.:KeNaLaN MaYA BoNDa:.

JoM TuKa LiNk di SINIE

Thursday, June 8, 2006

Am Still HeRe..!

Yaa.. Am still here.. kat opis nie.. supposely I stay home.. today is my due date.. yet I'm coming to work.. bukan buat aper sgt pon kat opis.. tapi kengkawan opis sumer cam takot² jer tgk aku.. as if I'm an explosive time bomb... bom jangka yg boleh meletup bila² maser.. dah 3 hari actually aku dtg keje.. aku MC tiga hari jer.. Khamis, Jumaat ngan Senin arituh.. on Tuesday aku dah masuk opis balik.. nak wat camner.. baby aku nie tadak tanda nak kuar.. dia suka dok dlm perut mummy nyer lelamer.. dia sayang nak tinggalkan umah pertama dia nie.. hmmm... Alyaa.. Alyaa.. Alyaa sayang sgt kat Mama eak.. sebab tu tanak berpisah dari Mama..

Senin aritu dah p final Checkup... aku buat kat HUKM coz incase aku nak banak kat saner.. aku kena at least buat sekali checkup... memandangkan aku datang sana pon maser kandungan aku dah pon masuk 37 minggu.. sib baik aku tadak komplikasi apa² so senang keje dorang.. so.. maser checkup tu.. doc tu anggarkan baby aku nie besar.. around 3.4 - 3.6.. ikhss.. besar sgt tu.. dah ler anak sulong.. takutnyer.. harap² jauh ler dari jangkaan dia tu.. diameter paler baby last scan.. about 8.8cm.. hmmm.. makin pk.. makin ngeri laks.. tapi aku kalau boleh nak cecepat deliver.. penat ooo bawak perut.. doc kata.. kalau aku masih tak der tanda² nak bersalin sampai hari Selasa nie.. Hari Rabu 14/6 aku kena admitted.. 15/6 aku akan di-induce.. coz overdue.. ikhsss.. owg kata induce tu pon sakit.. sebab pakser beranak.. pa per pon.. aku really hope that I'll give a normal delivery.. C-sect is my last choice..

Aku dah tak p keje naik LRT.. yerlaa.. maner ler tau dlm saat² tunggu hari nie.. tup² air ketuban pecah lam LRT.. masak aku.. ikhss.. musti femes satu Malaya.. :)) That's y hubby aku asyik sampai lewat jer opis.. antar aku ke opis dulu.. tu ler pasal.. harap² tak ler dia kena bambu ngan bos..


Dunno nak tulis mender dah.. only that pada sapa² yg pernah terguris perasaan halusnya ngan aku.. secara sedar atau di bawah sedar harap dapat ler dimaafkan aku insan biasa yg tak lepas dari melakukan kesilapan.. kadang² tak terniat di hati nie.. tapi maklumlarr.. hati manusia lain².. susah nak predict.. ada yg ok.. ada yg cepat teraser.. no hard feeling k..! Maner ler tau.. org kata pompuan nak banak nie nyawa umpama telur di hujung tanduk.. bertarung antara idup dan mati... ada umur kita jmp lagi... n please pray for me & my baby.....~!

..This Is What Called Love & Marriage..

A student asks a teacher: What is love?


The teacher said: in order to answer your question, goto the paddy field and choose the biggest paddy and come back. But the rule is: you can go through them only once and cannot turn back to pick.

The student went to the field, go thru first row, he saw one big paddy, but he wonders....may be there is a bigger one later. Then he saw another bigger one... but may be there is an even bigger one waiting for him.

Later, when he finished more than half of the paddy field, he start to realize that the paddy is not as big as the previous one he saw, he know he has missed the biggest one, and he regretted. So, he ended up went back to the teacher with empty hand.

The teacher told him, this is love... you keep looking for a better one, but when later you realize, you have already miss the person

The student asked: What is marriage then?


The teacher said: In order to answer your question, go to the corn field and choose the biggest corn and come back. But the rule is: you can go through them only once and cannot turn back to pick.

The student went to the corn field, this time he is careful not to repeat the previous mistake, when he reach the middle of the field, he has picked one medium corn that he feel satisfied, and came back to the teacher.

The teacher told him, this time you bring back a corn.... you look for one that is just nice, and you have faith and believe this is the best one you get.... this is marriage.

Be courteous to all , but intimate with few , and let those few be well tried before you give them your confidence.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails