.:KeNaLaN MaYA BoNDa:.

JoM TuKa LiNk di SINIE

Thursday, January 28, 2010

Resepi Bonda: Puding Roti Lemak BerkRim

Bagi tidak menghampakan permintaan seorang sahabat baik haku nie.. hehehe.. nie haa resepi buat puding roti seperti yg diminta.. boleh jer godek kat internet kan hahaha... tapi takper.. Kak Pah baekkk atiiii... jom kita masuk dapur....

Ini bahan²nyer.. senang jer pong! For ur information.. Puding Roti nie adalah salah satu pencuci mulut fav aku sumer pon peberet.. camner tak gumoks.. ahaks kira sekali hadap 5..6 ketui bleh abis sekelip mata... hahahaha....

Okehhh dah sediakan bahan² kat atas tu.. hmm.. jom kita mulakan.. memuler korang panaskan susu cair (aku guna 2 tin susu cair tu.. ermm boleh jgk kalau ko nak guna air soya kotak besar yg jual kat kedai tu.. lagi sedap.. lemak² masin nanti raser dia..) tu kasik suam.. api kecik jer.. agak² dah suam (jgn leka sampai menggelegak laks) tutup api... tujuan nak cairkan butter jer.. bila dah suam.. masukkan 2 sudu besar butter dlm susu suam tadi.. (mentega.. kot² ada yg tak tau apa itu butter.. hehehe) kacau²

..masukkan 2 sudu besar tepung custard dlm mangkuk.. tambah sikit susu suam tadi.. kacau jgn kasik ketul.. pastu tuang dlm susu tu balik... then.. tambahkan dlm bancuhan susu tadi 7 sudu besar gula pasir.. (ikut korang lar kan nak manis macam mana)

..pecahkan tiga bijik telur.. pukul ngan garfu.. then add 1 sudu kecik esen vanila.. kacau sebati..

.. carik²kan sebuku roti tadi pastu masukkan dlm loyang yg dah digriskan dgn mentega macam kat atas nie..

satukan semua adunan tadi.. (adunan susu + telur).. kacau rata.. Untuk lebih umpphhh.. bleh jer tambah kismis dan serbuk kayu manis (cinnamon powder) kat atas roti nie.. baru bau Aunty Anne nyer roti semerbakkkkkk...

Pastu kukus...

...dan sebenarnya ini dia.. dah siap.. sekejap jer pon... sejukkan.. simpan lam peti ais.. pastu bleh lar potong.. ;)

Sedap tak... SEDAPPPPPPPPPP!!

SKIVA Warehouse Sales!!

Calling..calling all shopaholic out there.. (yg suka sgt bershopping dengan harga RUNTUH!!) nie nak bagitau.. Skiva yg terkenal dengan Ladies' Lingerie nyerrr.. akan mengadakan first Warehouse Sale of 2010... dari 29 Jan 2010 - 01 Feb 2010... dibuka dari pukul 10.00 pg - 9.00 mlm.... jom ler pegi.. kot² ada pakaian kat dlm yg cantik.. menarik dan harganya da bomb.. boleh lar rembat bebanyak.. hahahah.... nak maklumat lanjut.. klik kat gambar di bawah nie... bleh tgk peta ke sana.. ;) Suka?? Sukerrrr?? Sukerrrrr taks?? Heheheh...






Wednesday, January 27, 2010

::little fingers world @ full of wonder contest::

Photobucket

Contest nie dianjur oleh
Mama Eerish sempena birthdaynya yg ke brp.. heheh saya tak tau.. bagi blogger lain yg berminat nak turut serta memeriahkan contest nie maklumat lanjut boleh didapati di Ten Little Fingers.. kena cepat².. sebab tarikh tutup dia pd 11 Februari 2010... tak lamer jer lagie.. ;)

Hurrmmm Mama Aerish.. nie lar gambar my ten little fingers yg sedang asyik dlm dunia dia sendiri... explore segala benda yg ada dekat dia.. pandang, pegang, raser... everything is so interesting to learn.... buat si Aisha yg baru 6 bulan ketika itu..


Explorer: Putri Aisha Ameerah binti Ady Putra

Bonda Explorer: Sharifah Zurina binti Syed Zulkefeli
Umur Explorer (skrg): 2 tahun 3 bulan

Jom TenGOk WaYaNG.. Hohoho..

Bang.. jom tengok wayang.. citer AVATAR eak.. hehehe.. again It's all be on me.. :P Bukan per sekali sekala release tension.. rilekskan minda dari dok pk masalah keje.. duit.. utang.. masalah DONiA yg tak pernah habis... (elok kita tengok wayang berdua dengan pasangan masing² (bagi yg dah kawen lar eak).. dating berdua nie merupakan terapi hubungan suami isteri yg cukup baikk... lalala.. jadi silakan lar ajak laki masing² kuar² dating.. ke maner pon boleh kalau pon tak minat tgk wayang.. bukan buat wayang tau) hahaha...

Nie haaa.. walaupon aku nie tidak lar merupakan org yg advance.. terkini dan sensasi dari segala segi.. tapi aku nak lar jugak tgk citer nie kan... nak tgk keBESTan nyer yg dicanang di sana sinie.. ohhhh... dgr citer dorang amik maser yg lamer nak siapkan felllem nie... Nieh.. kita tgk apa kata
Cik Wiki.. kat bawah nie..


Avatar is a 2009 American science fiction epic film written and directed by James Cameron and starring Sam Worthington, Zoe Saldana, Sigourney Weaver, Michelle Rodriguez and Stephen Lang. The film is set in the year 2154, when humans are engaged in mining reserves of a precious mineral called unobtanium on the lush moon Pandora of the Alpha Centauri star system. The colonists' expansion threatens the continued existence of the Na'vi, a race of humanoids indigenous to Pandora, as well as the moon's ecosystem. The film's title refers to the genetically engineered Na'vi bodies used by several human characters to interact with the natives of Pandora.

Development on Avatar began in 1994, when Cameron wrote an 80-page scriptment for the film. Filming was supposed to take place after the completion of Cameron's previous film Titanic, for a planned release in 1999, but according to Cameron, the technology was not yet available to portray his vision of the film. Work on the language for the film's extraterrestrial race began in summer 2005, and Cameron began developing the script and fictional universe in early 2006.

The film was released in traditional 2-D, as well as in 3-D, using the RealD 3D, Dolby 3D, and IMAX 3D formats. Avatar is officially budgeted at $237 million; other estimates put the cost at $280–310 million to produce and $150 million for marketing. The film is being touted as a breakthrough in terms of filmmaking technology, for its development of 3D viewing and stereoscopic filmmaking with cameras that were specially designed for the film's production.

Avatar premiered in London on December 10, 2009, and was released internationally on December 16, 2009, and in North America on December 18, 2009, to critical acclaim and commercial success. The film broke several box office records during its release and became the highest-grossing film of all time, surpassing Titanic. (Avatar is the twenty-sixth highest-grossing film in North America once adjusted for inflation.) Due to the film's success, Cameron confirmed that there will be a sequel.

Yang nie laks kata dari
En. Mojo berkenaan kehebatan cerita nieh yg telah berjaya mencantas kedudukan teratas ranking dunia yg dah bertahan selama 13 tahun.. iaitu fellem Titanic.. wowww... dasat ehhh.. jom bacer!


Avatar kept trucking over the weekend, boasting not only the biggest gross by far but also the smallest decline among nationwide releases. James Cameron's juggernaut calmed by just 18 percent, which was almost as small as Titanic at the same point. Raking in $34.9 million, Avatar broke the record for sixth weekend gross formerly held by Titanic's $25.2 million (though Titanic retains the crown in terms of estimated attendance).

On Saturday, its 37th day, Avatar surpassed The Dark Knight's $533.3 million total to become the second highest-grossing movie of all time, though, in terms of attendance, it likely hasn't yet cracked the Top 50. At its current trajectory, Avatar will exceed Titanic's $600.8 million total within two weeks. In 38 days, Avatar's tally stands at $551.7 million, 80 percent of which from 3D presentations (including 16 percent from IMAX venues alone).

Overseas, Avatar had another $100 million plus gross, easing just 16 percent from holdovers alone and setting a new sixth week benchmark. On Saturday, it laid claim to a record that was once deemed unobtainable: biggest foreign gross ever, eclipsing Titanic's $1.24 billion. Through Sunday, Avatar has tallied nearly $1.29 billion. Italy was its top market of the week with $13.3 million (down only eight percent), while China was second with $12.5 million (off 31 percent for a record-breaking $103.1 million total), despite the communist government stripping it of its 2D screens, and France was third with $10 million (down ten percent). Worldwide, Avatar is a smidgen behind Titanic's $1.84 billion and will handily achieve the top spot on Monday.

Back to domestic, two movies about winged men, Legion (2010) and The Tooth Fairy, and medical drama Extraordinary Measures debuted to mixed results. Unleashed on approximately 2,900 screens at 2,476 sites, Legion drew $17.5 million, good for second place but about average compared to other siege/survival horrors or biblical thrillers. The start was effectively the same as 30 Days of Night, Max Payne, Pitch Black and Demon Knight in terms of attendance. While Paul Bettany's angel character was the centerpiece of the poster, Legion's main selling point was taking seemingly innocent people, like a grandma, an ice cream man or a child, and then having them turn demonic, stretching and contorting their bodies in creepy ways a la the advertising for movies like The Unborn (2009), Boogeyman and others. Distributor Sony Pictures' exit polling indicated that 58 percent of the audience was male and 54 percent was over 25 years old.

The Tooth Fairy extracted $14 million on around 3,700 screens at 3,344 sites, which was significantly less than the openings for Dwayne "The Rock" Johnson's previous family movies The Game Plan and Race to Witch Mountain. It was also below par in relation to similar movies and about the same as College Road Trip. Tooth's decay can be attributed to a premise that was like The Santa Clause movies, only centering on a far less popular character and without that franchise's relatable family appeal and connection to reality. Tooth's advertising amounted to a bunch of incongruous gags related to the one joke of seeing big guy Rock in wings (though no tutu), which one can gleam from the poster. Mitigating the opening is that Tooth is likely to hold up better than Legion and others due to its family target. Distributor 20th Century Fox's research showed that 75 percent of the audience was parents and their children and 60 percent was female.

Extraordinary Measures made $6 million at 2,549 sites, which was less than half of My Sister's Keeper's debut and less attended than the other medically-related Measures movies, Extreme Measures and Desperate Measures. Extraordinary's marketing was star struck, including a nondescript poster featuring overlapping images of actors Harrison Ford and Brendan Fraser, but made the bigger mistake of sending mixed messages: some ads tried to sell the picture as a medical thriller, while others as an inspirational drama (one ad tried to associate it with The Blind Side), most of which were vague to boot. The trailers and television spots focused on Harrison Ford, and very little on top-billed Brendan Fraser, all the while presenting a television movie aesthetic with a forced attempt to gussy up the proceedings with golden, sparkling title card graphics. According to distributor CBS Films (Measures is their debut release), 80 percent of the audience was aged 35 years and older and 59 percent was male.

Meanwhile, The Book of Eli retreated 52 percent to $15.7 million, lifting its total to $60.7 million in ten days, and The Lovely Bones and The Spy Next Door had over 50 percent drop-offs as well. There were relatively minimal drops again for It's Complicated, The Blind Side and Up in the Air, while Sherlock Holmes had its best hold yet.

In other milestone news, Alvin and the Chipmunks: The Squeakquel crossed the $200 million mark in 32 days, which was faster than the previous Chipmunks movie's 43 days.


Tuesday, January 26, 2010

"wONDerPeT!!"

"Telefon.. telefonnn berbunyiiiii.. telefon.. kami datang... ada haiwan dalam bahaya... ada haiwan dalam BAHAYA!... Ada haiwan dalam bahaya di sanaaaaaaa.........."

Wonderpet..
Wonderpet.. dah berjaya...
Membantu anak unta yang kesusahannnn..
Kami tak besar dan kami tak KUAT!!
Bila BEKERJASAMA....
Semua jadi MUDAHHHH...
wONDErPet.. WondeRPet.. yeahhh WONDERPETTTTT!!

Haaa.. tu dia.. saper ader anak kecik tau larr nie lagu apa.. hehehe.. anak² aku mmg dah hafal dah lirik lagu nie.. mak pak dia pon hehehe..

Perkenalkan kat bawah nie lar wonderpet anak² aku.. sekor Alyaa punya.. sekor lagi Aisha punya.. errrmmm Ainna punyer tak der lagii larrr... sbb maser ayah beli kekura nie Ainna tak dak lagi.. En. Ady beli sebagai hadiah Birthday Alyaa yg ke-tiga tahun..

Kura² yang En. Ady beli nie asalnya dari Amerika Selatan, Brazil juga dikenali dengan nama Red Ear Slider atau nama latinnya Chrysemsy Seripta Sp.. Alyaa nyer nama Toto.. Aisha nyer nama Titi.. sekor jantan.. sekor betina..

Maser memuler bawak balik umah aritu (masa baru beli lar) dedua ekor sama size... sekarang.. cuba tgk... sekor besar sekor kecik... Tapi yg maner jantan.. yg maner betina?? Korang tau..??

Cara dia mudah jerrr... tengok kat bawah dia.. yg nie laki aku kata kura² jantan..

..yang nie plaks kura² betina.. nampak tak beza corak dia.. Selain dari beza corak.. jantina kura² nie jugak boleh dibezakan melalui size, ekor dan kaki dia.. yang betina size dia lebih besar dari yg jantan, kaki pendek dan ekor pendek tidak runcing macam yg jantan.. satu lagi bhgn bawah dia.. agak cembung dari yg jantan yg leper.. sbb yg betina guna utk produce telur.. aku tanyer kat pakcik google tadi.. byk maklumat yg aku jmp.. pada sapa² yg minat nak tau lebih lanjut boleh rujuk link² kat bawah nie..

1.
Pemeliharaan Kura² Brazil
2.
Informasi Kesihatan Kura²
3.
Merawat Kura² Brazil
4.
Pengenalan Asas Kura²
5.
Fakta & Kesihatan Kura²
6.
Jantina & Pembiakan Kura²
7.
Kisah Seorang Pemelihara Kura²


Kura² En. Ady beli dengan 2 balang.. asing².. tapi kesian kan biler duduk asing².. cam ner nak bergurau senda.. hahahaharrr.. hmmm nie En. Ady taruk dalam salah satu sinki kat dapur.. biar dia lepas bebas bergerak sikit..

..kesian kan biler tgk binatang idup terkurung.. tu ler pasal yg aku nak sgt buat kolam kat kawasan sekangkang kera kat depan umah aku tu... pasal nie larrr... nie haa kesian kat makhluk Allah nie..

..kura² nie aktif tau.. biler nampak jer saper² dtg kat sinki berlari² dia kat situ.. dulu aku agak geli nak pegang.. sekarang tidak lagi.. siap boleh geletek² lagi.. hahaha!!

Biler kekura nie takot.. dia tarik kepaler dia masuk dlm.. aku sebenarnya tak sabar nak tunggu kekura nie bertelur.. agak² biler lar tu kan.. aku search jgk agak² biler umo kekura matang bleh bertelur.. tapi tak jmp jawapan yg spesifik.. ada ke antara korang² yg bela kekura kecik nie jgk.. korang ada jawapan untuk aku?? Anyone??

Goodies Bag Contest


Mummy Alisya nak bagi Goodie Bag pada yang bertuah sempena birthday Alisha yang pertama.. dengan syarat yang cukup mudah.. sila bacer kat sini ;)
Oh yer.. Saya rasa Alisha dilahirkan pada 29 Januari 2009.
Betul tak MuMMY??


BIZKIZZ COLLECTION – CONTEST 2010


Contest nie dianjurkan SitiSifir dan ditaja oleh Makcik Rehan selaku individu yg berbesar hati nak bagi hadiah buat contestants bertuah yang dipilih.. Untuk maklumat lanjut berkenaan contest nie.. boleh lar terjah blog cik SitiSifir.. Hadiah² menarik menanti anda di sanaaaa... heheheh.. ;)

Kat bawah nie lar koleksi brooch yg ada dalam simpanan saya..

Ini slogan (seperti yang disyaratkan) menyengat dari saya.. harap² terkena lar sengatannyer.. hihihi

SAYA SUKA PAKAI BROOCH KERANA MENGGUNAKANNYA TUDUNG MENJADI LEBIH KEMAS, ANGGUN DAN BERGAYA.



Sunday, January 24, 2010

CeRiTa CeRiTi Ari SaBTu..

Selamat petang semua... dah makan?? Alhamdulillah masih merasa nikmat Allah hingga ke saat ini.. En. Ady dah pegi keje.. me with my three power puff girls stay at home.. tak buat apa2 hari nie.. walaupon pd mulanyer dah plan nak jenguk2 nursery pokok... aku nak mulakan projek astakona idaman semuler.. setelah lama aku tinggalkan macam hutan belukar tanah sekangkang kera tu.. aku nie suka pokok2 dan tanam menanam... mak kata tangan aku sejuk... tanam pokok senang tumbuh... tapi tu larrr... kalau tgk keadaan dpn rumah.. pokok sumer cam idup segan mati tak mahu jer... sebab aku dah lamer tidak memberikan sentuhan ajaibku.. hahahaaaa... ajaib tu... jgn buat main! Aku malas nak berkebun lately sbb bahan yg aku nak utk cantikkan taman kecik aku tak dak di depan mata.. makanyer niat aku asyik lar tertangguh... walaupon aku nie orgnyer tidak suker bertangguh... tapi masa dan keadaan membataskan segalanyerrr...

Last week En. Ady asyik lar balik keje lewat.. lima hari keje.. 2 hari jer dapat balik bersama.. 3 hari lagi drive sendiri (hari Rabu bertemankan opismate yg tumpang keta balik sekali) menghadapi kemacetan jalan menuju ke rumah emak.. (anak2 kat sana kan..) makanyer telah 2 minggu xtvt sauna aku tergendala begitu sahaja... bukan aku tak usaha nak kuruskan badan... tapi nak mengotakannyer.. memerlukan semangat dan kehendak yg tinggi utk dilaksanakan... semangat tu yerrr... dah ada... tapi sokongan tu kurang... rutin harianku yg tak menentu membuatkan setiap yg dirancang tak dapat dilakukan seperti sepatutnya... huhhhh... bosan! Ingat ker nak capai target berkurang 8 kilo end of this March.. kalau macam nie nampak gayernyer.. kena tambah lar masa lagi sebulan dua... bila badan dah bertambah berat nie.. serius.. pergerakan rasa slow... cepat letih... stamina kurang... (macam org sakit jer) dan yg paling teraser... self confidence tu dah makin kurang... tak selesa biler berjalan... sebab membawa lebihan muatan di badan... alahaiiii... alangkah jelousnya tiap kali menatap figure org lain yg cukup mantop dan solid... dorang tu tak makan ker haa??

Heh.. dlm sibuk2 nak kurangkan berat badan... semalam aku mengkhianati ikrarku lagi... aku pergi ke perjumpaan ex-UiTM mate kat Flaming Steamboat Sunway... keterujaan nak bertemu kembali kengkawan melebihi segala... seronok tui dpt jumpa dorang... telatah dan gurau senda beramai2 maser tu bebetul membangkitkan nostalgia lamerr... dan seriusss... aku raser sungguh terusik... perasaan yg dah lamer aku tinggalkan bertahun2 sesudah menamatkan pengajian diploma... you rock gurlss!! Oh yaaa... perjumpaan semalam jugak sebenarnya sebab nak berjumpa Si McDa yg pulang bercuti sebulan di Malaysia... (lots of thanx ya Mc'Da for the presziee.. susah2 sajer!) RM21.00 nett jer makan kat situ.. variety choice of food to be steamed inside the boat.. wakakak.... berbaloi2... makan sampai bunciiitt itu perut... giloooo... aku kalau bab makan camnie mmg dah tak pedulik sama itu diet... yg penting aku raser sumer.. hahaha... duit tu beb... duittt... harus makan sepuasnya... ikhsss.. terukkk tuiii kan Kak Pah niehhh... tolong jgn ikut contoh tak senonoh aku nie... hehehhe..

Sib baik ler ada biscuit stick nie.. dpt ler BoNDa menikmati hidangan dengan tenang..

..tengok.. pipi aku dah samer naik ngan Ainna.. hancurrr... hancurrr segaler diet..

..Alyaa maser nie masih tahan daulat dok atas kerusi..

..cian Ainna dia layan makan nie jer.. yg lelain tu cuit2 sikit kasik dia raser..

..tgk aper budak bertuah nie buat..

..serabai sungguh rambut si Aisha nie.. raser cam nak botakkan jer kepaler dia.. biar kemas sikit rambut yg tumbuh pastu..

..Emy Faz ngan anak nyer.. samer jer kan menoleh tgk kehavoc-an kengkawan lain yg baru sampai.. agak ramai jgk yg aku tak baper nak kenal.. cam muker jer.. nama tak tau.. hehehe.. (aparaaa Kak Pah nie kan.. aku nie low profile.. hahaha)

..waaa.. si Alyaa menikmati..

..Ainna dgn menunya tersendiri..

..En. Ady layan makan aritu..

..Aisha.. abis comot baju dia pastu..

..waaa... gumokkknyer haku!!!

Tak banyak gambar yg aku snap aritu... maklum ler aku tak dok kamera canggih... lagipun dah ramai reporter aritu... harus gambar aku mintak ngan dorang jer nanti... kitorang lepak dari kul 5.00 petang... dlm kul 7.40.. me and my family terpakser angkat kaki.. sblm power puff girl tu memberontak.. iyer larrr... baper lamer pon bebudak bleh sit still kat satu tempat.. biler dah boring mula lar berlari ke sana sini.. main pintu... jerit2 macam tarzan.. fuhhh... sebelum mak pak plaks bertukar jadik makhluk jadian.. beh baik ler angkat kaki.. lagipun nak kejar solat Maghrib sbb kami perlu ke destinasi seterusnya lepas tu.. after all the hugs n kissess.. off we went to my FIL house kat Puchong...

..hari coklat sedunia.. hahaha... yg kat atas nie coklat dari Mc'Da dan my SIL yg baru balik honeymoon kat Langkawi.. dia jugak bagi T-shirt ngan beg duit syiling utk aku..

..yang nie coklat dari Dublin.. thanx Mc'Da..

..nie bukan adiah lucky draw Mc'Da aritu.. adiah dia dah post dia kata.. aku pon tak tau aper mendernyer.. sbbnyer blm sampai..

Papa keseorangan kat umah maser tu.. kami dtg membingitkan suasana... yang tua makin tua... yg muda laks idak ler makin muder.. tua jgk lar kan... maser tak menunggu kita... tressure every single moment we have in this life.. hidup hanya sekali kan... tanggungjawab seorang anak menjaga kebajikan org tua... sesibuk maner pon idup nie... tangan yg membesarkan kita.. jgn sekali kita luper... hargailah mereka sementara hayat masih ada... papa nampak seronok melihat anak cucu di depan mata... (kalau saja abah aku masih ada.. mesti dia pon macam papa... menanti kehadiran cucu2 utk bergurau senda)...

Semalam kaki pertama aku tergelak dgn kata2 yg kuar dari mulut bapa mertuaku.. tak sangker pandai jugak papa buat lawak... kisahnyer maser tu kitorang tengah tengok animal planet kat tv.. En. Ady bertanya pada Alyaa...

"Alyaa tu aper apa?? Buaya dlm Bahasa Inggeris apa?".. En. Ady cuba menarik perhatian si Alyaa utk belajar sambil menonton tv...

"Crocodile!!" jawab si Alyaa...

"ABC.." tetiba papa laks menyampuk... kami terdiam... dlm hati aku tertanyer2.. apa sangkut paut crocodile ngan ABC.. En. Ady nak ajar Alyaa Bahasa Inggeris... Papa laks nak ajar cucu dia ABC ker..?

"Aligator.. Buaya.. Crocodile.." Tu dia... ayat papa sambung... Hahahah!! Suasana tenang pecah dengan derai tawa berdekah2 dari kami... betul juger yer aper yg dikatakan oleh papa... sungguh kelakarrr... hahaha!! Kekreatifan otak org tua² nie terkadang tak terjangkau dek pemikiran kita.. tgk lar cara dorang merangkaikan satu² benda.. byk lar yg boleh kita belajar dari orang yg dah lamer makan garam kan...

En. Ady makan lagi nasik di rumah papa yg sangka aku perutnya itu tak mampu nak menyumbat apa2 lagi... byk woo dia makan kat steamboat aritu.. anak.. dah pulang ke pulang ke rumah.. of course selera tu terbuka biler tgk lauk yg dia biasa makan.. hehehe.. lauk aperr?? Tanyer En. Ady...

Pukul 12.00 tgh malam.. kami pamitan utk pulang ke rumah kami.. nun di atas bukit.. penat sudah.... dlm perjalanan.. bebudak sumer dah tido.. letih seharian berjalan...


Masih belum tidO..

Jam dah pukul 2.40 a.m... dan aku masih di sini mengadap laptop menongkat mata.. ntah... susah plak nak tido.. mengantuk... hmm iaaa.. tapi selalunyer mata aku mmg lar teramat payah nak lelap.. adakah aku mengalami sidrom insomnia? Aku harap tak.. ya.. tak siapa mahu diundang penyakit.. cuma selalunya fikiran ini tidak pernah diam dari berfikir...

Sebelum tido.. aku selalu berfikir.. apa yg akan aku lakukan esok hari.. keje aper yg belom beres.. keje aper yg aku nak bereskan... maner yg penting.. maner yg tidak.. kadang2 pulak.. terimbau2 kenangan memori silam.. kadang2 aku masih terbayang2 perkara yg terjadi siangnya.. teringat keletah anak2... dan selalunya memikirkan masalah dan impian... banyak impian ingin aku capai.. tapi banyak juga halangan yg merantai kaki utk terus mara menjejak mimpi... waaaa.... mengantuk sudahhhh.... aku malas nak pk apa2 sebenarnyer.. tapi.. fikiran tu berlegar2 dengan sendirinya sehinggalah tidak sedar waktu biler mata ini terlelap... okehhh.. si Ainna dah menangis.. got to park my fingers.. gud nite.. sweet dream to alll....

Friday, January 22, 2010

"Chomel"


Aku pasti di dunia online nie.. ramai yg dah tau kedai chomel ni.. especially ibu² yg breastfeeding their babies.. hmm.. sbb kedai chomel nie byk tolong ibu² berhati waja nie meneruskan niat suci murni depa dlm memenuhi tuntutan membesar bayi dengan hanya susu ibu..

Untuk pengetahuan u all yg tak tau... mehhh aku citer serba ringkas pasal kedai chomel nie.. haa.. bagi ibu² mak² kat luar sana.. yg fully breastfeed baby.. yg sedang pregnant.. boleh lar surf blog kedai online Chomel yang dipunyai Pn. Erni Fadzila Saharudin nie untuk membuat persediaan menyambut cahaya mata buah hati pengarang jantung u all.. sbb barang² produk keluaran chomel bukan saja seperti namanya "COMEL" tapi mmg lar u all perlukan utk membantu u all menyusukan bayi tidak kira di nana sahaja.. tanpa rasa segan.. malu.. dan aset korang tetap selamat terlindung ketika dengan bangganya menunaikan tanggungjawab seorang ibu.. Pn. Erni nie jahit sendiri nursing cover yg agak mahal kalau nak beli kat luar.. melainkan u jahit sendiri.. tu pon kalau ader maser kan.. so the choice is yours.. dengan adanya pilihan camnie.. tanggungjawab menjadi ibu dan memelihara maruah diri menjadi semakin mudah untuk ditunaikan... ohooo.. (pls jangan main selak² jer susukan anak depan org.. walaupun itu utk anak.. tapi.. aset anda hanya utk yg berhak.. pelihara sebaiknya.. jgn bagi mata² nakal itu melakukan zina mata... dan u all tau tak.. dgn cara u all tu boleh meransang org yg melihat menaikkan nafsu syahwat secara tak sengajerr.. mmg u all tak niat.. tapi.. org yg melihat tu manusia biasa.. ingat... selagi bergelar manusia.. selagi itu nafsu mampu menguasai segalerr.. terberceramah pulokk.. hehehe begitu lar mukadimahnyer... terlebey sudah.. so.. memandangkan saya masih ada baby kecik yg masih lagi menyusu.. Cik Erni.. saya mau adiah yg kat bawah nie.. boleh??



Mekasih... ;)


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails