorang akan kembali ke garaj utk tuka part² yg patut.. isi minyak dsbnya..

..keta² lain pon aku snap jugak.. kan tengah sonok main snap² keta lumba.. best.. tak cayer cuba lar.. sebab susah nak capture..

..nie dia barisan kita.. ahahaha... gadis litar.. warna putih sumer.. selim melim.. berjalan ala² miss world.. pastu ramai lar yg dok amik gambar dorang tue..

..OK lar.. merasa sudah F1..  ^_____________________^


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails